Reklama

Reklama

Písničky včera, dnes a na zítřek

(pořad)
všechny plakáty
Hudební / Zábavný
Československo, 1983, 13 x 53-68 min

Účinkují:

Václav Zahradník (moderátor), Vladimír Bezděk st. (moderátor), František Ringo Čech (moderátor), Andrea Čunderlíková (moderátor), Karel Gott, Marie Rottrová, Hana Zagorová, Stanislav Hložek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Minulosti i současnosti populární hudby je věnovaný hudebně zábavný televizní seriál Písničky včera, dnes a na zítřek. (Česká televize)

Recenze (9)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Můžeme sledovat spoustu melodií, které tehdy brázdily československým éterem a jež po zásluze odvál čas. 1) Hvězdičku přidávám za nostalgické vzpomínky, které u mě pořad vyvolal._____ 2) V trampském díle zazněly zajímavé informace od Václava Zahradníka. Bohuzel však zbytečná exhibice Ringo Čecha a nanicovatý přednes písní celkový dojem úspěšně zazdily._____ 3) I v díle věnované operetě převládla neosobitá interpretace pěkných melodií. Tvůrci téma vzali vážně, ale ne dost a tak je výsledek takový šumařský. Chybí nadhled. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Strašnej bizár. Cesta do hlubin české popmusic pod taktovkou dirigenta Václava Zahradníka, namyšleného blbštajna Františka Ringo Čecha a populárních tváří soudobých hitparád. Je tu všechno, od operetních melodií přes nejslavnější swingové fláky až po nevkus diskotékové hudby 80. let... Víš, Václave, mám-li být upřímný, mě jako hardrockovému hudebníkovi tenhle žánr moc neříká. Pro mě jsou všechny operety stejný. Hrdinové mají frak, knížecí titul a milionový jmění. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Ringo ve své kůži popového vezíra. Hlasovací pořad ČST s řadou písniček zapomenutých, zapomenutelných,ale zároveň některých pro srovnání s dnešní produkcí hodných připomenutí. Zároveň připomenutí rozsahu někdejší české hudební produkce v dobách před MTV a velké jistoty pěveckých výkonů i u méně známých interpretů ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

10/13 Dnes už poněkud archaický výlet do dějin popu. V době rozkvětu prvních nahrávek na desky se semlelo leccos. Ale pokud se zaměříme na český rybníček, nemůžeme odolat popěvkům ve stylu Jak tak koukám, nic nevidím, po ději se marně pídím, na rukách mu jemně poklepám a tiše zašeptám: Velectěný pane Urban, ta vaše paní ta má tůze pěkný turban. Má to své (nechtěné) kouzlo. Na originál nebyly zakoupeny licence a tak se po našem v televizním studiu splichtilo cokoli: Alexander's Ragtime Band, Bar u zlaté plachty, Ta Blanka, tu zná celá Živnobanka (shimmy), Já viděl Helenu v bazénu, náhodou (charleston), průřez českou lidovou operetou zn. Beneš, Stelibský a spol., nechybí ani trampská píseň či swingující protektorátní potápky a bedly. Ale nutno k tomu přistupovat s recesí, stejně jako to udělali Neckář nebo Mládek, Černoch nebo Černocká s Ringo Čechem (v roli druhého moderátora). Druhá polovina každého dílu, který je věnován současným problémů, už takový požitek (ani nechtěný) není. A v závěru už je to jenom ta klasická adorace SeMaForu, Apolla atd., jenom proto, abychom si pochválili ty soudobé Milušky a Ivetky, protože "dnešní" hvězdy umí retro i ryzí současnost. Od synkop po Dalibora Jandu. Velmi nevyrovnaný cyklus. ()

Zajímavosti (3)

  • V pořadu je citována kniha Panoráma populární hudby 1918/1978 aneb Nevšední písničkáři všedních dní Lubomíra Dorůžky (1981). (NinadeL)
  • V pořadu je citována kniha Trampská píseň mezi dvěma válkami Zbyňka Máchy. (NinadeL)

Reklama

Reklama