Reklama

Reklama

Úžasný Grand Canyon

(TV film)
  • USA Wings Over Grand Canyon

Obsahy(1)

Dechberoucí arizonský div přírody představený jako nikdy předtím... Úžasné scenérie amerického Grand Canyonu tvoří nejen obrovské skály, ale i řeka Colorado, která pomáhala tento přírodní div formovat. Proto tato obrazová cesta začíná už nad pramenem více než dva a půl tisíce kilometrů dlouhé řeky. Ta si klestí cestu přes Koloradskou plošinu. Postupně poznáme krásy národního parku Arches, Canyonlands nebo jezera Lake Powell či Marble Canyonu. V samotném Grand Canyonu pečlivě si prohládneme jeho severní i jižní část. Navíc se podíváme i do rokliny Little Colorado River Gorge, kam se návštěvníci málokdy dostanou. A na závěr nás cesta zavede na západ, kde prozkoumáme nádrž Lake Mead. Díky nádhernému prostředí tam vláda založila národní rekreační oblast o rozloze šest tisíc kilometrů čtverečních, kam lidé cestují za různými druhy zábavy. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument diváka provede celou délkou Grand Canyonu podél toku řeky Colorado, napříč 8 národními parky. Kamera je po celou dobu umístěna na dronu a dokument je bohatě komentován. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Vůči takovému provedení dokumentů mám dost námitek. Neposedná kamera, střih ala kaleidoskop, zatmívání obrazu mezi změnou scény. Takže dobrá je hudba a komentář, tedy aspoň tón komentáře. Takže, když se na to člověk nekouká, je to velmi příjemné. Jinak je to šílenost pro milovníky kolotočů a houbiček. Obrazy se míhají před očima, bo neni čas, p... Chtěl jsem se pokochat. Takový materiál k dispozici a takový hnus. Děkuji. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokument Úžasný Grand Canyon je vskutku úžasný. Máme možnost vidět ty nejnádhernější scenérie této části USA. A jak správně tvůrce/tvůrci pochopil/pochopili, leckde jsou jen záběry bez komentáře, protože to co je možné vidět prostě komentář nepotřebuje. Toto je prostě důkaz, že někdy není třeba mnoho slov, obraz mluví sám za sebe. Víc není co dodat. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Dnes už se většina přírodních dokumentů točí z dronu což má tu výhodu, že se podíváme na místa, kam by se normální smrtelník těžko dostával a uvidíme krásné záběry z výšky. Opět dechberoucí dokument z jednoho nejkrásnějšího místa na naší planetě. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Westernové výhledy. Zde si člověk může představit prohánějící se Old Shatterhanda s Vinetouem, a Komanči s Apačema. Ale byli zde celá staletí Anasaziové a Fremonská kultura. Indiáni kmenů Havasupai, Hualapai a z Mayovek nechybí Navahové, kam se dostane jedno procento návštěvníků Grand Kanyonu. Dokument je cenný v tom, že zabírá obrovsky rozlehlou plochu. Kromě Grand Kanyon parku i několik dalších národních parků. Musí to být zážitek být sám uprostřed této pustiny. Tedy s dalšími třemi miliony návštěvníků ročně s nimiž si díky množství zákrut nebudete připadat namačkaní. Na severu oblasti kanyonu dosahují vrcholy vysoko nad  2000 metrů nad mořem a viděla je jen hrstka lidí. Takže příští dovolená raft na řece Colorado? Kempovat, plavat nebo za horskou turistikou. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama