Reklama

Reklama

Dračí princezna

  • Norsko Dragevokterens jul (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jsou Vánoce, všude znějí koledy a ve městě se objevil drak. Vlastně spíš malý vystrašený dráček, který sem zabloudil z bájné dračí země. Spřátelí se s ním devítiletá Sára, do party přiberou stejně starého Mortimera a všichni společně převrátí letošní svátky klidu a míru vzhůru nohama. Na jejich dobrodružství bude malé městečko vzpomínat ještě roky. Aby ne, drak je sice výjimečný kamarád, ale do našeho světa se moc nehodí. Je to pořád ještě nemotorné mládě, vzbuzuje pozornost a někdy začne plivat oheň v tu nejméně vhodnou chvíli. Na celou povedenou trojku se brzy začnou upírat zraky rodičů, policie i televizních štábů. Nezbývá, než všem utéct a pomoci dráčkovi zpátky domů, do jeho dračí země ve skalách. Drak se ale musí pokusit vzlétnout a vše směřuje k opravdu ohnivému finále. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (8)

Dochy 

všechny recenze uživatele

Já tedy nenašel důvod proč bych to měl někomu doporučit. Vytrhnutých pár myšlenek z jiných filmů poskládaných dohromady. Snaží se být místy výchovný, ale ani to tam moc nesedí. Pokud se potřebujete zbavit na hodinu dětí a opravdu nemáte po ruce nic jiného, tak je k tomu posaďte. Snad u toho vydrží. Ale reálně existují lepší pořady pro děti.  Alespoň tam nejsou ty odfláknuté triky, co vídám poslední dobou v některých rádobykatastrofických filmech. Oni tam nejsou skoro žádné ;-) kromě toho dráčka a to je dobře. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film ako pre malé deti, ale v hlavnej úlohe je dievča, čo by malo myslieť už skôr na prvé mesiačiky a nie na drakov. Tiež neprekvapí, že moderným nórskym dieťaťom je slečna, ktorá sa volá Isha Zainab Khan. To znie úplne vikingsky. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Příliš televizní a amatérské pro kino. Hodně cílené na nejmenší diváky. Lépe by sedělo filmu víkendové dopoledne na libovolné tv stanici. Divák nejspíš hodně rychle zapomene bez ohledu na věk či zálibu v dracích. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film se mimo jiné natáčel ve středočeských Líbeznicích a v místní základní škole. (Tommy872)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 2,6 milionů korun. (SONY_)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Reklama

Reklama