Reklama

Reklama

Kočičí oko

Trailer

Obsahy(1)

Tři horrorové povídky natočené na náměty Stephena Kinga volně spojené s postavou předoucího kocoura: Quitters, Inc.: Jistá společnost používá jisté radikální metody, aby své zákazníky zbavila kuřáckého návyku. The Ledge: Manželka má milence! A ještě je tu jeden problém. Jak udržet rovnováhu na dvacátém poschodí? The General: Kočka - zachránce malé dívky, která je pronásledována tajemným zlem. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Lewis Teague za pomoci Stephena Kinga výborne vykreslil tri príbehy, hraničiace s obdobným humorom a atmosférou, ktorá číha na každom rohu príbehu. Prvý príbeh zaujme skoro každého fanúšika hororu, hrá tu James Woods a najmä on vytvára atmosféru a drží celý ten príbeh dohromady. Druhý príbeh je už iná záležitosť a prekvapila ma svojim pojatím príbehu do krásneho mesta, kde žije starý muž. Tretí príbeh je pekne dokreslený a spolu s ostatnými príbehmi drží celý ten poviedkový cyklus a necháva nás v strhujúcej atmosfére v škriatkovom náručí. 80 percent. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kočičí oko nabízí tři povídky. Za mě jsou povídky naservírovány od nejlepší po nejhorší.  První povídka o kuřákovi, kterej podstupuje docela krutou odvykačku mě fakt nadchla. Vtipný a zároveň drsný. Navíc Wood je bourák a o5 nezklamal. Popravdě i já bych potřeboval takovou odvykačku, protože jinak se toho zlozvyku sám od sebe nezbavím. Tady není co řešit. 5 hvězd. V fruhé povídce hraje Robert Hays, kterýho mám z mládí neodmyslitelně spojenýho s filmem Fifty Fifty(1992). V týpkovi ve žlutým tričku(Mike Starr) jsem zase poznal padoucha z filmu Blbý a blbější. Samotná povídka je ale o poznání slabší. Pořád jde ale o průměrnou koukatelnou zábavu. 3 hvězdy. Ve třetí povídce se objeví mladinká D. Barrymore. Třetí povídka je vyloženě dětinská a podle mě tady ani nemá co dělat. 1 hvězda. Nicméně celkový hodnocení téhle antologie je jasný. Dohromady 9 hvězd, děleno třemi povídkami = 3 hvězdy. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Temný škriatok, nevera potrestaná prechádzkou po rímse uprostred noci na výškovej budove a svojská odvykačka od fajčenia. Poviedkového filmu podľa Kinga sa chopil zručný a vcelku obľúbený béčkar Lewis Teague (Aligátor, Cujo, Námorná pechota, Obojok). Žiadne veľdielo, ale inak fajn. Troška hravé, troška temné, troška vtipné, dokonca príjemne strašidelné (posledná epizóda je poctivý horor, nepríjemné sú však i mokré gumáky v šatníku z nikotínovej poviedky). Fanúšikov Kinga, ktorý sa podieľal na scenári, poteší pár žmurknutí (Christine, bernardín). Jednotlivé príbehy spája motív mačky. Viac v mojej recenzii: http://www.studna.net/reviews/973/ ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Keďže som veľkým fanúšikom Kinga, tak dávam za 4*, aj keď to úplne čisté nie sú. Je to jedna z tých lepších adaptácií Kingových poviedok (oveľa lepšie ako nedávno zhliadnutý Graveyard Shift). Prvé dve poviedky som čítal nedávno, tá tretia mi nejako ušla, preto ma zrejme najviac bavila, keďže som nevedel, o čo v nej pôjde. Výtku mám akurát k tomu, že v prvých dvoch poviedkach mi prišlo obsadenie hlavných padúchov akési fádne. Chcelo to niečo ostrejšie. Inak som vskutku spokojný. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Na Stephena Kinga je to zatraceně dobrá adaptace, která ale ke konci ztrácí hodně dech. Lépe řečeno, první povídka je naprosto dokonalá. Té bych dal i plnej počet. Rychlá, nápaditá, napínavá, černohumorně odlehčená a s třeskutou pointou nakonec. Navíc Jamesem Woodsem výtečně zahraná a dějově nepředvídatelná. Takhle má povídka (filmová i literární) vypadat. Jak řekl sám King : "Román je plocha, povídka je čára." Druhá povídka je na tom již notně hůře. Ale určitě to není chyba Roberta Hayese ani Kena MacMillana, jehož záporák je opravdu krásná figurka. Jen tam už není takové vyvrcholení, jako u první. Jde spíš vlastně o docela obyčejnej příběh s velice předvídatelným koncem. Žáádné překvapení se prostě nekoná, ale stále ještě je to dost kvalitní dílko. Třetí povídka je ale nejslabší. Možná příliš dětská (příšery pod postelí či ve zdi). Mohla by se dobře číst, ale v televizi vypadá spíš směšně. Navíc jednání matky je zde trochu nedomyšlené a ničím nezdůvodněné (mám na mysli to její odmítání kočky a její nedůvěra k ní). Pravděpodobně ji v dětství strašili tím, že si pro ni přijde zlej kocour, jenže divák se to nedozví. Ale hercům taky nejde nic vytknout. Ale ani vyvrcholení není nic moc a pointa mi unikla. Celek. I tak se ale jedná o zajímavý počin, přestože seřazením povídek hodně ztrácí. Nejslabší povídka (o děvčeti a monstru ve zdi) měla být uprostřed a nejlepší (o kuřácích) na konci. Tím by zůstal divákovi dobrej pocit a ne jen taková pachuť po něm. Co se týká odkazů na jiná Kingova díla, několika jsem si všiml (třeba bernardýna a filmu Mrtvá zóna v telce), jiné jsem však vůbec neodhalil. Ale to považuju za geniální propojení jeho práce. Takže 1. ->***** 2. ->*** a 3. ->** a to dává průměr něco těsně nad tři hvězdičky. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Manželka ve třetím příběhu čte před spaním knihu "Pet Sematary", jejímž autor je Stephen King. (WolfR)
  • Prvé dve poviedky "Quitters, Inc." a "The Ledge" sa nachádzajú v poviedkovej zbierke "Night Shift" od Stephena Kinga z roku 1978. Tretiu s názvom "General" napísal King priamo pre film. (Jello Biafra)
  • Příběh je natočen podle stejnojmenného povídkového románu Stephena Kinga, na jehož tvorbu je ve filmu několik odkazů. Okolo druhé minuty je v záběru vidět automobil a na jeho blatníku samolepka z nápisem "Já jsem Christína", odkazující na film Christine (1983) podle Kingovy předlohy. Hned na začátku filmu dále proběhne před kamerou pes velice podobný psu ze snímku Cujo, vzteklý pes (1983), dalšího filmu dle autorova díla. Dick Morrison (James Woods) pak v první povídce „Nekuřáci“ sleduje v televizi snímek Mrtvá zóna (1983), tedy další Kingovo zfilmované dílo. (Terva)

Reklama

Reklama