Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

kinej 

všechny recenze uživatele

Film je sice slušně koukatelný, ale když přijde na náměty, které by ho učinily opravdu zajímavým, tak zůstává jen na povrchu a hlouběji se nepouští. Témata jako časový paradox, vychýlení dějin apodobně jsou jen nastíněny, bohužel si s nimi scénáristé moc nepohráli. Film tak působí jako tuctová sci-fi povídka, kterou někdo roztáhnul do delšího scénáře. Jedna věc ale skutečně stojí za to a to letecké záběry stíhaček. Málokdy jsou k vidění tak dobré nedigitální letecké scény. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Seriously ? Ja tomu doteraz nechápem. Nechápem, čo je na tom tak super, keď to ma tak vysoké hodnotenie. A ja debil som sa samozrejme na to namotal a zabil som s tým sto minút môjho života, ktoré mi už nikto nevráti. Jediné plus, ktoré na tomto filme vidím je herecké obsadenie (Douglas, Sheen) a miestami fajn dialogy. Inak je to úplne, ale úplne vlastne nudné, slabé, nezáživné a keď vidím ten potenciál slušného námetu modlím sa v remake, pretože tu len čakáte a čakáte a zrazu titulky. A ta hudba ako na prvého mája to už úplne zaklincovala. 40% - 2* ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé jako zhruba devítiletý, byl jsem nekriticky nadšen, i když jsem si říkal, že nějaký větší válečný masakr tam ukázat mohli. No, a když jsem to viděl teď, tak jsem si říkal, jak se mi mohla takováhle blbost líbit... Dost často tu filmy hodnotím optikou momentu, kdy jsem je viděl prvně, nicméně tohle je film pro dospělé a tudíž budu hodnotit současnýma očima. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Poctivý klasický válečně-dobrodružný snímek, který má zajímavý námět na zajímavou a pozoruhodnou myšlenku o cestování v čase a následném možném ovlivňování světových dějin (útok japonců na Pearl Harbor). Na svou dobu je film kvalitně zpracován i po technické stránce (obvzlášť souboje moderních stíhaček a starých japonských letounů Zero), za zmínku stojí i hudba Johna Scotta. Dřív originální, dnes trochu naivní ale i tak zaokrouhluji 3,5* nahoru. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi není můj šálek kávy, ale po shlédnutí tohoto filmu musím přiznat, že mě velmi zaujal. Je pravdou, že jsem si jej koupila kvůli Kirku DOUGLASOVI a Jamesi FARENTINOVI, ale nejen tito herci, ale i děj filmu mě natolik zaujal, že jsem se zapoměla dívat na displeji na hodiny.(Což obvykle činím, když mě film nudí, anebo když se mi zdá, že je příliš rozvleklý). Byla jsem napnutá od počátku do konce. Jenom zakončení filmu se mi zdálo trochu přitažené za vlasy - no ale nějak to zakončit režisér musel. Obzvláště, když tam hrál pejsek. Dobrý, fakt dobrý. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)
  • Ve skutečnosti se událost týkala lodi USS Eldridge. Loď byla 15. ledna 1951 převedena na základě zákona o vzájemné obranné pomoci do Řecka, kde sloužila jako Leon (D54). Leon byl vyřazen z provozu 5. listopadu 1992 a 11. listopadu 1999 byl prodán jako šrot firmě V&J Scrapmetal Trading Ltd se sídlem v Pireu. (sator)
  • Letoun Mitsubishi A6M-2 Zero filmový štáb samozřejmě k dispozici neměl. Natož pak dokonce v letuschopném stavu. Jeho roli převzal americký cvičný letoun z 2. světové války AT-6 Texan, v Británii nazývaný Harward. (duklak2)

Reklama

Reklama