Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Poctivý klasický válečně-dobrodružný snímek, který má zajímavý námět na zajímavou a pozoruhodnou myšlenku o cestování v čase a následném možném ovlivňování světových dějin (útok japonců na Pearl Harbor). Na svou dobu je film kvalitně zpracován i po technické stránce (obvzlášť souboje moderních stíhaček a starých japonských letounů Zero), za zmínku stojí i hudba Johna Scotta. Dřív originální, dnes trochu naivní ale i tak zaokrouhluji 3,5* nahoru. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po mnoha a mnoha letech jsem se na film znovu podíval, abych zjistil, jestli mé hodnocení obstojí i dnes a byl jsem velmi překvapen, když se ukázalo, že nemusím strhnout ani jednu hvězdičku. Pravda, zub času byl místy znát, ale s tím jsem počítal, spíše bych řekl, že musím tvůrce i dnes za výsledek pochválit. Jediné, co mě zarazilo s ohledem na to, že se zajímám o tichomořské válčiště od rusko- japonské války do konce války 2. světové, byla "schopnost" filmařů zjistit si pouze tři správná jména ze šesti letadlových lodí, které tvořily páteř Nagumova 1. leteckého loďstva. I přes tyto drobné nedostatky jsem se při cestování v čase bavil možná i proto, že jsem se v čase vrátil i já, a to do doby, kdy jsem absolvoval základní školní docházku a kdy jsem tento snímek viděl poprvé. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. Dobře se na něj dívá, skoro nenudí, dějem i jeho vývinem zaujme, jenže i tak má člověk po skončení pocit, že se s tím dalo mnohem víc vyhrát. Ten samotný syžet přímo zavání k vytvoření mnoha různých nápadů, ale celé to vypadalo, že režisér chtěl vytvořit jenom průměrný film. Ve finále je teda mírně nadprůměrný, ale stejně se tam toho dalo vymyslet víc. Třeba ve finále, kdy SPOILER se objeví časoprostorový portál podruhé a kapitán zabrání změně historie, přičemž jiní členové posádky jsou proti - kdyby se třeba ti dva mezi sebou pohádali, šlo o čas a nikdo neměl jasno, co bude teď, mohlo by to být zase o něco napínavější, jenže se tak nestalo... KONEC SPOILERU. Těch momentů, kdy se na tom dalo ještě zamakat, je dost, každopádně i tak je Tajemná záře nad Pacifikem příjemný film. Lepší 3* ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cestovanie casom bola a vzdy bude moja oblubena tema. V tomto filme presli hrdinovia casom priamo do 2. svetovej vojny tesne pred utokom na Pearl Harbor a tym padom by mohla moznost ovplyvnit alebo zmenit historiu. Celkom zaujimavy napad a dobry scenar s Kirkom Douglasom a Martinom Sheenom. V detskom veku ma skor zaujimali triky, ako scenar, ktorych tam bolo velmi malo, ale dnes sa na tento film divam inymi ocami a preto 4 *... 07.11.2008 ____ Kirk Douglas - (kapitán Matthew Yelland) +++ Martin Sheen - (Warren Lasky) +++ Katharine Ross - (Laurel Scott) +++ James Farentino - (velitel perute Richard T. Owens / Richard Tideman) +++ Charles Durning - (Samuel Chapman) +++ Hudba: Alan Howarth, John Scott +++ ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Poměrně běžný sci-fi prvek cestování v čase vylepšený o řešení otázky, zda máme právo do minulosti zasahovat. Jinak velmi náborové, ale co si budeme vykládat, viděli jsme to jako malí, a tenkrát to pro nás bylo něco úchvatného. Navíc skvělý soundtrack. P.S. Řada lidí si tu plete F 14 a F 16, pozor na to, soudruzi :))) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)
  • Letoun Mitsubishi A6M-2 Zero filmový štáb samozřejmě k dispozici neměl. Natož pak dokonce v letuschopném stavu. Jeho roli převzal americký cvičný letoun z 2. světové války AT-6 Texan, v Británii nazývaný Harward. (duklak2)
  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)

Reklama

Reklama