Reklama

Reklama

Kočičí oko

Trailer

Obsahy(1)

Tři horrorové povídky natočené na náměty Stephena Kinga volně spojené s postavou předoucího kocoura: Quitters, Inc.: Jistá společnost používá jisté radikální metody, aby své zákazníky zbavila kuřáckého návyku. The Ledge: Manželka má milence! A ještě je tu jeden problém. Jak udržet rovnováhu na dvacátém poschodí? The General: Kočka - zachránce malé dívky, která je pronásledována tajemným zlem. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Recenze (79)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela obstojný povídkový horůrek s mladou Drew Barrymoreovou v hlavní roli může celkem dobře zaplácnout hodinu a půl vašeho volného času, pokud se zrovna nudíte. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $13,086,298Tržby Celosvetovo $13,300,000║ Odľahčený mix všeličoho ale fajn, zaujalo, trikovo dobré a napätie nechýba. /60%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Temný škriatok, nevera potrestaná prechádzkou po rímse uprostred noci na výškovej budove a svojská odvykačka od fajčenia. Poviedkového filmu podľa Kinga sa chopil zručný a vcelku obľúbený béčkar Lewis Teague (Aligátor, Cujo, Námorná pechota, Obojok). Žiadne veľdielo, ale inak fajn. Troška hravé, troška temné, troška vtipné, dokonca príjemne strašidelné (posledná epizóda je poctivý horor, nepríjemné sú však i mokré gumáky v šatníku z nikotínovej poviedky). Fanúšikov Kinga, ktorý sa podieľal na scenári, poteší pár žmurknutí (Christine, bernardín). Jednotlivé príbehy spája motív mačky. Viac v mojej recenzii: http://www.studna.net/reviews/973/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame dalsi film podle Kinga, respektive tri plus minus pulhodinovy, podle povidek Quitters, Inc., The Ledge a The General. Prvni povidka je zaroven nejlepsi, imho si ji meli tvurci schovat az na zaver, ale to by zas tak hezky nemohli ukoncit pribeh o kocce, ktera se propleta vsema trema povidkama. Vic nez o horor se jedna o hodne cernou komedii o jedny netradicni firme pomahajici odvykat koureni s paradnim Jamesem Woodsem. Povidka je svizna, vtipna a ma slusnou atmosferu, navic jsou tu fakt paradni sceny, treba Woodsovo halucinace na vecirku plnym kuraku. Druha povidka je trochu slabsi, opet nechybi cernej humor, ale tentokrat je i docela napinava. Tady ze zacatku vse vypada jak tuctova historka o mafianovy, jeho neverny manzelce a jejim milenci. Az na to, ze mafian se rad sazi a vetsina pribehu se odehrava na rimse mrakodrapu. Tady dokonce dojde i na dve potencialne nechutny sceny, ale tvurci nic moc neukazujou. Treti povidka je asi nejslabsi, ale presto porad zajimava a je to takova sverazna variace na priseru ve skriny. Tady je bohuzel pomalejsi rozjezd, ale pak je povidka docela napinava. Akorat zaverecna kocici akce podporena superhrdinskou hudbou pusobi spis jak komedie. Nicmene skritek je udelanej hodne dobre a je tu mladicka Drew. Celkove se jedna o tri nadprumerny povidky, navic plne odkazu na jina Kingovo dila (zkrvavenej bernardyn ala Cujo, auto Christina, v televizi Mrtva zona...), ktere jsou ale vic cernohumorny nez hororovy a zprumerovano to da 4*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Na Stephena Kinga je to zatraceně dobrá adaptace, která ale ke konci ztrácí hodně dech. Lépe řečeno, první povídka je naprosto dokonalá. Té bych dal i plnej počet. Rychlá, nápaditá, napínavá, černohumorně odlehčená a s třeskutou pointou nakonec. Navíc Jamesem Woodsem výtečně zahraná a dějově nepředvídatelná. Takhle má povídka (filmová i literární) vypadat. Jak řekl sám King : "Román je plocha, povídka je čára." Druhá povídka je na tom již notně hůře. Ale určitě to není chyba Roberta Hayese ani Kena MacMillana, jehož záporák je opravdu krásná figurka. Jen tam už není takové vyvrcholení, jako u první. Jde spíš vlastně o docela obyčejnej příběh s velice předvídatelným koncem. Žáádné překvapení se prostě nekoná, ale stále ještě je to dost kvalitní dílko. Třetí povídka je ale nejslabší. Možná příliš dětská (příšery pod postelí či ve zdi). Mohla by se dobře číst, ale v televizi vypadá spíš směšně. Navíc jednání matky je zde trochu nedomyšlené a ničím nezdůvodněné (mám na mysli to její odmítání kočky a její nedůvěra k ní). Pravděpodobně ji v dětství strašili tím, že si pro ni přijde zlej kocour, jenže divák se to nedozví. Ale hercům taky nejde nic vytknout. Ale ani vyvrcholení není nic moc a pointa mi unikla. Celek. I tak se ale jedná o zajímavý počin, přestože seřazením povídek hodně ztrácí. Nejslabší povídka (o děvčeti a monstru ve zdi) měla být uprostřed a nejlepší (o kuřácích) na konci. Tím by zůstal divákovi dobrej pocit a ne jen taková pachuť po něm. Co se týká odkazů na jiná Kingova díla, několika jsem si všiml (třeba bernardýna a filmu Mrtvá zóna v telce), jiné jsem však vůbec neodhalil. Ale to považuju za geniální propojení jeho práce. Takže 1. ->***** 2. ->*** a 3. ->** a to dává průměr něco těsně nad tři hvězdičky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Povedená adaptace tří povídek Stephena Kinga, který je i autorem scénáře, režírovaná Lewisem Teaguem, majícím v té době na kontě už jednu kingovskou adaptaci a sice CUJA. Všechny tři povídky jsou propojeny postavou toulavé kočky, která si v prvních dvou příbězích pouze zastatuje a až v třetím si zahraje hlavní roli. První povídka Nekuřáci s.r.o. o odvykání kouření je bezkonkurenčně nejlepší, má dobrý nápad i mrazivou pointu, ale stejně jako v ostatních povídkách i tady dostává horor na prdel od humoru, což ale není vůbec na škodu. Navíc v ní exceluje James Woods, neodolatelně komicky vystihující nervozitu a zbabělost abstinujícího kuřáka. Druhá povídka Římsa s Robertem Hayesem o jedné závratné sebevražedné sázce je akčnější, ale méně důvtipná a pointa musí být od začátku každému jasná. Nejslabší je třetí povídka s malou Drew Barrymore, která jako jediná obsahuje nadpřirozeno a jakoby byla cílená na dětského diváka. Mimochodem Drew si rok předtím zahrála hlavní roli ve filmové adaptaci Kingova románu FIRESTARTER a King díky tomu myslel na její obsazení do KOČIČÍHO OKA už při psaní scénáře. Film také obsahuje několik odkazů na Kinga - na začátku honí kočku vzteklý špinavý bernardýn (CUJO) a málem ji přejede červený Plymouth Fury s nálepkou CHRISTINE na zadním nárazníku, James Woods se dívá v televizi na MRTVOU ZÓNU a filmová matka Drew si čte Řbitov zviřátek. Na konci Římsy pak hlavní záporák zalistuje Playboyem z července 1976 a zůstane do něj překvapeně zírat - v tomto čísle byla totiž Římsa otištěna. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mňoukající cestovatel jako průvodce a na závěr i aktér třech povídek bez extra silné pointy. Úvodní o tom, že zbavovat se zlozvyku je zlo, ale nakonec je to o zvyku, táhne svými grimasami a vůbec komediálním nadáním James Woods. Druhá o procházce kolem mrakodrapu je rozhodně nejslabší a to je v ní herec, co by se díky účinkování v jistých parodiích neměl bát výšek. Pro film dopsaná povídka „General“ zaujme obstojnými triky ve chvílích, kdy se malá Gertie setkává s dalším svraštělým pidihajzlíkem, tentokrát vybaveným místo léčivého prstu pididýkou.. Odkazů na autora literární předlohy je tu dost, možná víc než nápaditosti a to se bohužel týká i Silvestriho.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dle oficiálního textu distributora by mě docela zajímalo, kde přesně byla ve filmu obsažena část "Stephen King už zase zahání diváky do kouta a nutí je nelidsky se bát...":) Nejděsivější mi možná přišla tak poslední povídka o zlotřilém "Gremlinovi." A i ta v sobě obsahovala značné množství humoru. Stejně jako dvě předchozí, které mi přišly vyloženě zábavné a nějaký, byť jen náznak hororu, jsem v něm nenašla. Kingovy povídky Nekuřáci a.s. a Římsa patří možná k těm méně hororovým a jsou spíše více vydařenou psychologickou "studií" lidí, kteří se dostali do velmi svízelných situací. King umí excelentně zpracovávat myšlenkové pochody svých hrdinů, kteří se ocitli "na hraně" a budovat tíživé napětí. Toto mohlo dokázat i Kočičí oko, které se však místo toho rozhodlo, že bude více zábavné, než děsivé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skutočne nápaditý, viac menej thriller, než horor v pravom slova zmysle, ktorého poviedky disponujú originalitou i mnou tak milovaným sarkazmom. Žiadne gore, násilie a zrejme ani strach ako taký. Akurát je miestami človeku celkom “pekne” úzko ;) Resume: prvá poviedka pohodová, druhá excelentná (!), tretia viac menej pre deti, ktorá príliš nebavila. Takže priemer. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Mačacie oko" (Cat´s Eye) je kolekcia troch sfilmovaných poviedok, ktoré napísal svetoznámy americký spisovateľ Stephen King. V poradí prvá je "Nefajčiari, a. s.", po nej nasleduje "Rímsa" a nakoniec "Generál". Prvé dve pochádzajú zo zbierky "Nočná smena", odkiaľ je tá tretia bohužiaľ netuším, zrejme vznikla len kvôli tomuto projektu. Ale to je vcelku jedno. Ako poviedkový film to funguje veľmi dobre. Celé je to prepojené sympatickou mačacou líniou, sú tam odkazy na ďalšie Kingove diela (Cujo, Christine), hrajú v tom kvalitní herci, vrátane malej Drew Barrymore, je to spracované odľahčenou, zábavnou formou... je to príjemná horrorová oddychovka z osemdesiatych rokov minulého storočia, ktorá vznikla pod taktovkou Stephena Kinga. **** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Trošku ma to nudilo, zrejme preto že film je kombináciou troch na seba nenadväzujúcich poviedok spojených potulujúcou sa mačkou ktorá je hlavnou hrdinkou posledného príbehu. Ten prvý s Jamesom Woodsom (skvele to zahral) o náruživom fajčiarovi ktorý sa snaží prestať je určite naj a takú odvikaciu kúru by som určite nikomu nedoprial. Scenár i keď priamo od Stephena Kinga je odľahčený vtipnými momentkami no tým pádom stráca napätie na sile a celkovo to filmu dosť škodí. Škoda pretože takým Gremlinsom to náramne seklo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kočičí oko nabízí tři povídky. Za mě jsou povídky naservírovány od nejlepší po nejhorší.  První povídka o kuřákovi, kterej podstupuje docela krutou odvykačku mě fakt nadchla. Vtipný a zároveň drsný. Navíc Wood je bourák a o5 nezklamal. Popravdě i já bych potřeboval takovou odvykačku, protože jinak se toho zlozvyku sám od sebe nezbavím. Tady není co řešit. 5 hvězd. V fruhé povídce hraje Robert Hays, kterýho mám z mládí neodmyslitelně spojenýho s filmem Fifty Fifty(1992). V týpkovi ve žlutým tričku(Mike Starr) jsem zase poznal padoucha z filmu Blbý a blbější. Samotná povídka je ale o poznání slabší. Pořád jde ale o průměrnou koukatelnou zábavu. 3 hvězdy. Ve třetí povídce se objeví mladinká D. Barrymore. Třetí povídka je vyloženě dětinská a podle mě tady ani nemá co dělat. 1 hvězda. Nicméně celkový hodnocení téhle antologie je jasný. Dohromady 9 hvězd, děleno třemi povídkami = 3 hvězdy. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Když bych měl jmenovat asi nejhoršího režiséra, jehož tvorba je pro mě odstrašující, vévodil by tomuto žebříčku jistý Lewis Teague. A za ním hodně dlouho nikdo. Neznám od tohoto velmistra patlala film, který by byl třeba jen průměrný, a klidně se všem jeho filmům dá bez uzardění napálit čistoskvoucí odpad. Dost se divím, že taková kapacita, jako je hororový spisovatel a autor Stephen King, svěřil svoje tři povídky, zvláště když mu dva roky před tím dojebal vzteklého psíka Cuja, právě tomuto režijnímu antitalentovi "edwoodovského" ražení. V jeho režijním převedení se z výborných Kingových povídek stalo něco, co je z mého pohledu těžko popsatelné. Vše natočené doslova superpříšerně a to se ve filmu objevují dost dobří herci, jako James Woods, Robert Hays nebo mladá Drew Barrymoore. Když jsem kdysi dělal ve svém okolí anketu, bylo to v době rozmachu VHS a videopůjčoven, jaký nejhorší film viděli, nejvíce lidí právě uvedlo Kočičí oko. Můj táta, velký odpůrce hororů, kterému jsem před léty půjčením videokazety s tímto filmem chtěl vyvrátit jeho negativní názor v domnění, že to bude kvalitní pokoukáníčko, tehdy prohlásil, že se chtěl dívat na normální film, ne na film určený pro chovance blázince. To by byla ještě pro tento film pochvala. Ten film je totiž megapříšerný nedívatelný shit. Ty triky, kamera, to se fakt těžko popisuje. 0% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený povídkový film. Teague je zručnej režisér a většinu jeho filmů co jsem viděl jsem si dokonale užíval. Na tuhle adaptaci Kinga(jehož povídky jsem nečetl)jsem se těšil a nakonec jsem si je i dokonale užil. První povídka o chlápkovy co se chce odnaučit kouřit byla dobrá, neobsahovala nic zbytečného a jen rychle uběhla, a pravdou je že takovýhle metody bych použil na většinu feťáků a kuřáků 4*. Druhá povídka byla o něco slabší hlavně díky pomalejšímu rozjezdu ale jakmile se film přesunul na střechu tak to byla dobrá klaustrfobická jízda a konec byl parádní 3*. A poslední povídka byla výborná, mám osobně rád horory s takovýhlema skřítkama a tady jsem si je(nebo spíše ho) užil plnými doušky 4*. Takže dávám 4* z celkového hodnocení, líbilo se mi to dost, herci hrají přesvědčivě a malá Barrymore je roztomilá, takže nemám nejmenší důvod celej film zpochybnit. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Líbil se vám film?.... přečtete si Kingovy povídky, které byly jejich předlohou... jsou mnohem lepší přestože se Teauge snažil... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tři Kingovy povídky, které volně propojuje mezi scénami probíhající tajemná kočka (která nakonec má určitou roli). Skutečně kvalitou jsou povídky nevyrovnané a nejlepší je ta první, částečně druhá, a ta poslední je jen do počtu, ale stále to má oldschoolový feeling, jinak řečeno atmosféru osmdesátek, kdy nastoupovaly VHS kazety, a v této souvislosti je to jeden z lepších filmů té doby a na toto téma. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

King přepsal své tři povídky do scénáře a snad proto se jejich převedení na filmové plátno/televizní obrazovku/počítačový monitor (muhehe) docela i povedlo. Navíc došlo k docela dobrému výběru. první povídku považuji za Kingovu nejlepší, co jsem četl - drsná, děsivá a dost realistická, přitom se tam hororového moc neděje. Druhou povídku mám taky rád a i tady se filmové ztvárnění povedlo, hlavně ten bohatej padouch, kterej i bez maskování vypadá stejně hnusně jako Harkonnen z Lynchovy Duny (možná to bude tím, že je hraje stejný herec? :-)). No a třetí povídka je dost ujetá. Docela chápu, že se mnohým nelíbí, ale mě se líbila. Zlomyslnej, uchechtanej skřítek s "dobrou" vizáží..... proč ne? Kočičí oko patří určitě k tomu lepšímu z filmových podob Kingova díla. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku filmu proběhne před kamerou pes velice podobný psu ze snímku Cujo, což je jeden z filmů natočený podle Stephena Kinga. V záběru je posléze vidět automobil a na jeho blatníku je samolepka z nápisem "Já jsem Christína", což je také jeden z filmů natočený podle Kingovo knihy. I tento příběh je natočen podle stejnojmenného románu Stephena Kinga. PŘÍBĚH PRVNÍ. Kouříte ? Je těžké přestat. Tak vstupte, změníme vám život. Ale pokud si zapálíte poprvé odneseme vaši ženu a ona si zatancuje na kovové podlaze z puštěným proudem, pokud si zapálíte po druhé........ Dramatická hudba, halucinace z nedostatku nikotinu a strach - to je příběh první. CITÁT - Byl to jenom úlet........ Kočka, která se v příběhu objeví má vlastně podíl na všech příbězích. CITÁT - Ná čičičí. DALŠÍ PŘÍBĚH. Ten je o sázkách. O sázkách při kterých jde o život. CITÁT - No, vy máte napůl vyhráno......... Pan Norris má ženu, ta je vdaná, ale z někým jiným a to je problém. Tato situace jej dostane až na jednu římsu výškové budovy. CITÁT - O něco se vsadíme. Je to jen malá sázka......... Opět je tu kočka, ale ta tímto příběhem lehce promňoukne. Má totiž své poslání, musí něco zařídit. TŘETÍ PŘÍBĚH je o skřítkovi žijícím za zdí. CITÁT - Tady jseš ty vrahu........ Aneb o tom, zda věřit svému dítěti, nebo si myslet že se jen opravdu bojí a nemá čeho. Ve filmu zazní The Police se songem Every Breath You Take. ()

Reklama

Reklama