Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Babylónský právoplatný vládce byl svržen bídáckým Dakarem (Paul Müller), jeho syn Nadir (Rik Battaglia) byl vyhnán z města. Dakar se též zmocnil Nadirovy milé, krásné Fatimy (Irene Tunc), a chce ji učinit svou ženou... (Pohrobek)

Recenze (2)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ne úplně nejhorší snímek "meče a sandálu", tentokrát situovaný do Babylonie, historicky samozřejmě k smíchu. Viděl jsem ho s německým dabingem, a tak si nejsem jistý, jestli zmínky o Alláhovi jsou i v původním znění. O to ale samozřejmě nejde. Jde o jednoho udatného hrdinu (Rik Battaglia), který se už nemůže dívat na krutovládu strašného Paula Müllera, a krásnou Irene Tunc. Co se týče výpravy, dost skrovné. Bojuje se až zcela na konci a ještě se nejedná o zrovna nejpovedenější záběry. Nenapadá mě moc pozitiv, ale jsou ještě horší sandály. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Také u mě ve srovnání s ostatními filmy žánru "sandály a meče" film neprošel. Triková stránka filmu je špatná, např. noční město prozrazuje bídné kulisy, při pohledu ze sultánova paláce se dole míhají stáže s pochodněmi, ale na první pohled je znát, že jde o zápalky. Tak ještě ujdou kostýmy, italský filmový fundus je bohatý. Dobrodružná a kostýmová záležitost podprůměrné úrovně. ()

Reklama

Reklama