Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Macik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Le_Danseur má pravdu,vážně tady chybí spousta skvělých detektivek s Herculem Poirotem. Btw. ABC murders patří i mezi mé nejoblíbenější Poirotovky.....;) Jinak tenhle film nemá opravdu chybu,je sice oproti knize kapánek okuchanej což mě na tom vadí asi nejvíc,ale když to opomenu,tak je to příjemná detektivka... ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je výborná Poirotovka! Je přítomno dostatek podezřelých, v kontrastu s vánočním očekáváním tu atmosféra pěkně houstne, nechybí humorné prvky Herculova soukromí ani zábavný vztah s Jappem. Okořeněno navíc u Agathy neobvyklou záhadou zamčeného pokoje. Absurdní pojetí Vánoc včetně nostalgického koloritu svátků minulosti... paráda. Škoda jen příliš odhalujícího příběhu oběti v úvodu filmu. ()

Reklama

Hammond 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční epizoda nás zavede na honosné anglické sídlo, kde Poirot tráví vánoční svátky jen proto, že mu doma vypovědělo službu topení - takže i na samotném sídle máme několikrát možnost vidět Poirota, kterak se chýlí ke krbu ve snaze se ohřát. Tradičně povedený díl, ve kterém se mi líbí i to, jak Poirot změní postoj k dárku od Jeppa, když zjistí, jak to s ním ve skutečnosti je... ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super dílek s kvalitně promyšlenou vraždou, nebo spíš kvalitně zamaskovanou. Podle názvu jsem očekával větší nádech Vánoc, než jen zpívající dětičky, ale i tak byla dobrá atmosféra. Děj mě přitom přišel hodně nafouknutý a nakonec nedořešený. Bylo zde spoustu jiných cestiček, na kterých by šlo zapracovat, škoda. Jinak rukavičky jsou super:). '(Ta polévka se mi nějak nezdá)... No ano, je to přece wisconsinská polévka.' Poznámka pro mě: Diamanty, divná tvář, stejní bratři, démonický řev ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šéfinspektore, vy jste zase přemýšlel? Copak jsem vás před tím nevaroval?" --- Zkřehlý leč jako většinou skvělý Poirot ve vánočním dílu, ve kterém Vánoce nehrají žádnou roli. Jinak klasika - osamělé venkovské stavení, rodinné půtky, záhada zamčeného pokoje, důmyslná vražda. Stará dobrá detektivka. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • Film byl natočen podle knihy z originálním názvem "Hercule Poirot's Christmas" od Agathy Christie. (Borrtex)
  • Ačkoliv je televizní zpracování poměrně věrné knižní předloze, jedna velmi významná změna provedena byla. V knize se na rozdíl od filmu vůbec neobjevil inspektor Japp. (ČSFD)

Reklama

Reklama