Reklama

Reklama

Ostrov doktora Moreaua

  • USA The Island of Dr. Moreau (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladík Andrew Braddock jako jediný přežije ztroskotání lodi a dostane se na podivný ostrov. Není až tak překvapen podivínským dr. Moreauem, jako spíš podivnými tvory, ze kterých se vyklubou výsledky doktorova experimentu a snahy přetvářet zvířata na lidi. Při jedné dramatické situaci Braddock zastřelí zraněného mutanta na jeho vlastní žádost, čímž se ale proviní proti zákonu, který pro ostrov stanovil sám Moreau a ten má tedy jedinečnou příležitost zatáhnout do svého šíleného plánu samotného Andrewa.
Adaptace Wellsovy knihy nabídla především zajímavou práci maskérů a adaptace pod Taylorovým režijním vedením obdržela pět nominací Americké Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmové obdobie, ktoré malo v 'bububu' žánri ako prvoradých zmutovaných, geneticky dokryvených, zvieracích a ja neviem akých ľudí na mňa moc nezapôsobilo. Táto ostrovná rozprávočka tiež veľmi nie a už vôbec ju nezachránil Lancaster. V dnešnej dobre si podobný námet viem predstaviť oveľa lepšie. Najväčším plusom boli zápasi človeka s krásnymi, majestátnymi šelmami, ktoré by obstáli ešte aj o sto rokov. 60%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film The Island of Dr. Moreau považuji za nadprůměrný počin, který si vždycky mile rád pustím znova a znova. Na tehdejší dobu se film může pyšnit slušnými maskami, speciálními efekty i solidními hereckými výkony. Když k tomu ještě přidám i nádherné prostředí a hudební doprovod nemůžu dát míň jak…7/10 ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo neuvěřitelné zklamání, je s podivem že pro remake mám slabost(teda spíše proto že jsem to viděl jako malej) a jelikož mám pro ten remake slabost tak jsem se dost těšil na tohle ale čekalo mě neuvěřitelné zklamání. Kostýmy a York jsou moc fajn, na kostýmech si daly hodně velkou práci a ocenění si zasloužily. Ale zbytek? Třeba samotní herci v kostýmech kteří se ani nesnažily hrát polozvířata? A to nemluvím o naprosto zpackané finální scéně. NAvíc ta agitka mi tu totálně neseděla, pro mě rozhodně velké zklamání a remake mám raději. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdysi mě v kině docela děsil. Ani po letech se neztratily určité kvality - herecké výkony, působivá hudba a nádherné exteriéry. Masky nejsou špatné, ale daleko starší Planeta opic měla přeci jen dokonalejší. Nejpůsobivější mi přišly scény s divokými šelmami a jejich boj s, řekněme, mutanty. Chvílemi jsem měl pocit, že se zvířata vymkla kontrole a trhají namaskované herce opravdu. Dnes by vše vyřešily počítačové triky, a tak by i ubylo onoho svíravého až mrazivého pocitu ohrožení. Braddock se chvílemi chová jako ekologický aktivista, který v dobré víře vypouští z českých farem americké norky do přírody. Vše dobré se tak ve zlé obrátí. Doktor je naproti tomu chladný fanatický vědec, který je smířen se ztrátami a oběťmi během výzkumu. Konflikt hlavních postav s mutanty spěje nezadržitelně k děsivému finále. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký film „Ostrov doktora Moreaua“ v hlavní roli s Burtem Lancasterem padá na tom, že Michael York nezahrál postavu Andrew Braddocka nijak skvěle, je to prostě jen dobrodruh, který má náhodou objevit temné tajemství ostrova. To nakonec udělá, bojuje a... Však uvidíte sami. Je ale škoda, že tady se z interakce mezi lidmi a geneticky upravenými tvory nezískalo víc. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Herci, kteří hráli mutanty museli vstávat ve tři hodiny ráno, aby se stihli nalíčit na natáčení svých scén. (Cheeker)
  • V každé ze tří filmových adaptací se ztroskotaný hlavní hrdina jmenuje jinak. V Island of Lost Souls z roku 1932 je to Edward Parker, v Ostrov doktora Moreaua z roku 1977 je to Andrew Braddock a v Ostrov Dr. Moreau z roku 1996 je to Edward Douglas. V knižní předloze to byl přitom Edward Prendick. (Sidarius)

Reklama

Reklama