Někdo to rád holky

Pédale douce

Niekto to rád dievčatá

Komedie

Francie, 1996, 100 min

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $26,120,000(28.3.2010)

Velmi netradiční, nicméně příjemná a inteligentní záležitost.... Milostný příběh majitelky gay klubu a bohatého bankéře....(20.9.2005)

Fakt vtipný a teplý film. Podobnou sondu do života gayů, transexuálů a podivných heterosexuálů se už jen tak někomu asi natočit nepodaří. Ale co bysme asi taky chtěli, dyť to dělali Francouzi;). Jelikož jsem ho viděl v TV už dvakrát, divím se, že má tak málo hodnocení.(7.1.2006)

Jednoduchá komedie na pohodové odpoledne opepřená magickou Fanny Ardant, která svou úchvatnou a doufejme že i přirozenou ženskostí mezi těmi všemi vykroucenými homosexuály působí jako balzám na nepokřivenou duši. Mohla to být zábava v odkazu Klece bláznů, ale Pédale Douce si místy bohužel až moc hraje na citové drama. "A teď se půjdu schovat a kdo mě najde, tomu něco dám. A kdyby mě někdo nemohl najít, budu za dveřma."(8.7.2009)

Příjemná komedie(24.2.2007)

jsem trochu na vážkách - 2 nebo 3 ... dávám tři ale to jen snad proto, že to komedie vlastně vůbec není - ač se tak chvílemi snaží tvářit - a možná to je na tomhle filmu to nejlepší... známí francouzští herci v pro mě ne tak známém a snad ani ne povedeném filmu ...(28.5.2008)

• KdG

Čekal jsem komedii, ale dočkal jsem se spíš teplého dramatu. Kdo mě příjemě překvapil byla Fanny Ardant ve své roli.byla fakt dobrá.(24.3.2010)

Zábavná komedie, sexy (jako vždy) Richard Berry.(7.7.2006)

Docela sympatická omylová komedie z prostředí gayů. Na KONDOMedii to sice nemá, ale stojí to za to se podívat.(4.2.2012)

lehce nadprůměrná komedie z homosexuálního prostředí. Mělo to dobrý rozjezd, časem chvilkami nudí. Ale příjemné zpestření na jeden večer - hlavně se tam chovají postavy docela přirozeně.(21.8.2011)