Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Warren (Rutger Hauer) se snoubenkou Noelle (Joan Chen) a nejlepším přítelem Samem (James Remar) uloupí diamanty v hodnotě dvacet pět milionů dollarů. Noelle a Sam se pokusí Franka zabít a shrábnout všechno sami, ale Frank již předem diamanty ukryl jinde. Naštěstí přežije, ale je odsouzen na doživotí v novém experimentálním vězení Táboře Holliday, provozovaném velikášským sadistickým správcem Wardenem Hollidayem (Stephen Tobolowsky). Toto vězení má oproti ostatním několik nedostatků. Nemá stráže, zdi ani mříže a navíc je smíšené. Jediným způsobem udržení zločinců na místě se tak stává elektronický obojek se silnou výbušninou kolem krku. Je to vlastně jakési pouto mezi dvěma různými vězni, kteří se od sebe nesmí vzdálit na víc jak maximálních pár set metrů, jinak oba obojky explodují. Brzy za Frankem přijde spoluvězeňkyně Tracy Riggsová (Mimi Rogers) s tím, že on je její pouto a že chce utéct. Ale Sam a Noelle s Hollidayem jsou jim v patách, protože vidina bohatství je velice lákavá. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Film ktorý som si chcel pozrieť po tom čo mi môj oco o ňom rozprával. A svetu div sa, ma to dosť bavilo. Príjemné B-čko s fajn hercami a dobrým dejom. Dej bol od začiatku mega super, na prichod do väzenia som sa tešil najviac a keď už som sa dočkal, som ostal aj sklamaný a za to uberam jednu *. Úprimne odcenil by som ak by sa viac deju odohravalo vo väzení než na slobode ale čo už. Za mňa príjemny film na pár pozretí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční scifi thriller na který se vždycky rád podívám znovu. Rutger Hauer je zde opravdu hlavním tahounem celého filmu a jeho „naivní“ postava mu sedla dokonale. Je sice pravda, že po útěku z vězení (první polovina byla více povedená) se kvalita scénáře zhoršila a spíše než thriller to místy připomínalo komedii, ale tvůrci to přece jenom ukočírovali do „zdárného konce. No a Mimi Rogers je jedna z mála výjimek mezi herečkami, které to mnohem více sluší, když je oblečená, nežli nahá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V pubertě jsem naivně řešil, proč neudělali nějaký centrální bod, od kterého se nikdo nesmí vzdálit na sto yardů, nebo proč neutekli všichni vězni zaráz v hroznovém seskupení, ale teď už dobře vím, že nic z toho neměli ve scénáři.. Dokud se realizují nápravná opatření v táboře Holliday a chmatákovi Hauerovi zahřívají urinou tekutou samotku, má to ve svých béčkových parametrech zvláštní kouzlo. Jakmile se však inženýr Ruměnka s nastrčenou Slonovinou vydali na útěk v explozivních řetězech, udržovaly mou pozornost už jen záběry na sexy zadek Mimi Rogers. Rutinér Teague by si za zprasení vcelku originálního námětu zasloužil jméno Hnědka a pár týdnů v plováku.. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný televizní kousek s výborným Rutgerem Hauerem, který kdysi hojně koloval na VHSkách. Dříve jsem měl tenhle snímek nakoukaný do zblbnutí, stejně jako další béčko s Hauerem a to Zlomek Sekundy (http://www.csfd.cz/film/6611-zlomek-sekundy-split-second/). Obojek ani po letech neztrácí šťávu a jedná se o dobrou podívanou z blízké budoucnosti, kde vězně nezajišťují ploty a stráže, ale výbušné obojky. U mě za čtyři hvězdy. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Jako malýmu klukovi se mi to hrozně líbilo a v paměti mi utkvěly jen ty vybuchující hlavy, tak jsem to musel zkouknout znovu skoro po dvaceti letech. No a je to prostě průměrný akční béčko na jedno podívání, ale není to nuda a film celkem slušně šlape. K lepšímu výsledku by to podle mě chtělo tyto tři důležitý věci ... 1) víc děje v prostředí vězení 2) víc vybuchujících hlav 3) hambatou scénu s Mimi Rogers a jejím odhaleným nádherně vyvinutým poprsím, který nám tady vůbec ty hajzlové nedopřáli. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve městech Simi Valley a Los Angeles od 6. listopadu do 19. prosince 1990. (GASTON73)

Reklama

Reklama