Reklama

Reklama

Dvojice cirkusových klaunů, které si zahráli Vlasta Burian a Jaroslav Marvan, se ujme odloženého dítěte a stará se o ně i tehdy, když se musí živit jako pouliční muzikanti. Své adoptivní rodiče má vděčný nalezenec rád i v dospělosti, kdy se potýká jak s láskou, tak s ukradeným lupem, který jim náhodně spadne do klína. Vznikla však jen obhrouble sentimentální komedie, která se počítá mezi nejslabší díla krále komiků, ačkoli ten se podílel i na režii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Úodní zcela hluchá a slaboučká čtvrthodinka je vystřídána asi půlhodinovou pasáží, do níž jsou nacpány veškeré možné i nemožné vtipy, co se ve filmu vyskytují. Když už člověk myslí, že další fór nepřežije, tak se už ani žádný další fór nedostaví a celý film dojede až do konce ve stylu zmíněného úvodu - neslaně, nemastně. Nebýt oné půlhodinové záplavy vtipů, stálo by to tak za odpad. Takhle je to alespoň za 3 hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mně se to pořád hodně líbí, i když je pravda, že ten příběh mě zase tolik jako celek nezaujal. Bylo mi celkem jedno, jak to mezi mladými dopadne, protože mi šlo hlavně o to, že se pánové Burian a Marvan budou neustále do sebe navážet a budou se pošťuchovat. Některé vtipy jsou opět naprosto bombastické. Káva v tomhle filmu prostě kraluje. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zatím snad nejhorší film s Burianem, který jsem doposud viděl. Nevím jestli za to může jen režie, které se nechopil nikdo z obvyklé trojice Lamač - Frič - Cikán, ale sami herci, je to však evidentně jeden z hlavních problémů. Pokus napodobit Chaplina dopadl opravdu katastrofálně, protože zde na větší stopáži není a není ani desetina emocí, co v Kidovi, Cirkusu či jinde. Jeden z filmů, u kterých jsem se opravdu nemohl dočkat konce... ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě nejslabší Burianův film z 30.let a když pomineme Slepici a kostelníka, byl by to nejhorší Burianův počin vůbec. To i Muž v povětří se mi líbil více. Burian zde s Marvanem představují klauny, kterým vyhořel cirkus, ujali se malého dítěte a živí se jako pouliční muzikanti. Není to moc zábavné. Od tohoto filmu jsem dostal tolik, kolik jsem od něho očekával. Nic... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tady Burian a Marvan svou spolupráci vytáhli na parádní cirkusácké duo- zmatence Marvana a alkoholika Buriana. Místy sice malinko ukřičená, ale silné momenty obsahující komedie. Burian coby závislácká troska je dokonalý a jde bezesporu jednu z jeho nejpropracovanějších postaviček. Nepovažuji vůbec za slabé dílo, naopak. 80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ač se u nás žádný protižidovský film nenatočil, tak pouze v tomhle filmu se objevuje negativní postava židovského vetešníka Puškvorce v podání Čeňka Šlégla. (cariada)

Reklama

Reklama