Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Standa nastupuje jako herec do souboru Divadla Československé armády a hned dostává jednu z hlavních rolí v Shakespearově dramatu Mnoho povyku pro nic. Snoubenec Anežky Zdeněk, potomek šlechtického rodu, kterému komunisté zkonfiskovali veškerý majetek, je připraven Anežku pomstít a Štěpánského ztrestat. Standa ho ale od jeho plánu zrazuje. Korčák má pro Standu zatím další úkol. Na mušce je tentokrát plukovník Kempný z generálního štábu, do jehož kompetence spadá i divadlo, v němž se Standa už stačil dobře zapsat, zejména svými angažovanými vystoupeními na smutečních shromážděních po Stalinově a Gottwaldově smrti. Zdeněk s Anežkou se nakonec přece jen rozhodnou vzít spravedlnost do vlastních rukou a Štěpánskému se pomstí. Do nemocnice se záhy dostane taky Standa, kterého postřelil na jevišti jeden z herců, jenž si chtěl se záměrně vyměněným ostrým nábojem ve zbrani vyřídit přímo během představení na scéně účty se svým kolegou, jenž ho i s partnerkou vydíral. Zranění Standovi pomůže dostat se do zájmu Kempného. Jejich vztah se dál již vyvíjí podle Korčákova plánu. Přesto Standu překvapí nejen skutečné emoce, které ke Kempnému pocítí, ale i návrh společného odchodu do zahraničí. Najednou je tady příležitost se odstřihnout od ponižující spolupráce se Státní bezpečností a začít skutečně vlastní svobodný život. Jenže past, do které Standa Kempného vlákal, má pro oba co nevidět sklapnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti minulém dílu tento vypadal už méně vykonstruovaně a proto i uvěřitelněji. Jistá šablonovitost a předvídatelnost sice zůstala, nicméně děj měl přirozenější spád, byť i tentokrát se občas konalo zbytečně zkratkovitě a prvoplánově, například když Cina "balil" plukovníka. Přesto právě Cina se herecky vyznamenal, když dokázal své postavě vtisknout psychologicky hlubší a plastičtější výraz, který scénáři jinak stále spíš chybí. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice se mi nelíbí ta homosexuální linka a některá klišé, která se přeci jen dostavila, ale jinak velká spokojenost. Zase, jako už tolikrát hlavního antihrdinu zradilo srdce a to, co se mu mohlo teoreticky nabídnout, mu díky jeho chybnému rozhodnutí proplulo nebo spíš prolétlo mezi prsty. Těším se na třetí díl. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herec, který v sobě nese tíhu tajemství sexuální orientace a který se nebojí přijmout roli, která nemá s divadelními prkny pranic společného. Zaplete se s druhým vysoce postaveným komunistou, který chce ovšem pláchnout „za kopečky“. Baví mě, že každý díl je krapet jiný, hlavně v případě klesajícího sebevědomí hlavního hrdiny, který si nejprve získá pár soudruhů a z toho pro sebe plynoucí výhody, do druhého „úkolu“ pak vstupuje jako zdatný manipulátor. A je jasné (s ohledem na vypjatý závěr prostředního dílu), že do závěrečné epizody vkráčí coby zlomený antihrdina, který se bude neustále ohlížet přes rameno. Charakterová studie na jedničku. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že jsem prošvihl první díl... :/ Tenhle krátký seriál je pecka!! :) Už samotné téma komunismu je na nadprůměrné hodnocení, pokud je myšlenka dobře pojata. Tady ale řešíme ještě schizma hlavní postavy! :) Co všechno je morálně správné pro dosažení našeho cíle? Kde je ta hranice? Je správné být hercem i mimo divadelní prkna? ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl už zařadil řemeslo na jedničku.Čert to vem,že je z toho gay romantika u Karlštejnu či je to stejně v Průhonicích.Hlavní je,že konec opět zase dostane sílu nečekaného.Dlouho jsem neviděl,že u nás umí někdo zakomponovat i napětí jedné scény.Cina opět dostává do svého nitra mravence do hlavy a nastupuje další zářez jak si vypořádat s dalším těžším kalibrem Kempným,kterýho opět skvele hraje Batěk.Na třetí díl čekám netrpělivě a asi to všechno praskne a ..... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se mj. v malém městě Hrochův Týnec ve východních Čechách na Chrudimsku (leží asi 11 km jihovýchodně od Pardubic). (jungewolf)

Reklama

Reklama