Reklama

Reklama

Recenze (6)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Děj se vyvíjí docela zajímavě, je to trochu neovyklý pohled do historie. Film má ale jednu velkou slabinu - chybí mu konec, který by děj nějak uzavřel, nebo pokračování. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia buzniada na obzore, reziser Salbvatore samperi asi nevedel, cim zaujat. Mno jo, ked i TLGB ci jak  to volaju patria do vseobecneho rozhladu ... poniektori /Elton John/ urcite  : 7 % ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tento snímek z roku 1979 a vracející se do Terstu léta páně 1911 mě dostal. Byl natočen na motivy románu Umberta Saby, kdy tato terstská oblast spadala ještě pod područí Rakousko-uherské monarchie. Bezva film. Už jen proto, že je tak ojedinělý na svou dobu (počátek 20. stol. nemapuje moc filmů, kde je gay tematika, vlastně si teď na víc něž jeden dva nevzpomínám). Toto mohlo vzniknout opravdu jen v Evropě. Možná někomu se líbit nebude především kvůli konci (jak se měl asi rozhodnout bisexuální mladík v r. 1911, když před ním byla taková nabídka ...), ale já doporučuji. Výborně natočený, skvělá výprava (a všímám si i takových detailů, jako např. že M.Placidovi zašpinili nehty, aby vypadal opravdu jako dělník z přístavu), herecké výkony. 10999 ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s petrsv, že film nemá konec; neoctl se Ernesto v téže pasti jako Chris Wilton v Match Point? Jediný rozdíl - Chris zabil svou lásku fyzicky, Ernesto psychicky. Otázka je, na jak dlouho. Takovéhle filmy se už netočí, škoda. ()

doff 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi vypisovat děj filmu, podívejte se na něj, stojí za to. V popisku nahoře chybí, tak doplňuji, hlavní roli - Ernesta hraje Martin Halm. Já bych se však pozastavil u M. Placida. Většina z nás si jej nejspíše pamatuje hlavně ze zdařilého seriálu Chobotnice (1984), tady je, pro mne v překvapující roli, v roli homosexuálního dělníka - a jeho lásku k Ernestovi jsem mu zde vážně věřil. Příjemné tempo filmu, děj, výprava, kostýmy, hudba, atmosféra i herecké výkony. Pokud jde o závěr filmu... Co - koho Ernesto vlastně chce? Má vůbec na výběr? Nezapomeňme, že se píše rok 1911... ()

Reklama

Reklama