Reklama

Reklama

Zázraky se dějí

  • Itálie I miracoli accadono ancora (více)

Tento příběh se skutečně odehrál den před Vánoci roku 1971. Juliane Koepcke (Susan Penhaligon) letěla se svou matkou Marií za otcem do Pucalpy. Shodou okolností musely přestoupit z letadla společnosti Forsett do letadla společnosti Lansa, které kvůli poruše na motoru havarovalo do amazonské džungle. Z 92 cestujících a 6 členů posádky přežila pouze Juliane. Té tak začala nejdobrodružnější cesta jejího života, protože dostat se zpátky do civilizace nebylo vůbec snadná...

Zajímavou shodou náhod zjistil o třicet let později při natáčení dokumentu o Juliane (Křídla naděje) dokumentarista Werner Herzog, že svůj film "Aguirre, hněv boží" točil jen několik málo kilometrů od místa nehody a na tragický let měl se štábem dokonce sám zamluvené lístky. (monolog)

(více)

Recenze (74)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Naši z toho byli vždycky úplně paf, ale já z toho byl spíš hin. Protože jsem hynul nudou. A nejen nudou. Byla to strašná amatéřina. Příběh skutečně neuvěřitelnej a poutavej, ale zasloužil by si lepší zpracování. Nejsu žádnej profesionální kritik, ale tomuhle se snad ani nedá říkat filmařina. Je tam špatně snad úplně všechno. Musíte to vidět, abyste poznali, jak špatně tam všechno je. Včetně českého dabingu. Hudba, střih, scénář, dialogy, monology, všechno. Lepší herecké výkony by podaly i spocené ponožky. Celé je to zdlouhavé, zbytečně natahované různým nezajímavým (a amatérským) balastem - pátrání, flashbacky, marné hledání mrtvé maminky, spokojený život živého tatínka. Nezajímavá je i ta nehoda. Italská kinematografie ve stínech velkého teplého hovna. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z boja o prežitie sa podľa môjho názoru stal skôr prírodopisný film o amazonskej džungli. Je to starší snímok, na to sa musí prihliadať. Videl som tam ale len málo emócii. Pád lietadla a potom boj dievčaťa o prežitie v nehostinnej krajine mohol a mal byť určite stvárnený silnejšie. Nie je to teda nič extra, ale ani neublíži. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hodně přemýšlím, zda tento dramatický příběh podle skutečné události je na 3* nebo na 4*. Objektivně je to někde mezi, ovšem nevím, ke kterému číslu se přiklonit. Kladem snímku je poměrně dobře vykreslená bezvýchodná situace dívky, jež se ocitá uprostřed džungle odkázaná sama na sebe, s tím i spojená atmosféra pralesa a pár silnějších scén, z nichž v paměti utkví zejména ta s larvami v ráně. Záporně pak hodnotím soundtrack, jehož zvuk je sice pro období vzniku snímku typický, ovšem na mě příliš nepůsobil, zejména v těch neakčních scénách. Vadil mi však také dabing, který byl takový nemastný neslaný. Celkové hodnocení si ještě chvíli promyslím.. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Deštné pralesy, jižní Ameriku a vše, co se jich týká, miluji. Proto jsem ráda i za tento snímek, který je poměrně realistický a má zvláštní, tíživou atmosféru. Nejvíce mně na filmu bavily návody jak, kudy a kam, když člověk zabloudí v pralese. Aneb vzpomínky Juliane na vše, co dříve vyčetla v knihách a co ji naučil otec. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Rodiče mě donutili se na to podívat se slovy: "uvidíš, jak člověku pomůže, když se drží rodičovských rad". :D Každopádně na červy nezapomenu, to asi nikdo, ale i přes rodičovské doporučení (čili můj automaticky záporný postoj) jsem nebyla zklamaná, dokonce to beru jako velice zajímavé dílko. :) Je z něho cítit ta správná atmosféra strachu o vlastní život v neznámém prostředí. Navíc podle skutečné události, o to víc je to zajímavější. ()

Zajímavosti (8)

  • V lietadle mal sedieť aj režisér Werner Herzog, ale svoj odlet  na poslednú chvíľu zrušil. V roku 2000 sa Juliane Koepcke vydala späť na miesto nešťastia s režisérom Wernerom Herzogom a v dokumente Wings of Hope (2000) rozpovedali príbeh jej senzačného prežitia. (Raccoon.city)
  • Juliane Koepcke (Susan Penhaligon) pomohla později najít záchranářům místo pádu letadla. Zjistilo se, že přední část letadla byla téměř neporušená a následující vyšetřování ukázalo, že kromě Julianne přežilo ještě dalších 13 cestujících, mezi nimiž byl i pilot, který byl po pádu těžce zraněn. Bohužel nikdo z nich neměl takové štěstí jako Julianne, neporazili divokou džungli a za různých okolností postupně zemřeli. Celkem tak zahynulo 91 pasažérů a členů posádky. (sator)
  • Ve scéně, kdy se Juliane (Susan Penhaligon) po pádu probudí v pralese, je celá značně špinavá a má drobná zranění. V záběru o chvíli později, kdy nad ní přelétá pátrací letadlo, je ale náhle čistá a bez viditelných zranění. V témže záběru teprve začíná uvažovat o vodě, takže se dosud zřejmě neměla šanci umýt. (Amper01)

Reklama

Reklama