Reklama

Reklama

Ostrov doktora Moreaua

  • USA The Island of Dr. Moreau (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladík Andrew Braddock jako jediný přežije ztroskotání lodi a dostane se na podivný ostrov. Není až tak překvapen podivínským dr. Moreauem, jako spíš podivnými tvory, ze kterých se vyklubou výsledky doktorova experimentu a snahy přetvářet zvířata na lidi. Při jedné dramatické situaci Braddock zastřelí zraněného mutanta na jeho vlastní žádost, čímž se ale proviní proti zákonu, který pro ostrov stanovil sám Moreau a ten má tedy jedinečnou příležitost zatáhnout do svého šíleného plánu samotného Andrewa.
Adaptace Wellsovy knihy nabídla především zajímavou práci maskérů a adaptace pod Taylorovým režijním vedením obdržela pět nominací Americké Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad chudobnejší príbuzný Planéty opíc ako po stránke masiek a výpravy, tak po stránke myšlienkovej. Na ten druhý až zas tak nie. Trochu naivne sa rozbiehajúci príbeh sa od istého zvratu poriadne rozbehne a nezastaví sa až do konca. Niekomu bude pripadať prvá, pomalá fáza ako lepšia, druhému, ako napríklad mne, tá druhá. Že sme aj my ľudia iba zvieratá, svedčí nielen zobrazenie výsledkov vedcových pokusov, ale aj jeho prvotná poznámka ohľadom dievčaťa, ktoré bolo nútené robiť ako dieťa prostitútku. Takéto nenápadné dôležité momenty mám na scifi najradšej. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo neuvěřitelné zklamání, je s podivem že pro remake mám slabost(teda spíše proto že jsem to viděl jako malej) a jelikož mám pro ten remake slabost tak jsem se dost těšil na tohle ale čekalo mě neuvěřitelné zklamání. Kostýmy a York jsou moc fajn, na kostýmech si daly hodně velkou práci a ocenění si zasloužily. Ale zbytek? Třeba samotní herci v kostýmech kteří se ani nesnažily hrát polozvířata? A to nemluvím o naprosto zpackané finální scéně. NAvíc ta agitka mi tu totálně neseděla, pro mě rozhodně velké zklamání a remake mám raději. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Poslední půl hodina funguje docela dobře (i když i k ní bych měl nějaké výhrady) a dokonce začne být i napínavá, ale zbytek filmu je zbytečně pomalý, rozvleklý a ani se mu moc nedaří budovat nějakou atmosféru a napětí. Ve finále je z toho jen průměrný film na jedno zhlédnutí, ačkoli to mělo na víc, protože ten samotný námět mi přijde docela zajímavý, ale je poněkud nevyužitý. I tak ale zhlédnutí tohohle filmu za ztrátu času nepovažuju, navíc když už se na to chci podívat delší dobu. 3* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Remake me nijak zvlast nesral, tak jsem byl zvedavej i na tuhle puvodni verzi. No a i kdyz to neni zadna pecka, ani tenhle film me nesral. Pibehove to je podobny remakeu, respektive opacne, ale ja videl remake nejdriv. Jedinej rozdil je, ze tenhle film moc nepusobi jak zvireci horor, jasne, najde se naka ta napinava scena, sem tam tu pobihaj nasrany zvirato lidi v na dobu vzniku vcelku solidnich maskach a ukapne i nejaka ta krev, ale k nejaky atmosfere to ma daleko. Co se tyce hercu, Lancaster nastesti narozdil od Branda vypada normalne a York je sice takovej homousek, ale zahral obstojne. Celkove lepsi 3*, ale kdybych si mel vybrat, asi u me vyhraje remake. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Vidět to jako dítě, měsíc bych z toho nespal...protože zvířecí kostými, mne vždycky děsily, ale zároveň bavily. Ono vlastně není na několik výjimek, ani poznat, o jaké zviřátko se mělo jednat. Starej Burt je v celku dobrej, ale nezáchrání celý film. Bohužel ani skvělý námět nezmůže nic proti zfušovanému zpracování, které neomlouvá ani doba vzniku. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Příjmení herců titulní záporné role doktora Moreaua (Burt Lancaster) a hlavního hrdiny Andrewa Braddocka (Michael York) jsou shodou okolností stejná, jako dvou britských znepřátelených rodů, jejichž soupeření vyústilo v tzv. Válku růží. (Sidarius)
  • Při natáčení scény boje mezi mutantem a tygrem, chytil tygr kaskadérovu hlavu do tlamy. Kaskadér měl naštěstí nasazenou sklolaminátovou helmu, takže vyvázl bez zranění. (Cheeker)

Reklama

Reklama