Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

tom88 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pre mňa príťažlivé scifko a znovu dobré pokračovanie slávnej Planéty opíc, ktoré ja rozhodne žeriem. Priemernosť je tu vidieť podobne ako v druhom dieli, nie však béčkovitosť. Na svoju dobu obdivuhodná séria a Útek z Planéty opíc sa mi páčil viac ako Do vnútra. Opäť som sa výborne bavil, stále som pociťoval rôzne pocity. V prvých dvoch dieloch som bol proti opičím bastardom, ale tentokrát mi boli opice veľmi sympatické a držal som s nimi. Trocha mi vadili niektoré dialógy teda texty, ktoré boli trocha blbé a prehnané. Nelogičností sa vyskytuje viac, ale to v takomto type sci-fi filmu ani inak nejde. Miestami je film blbý a priemerný, ale aj tak sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu za super zábavu, ktorú si niekedy opäť zopakujem. 75% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jestliže byla druhá Planeta opic průměrná ( a že byla ), trojka je už podprůměr. Nerad to říkám, ale ta série se fakt kazí ve velkém a tohle je zbytečnost. A to jsem tu sérii měl v dětství vážně moc rád... Pravdou je, že se to rozjíždí vcelku dost slušně a vypadá to, že by se z toho dalo vyždímat něco nového a zajímavého. Bohužel a opravdu velké bohužel, se nevyždímalo nic. Film většinu stopáže jen nudí a je v podstatě o ničem. Lze ocenit jen těch několik vzpomínkových pasáží, dialogy nejsou nic moc. Tady se vážně dají ocenit už jen a jen luxusní masky. Musím říct, že dlouho chvíli to vypadalo, že to vypnu. Planeta opic prostě byla, je a bude jen jedna - ta originální. Tohle tedy moc nedopadlo, přesto jsem zvědav, na zbývající díly, třeba se to ještě zlepší. Jo, a mínusem tohohle dílu je i český dabing, ale dá se to přetrpět. Jasných 45%. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Z původní pentalogie můj nejoblíbenější díl... Občas to sice kazí pár logických kiksů (oproti Dobytí a Bitvě jich však není tolik) a prostý fakt, že toto pokračování vzniklo primárně pro peníze, ale co... Stejně jako díly předchozí je i tento krásně depresivní, navíc i donutí diváka se „zamyslet." Scénář není vůbec špatný, Cornelius a Zira jsou skvělými tahouny tohoto ponurého příběhu, vedlejší postavy sympatické a hlavní záporák nanejvýš odporný... Celému snímku navíc vévodí Goldsmithův úžasný soundtrack, perfektní práce s kamerou a masky, které jsou z celé série nejpovedenější právě v tomto díle... A finále bylo strhující... Srdcovka z dětství :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když jsem se snažil a i když mám opičky moc rád, tentokrát to na vyšší hodnocení nevytáhnu. Největší problém tohoto filmu je, že neměl vzniknout, dvojka prostě nepotřebovala žádné pokračovaní. Ale tenhle fakt jsem přijal, holt peníze jsou až na prvním místě. Musím ale uznat, že trojka má lepší scénář a hlavně nápad než předchozí díl a to se mi líbilo. Nicméně poslední půlhodinu jsem se opravdu nudil a z letargie mě "vzbudilo" až posledních deset minut. Prostě a jednoduše, na první díl ztrácí tento film hodně, na dvojku jen vlásek. 60 %. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po nepovedeným pokračování prvního dílu je ještě nepovedenější třetí díl, je to fakt šílená nuda, která už těží jenom z toho že používá pár postav, který se objevily v Planetě opic. Je docela škoda že se točí pořád nový pokračování, chtělo to zůstat jen u prvního dílu a byl by pokoj a tu hvězdičku dávám jen proto, že to neni nejhorší díl ()

Galerie (60)

Zajímavosti (7)

  • Pre Sala Mineoa (Milo) bol make-up tak nepríjemný, že tvorcovia museli prepísať scenár a jeho postavu nechať zomrieť skôr, ako plánovali. Zároveň to bol Mineov posledný film premietaný v kinách. (m.a.t.o.)
  • Ve filmech Do nitra Planety opic (1970) a Útěk z Planety opic je shodně užíván jako zkázný rok 3955. V původní Planetě opic (1968) však v úvodní scéně, kdy je posádka po přistání ve vodě, odečítá Taylor z palubního počítače datum 25. listopad 3978. (Dinsberg)
  • Ve filmu se oproti předchozích filmech objevují pouze tři lidé v opičích maskách a čtvrtý v gorilím kostýmu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama