Reklama

Reklama

Největší hory světa

(seriál)
  • Česko Nejkrásnější hory světa (více)
Velká Británie, 2018, 4x45 min

Obsahy(1)

Hory patří k nejnebezpečnějším místům světa, a přesto se jim nedá odolat. Tento seriál představuje nejikoničtější vrcholy a odhaluje nejen jejich krásy, ale i skrytou osobnost. Vyšplháme se na Mount Everest, nejvyšší horu světa; Mont Blanc, nejvyšší vrchol západní Evropy a místo, kde se zrodila moderní podoba horolezectví; Mount Kilimandžáro, neuvěřitelný africký vulkán, kde se vyskytuje pět různých ekosystémů, díky kterým je náročný výstup k ledovému vrcholku přímo okouzlujícím zážitkem; a Ben Nevis, nejextrémnější a nejnebezpečnější horu Velké Británie. Nenechte si ujít dramatické příběhy o prvních pokusech o jejich zdolání, epických soubojích s nepříznivými podmínkami a divokými živly nebo výjimečnými zvířaty i rostlinami, které obývají nejvyšší patra naší planety. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě zařazení Ben Nevisu mezi výběr, každopádně o to milé překvapení. Nevyjmenovávají se zde jen výšky, výstupy, expedice, a statistická čísla, ale mnohdy je tady na první pohled, nedůležitě vypadající příběh. Kilimandžáro pravděpodobně nejpoutavější. Něco z historie, délka expedic, trénink na nejrychlejší vyběhnutí. Ben Nevis zaujal zimním výstupem a meteorologickou stanicí. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Na Ben Nevis ve Skotsku jsme šli na cyklozájezdu turisticky v mlze. Nevěděl jsem jsem, že je hora ze severu tak nebezpečná. ()

Tethys 

všechny recenze uživatele

Ben Nevis určitě nepatří mezi nejikoničtější vrcholy světa i když Skotsko je nádherné. Nechápu jak napadne nějakou blbku bez horolezeckých zkušeností dělat výstup v zimě a sněhu-záchrana vrtulníkem se dala čekat. Ale takových lidí je ve všech horách dost. ()

subic 

všechny recenze uživatele

První díl je o Everestu. Věděli jste, že je tam od roku 2003 dobrovolníky vytvořená nejvýše položená ambulance, protože do té doby tam zdravotnické zázemí nebylo veškeré žádné? Věděli jsme, že jednoho květnového dne 2010 vylezlo na vrchol 170 horolezců? Já to taky nevěděl. Třetí díl Mount Blank, první výstup koncem 18. století, dnešní výstupy, laviny, ubývající ledovce a taky tunel. Čtvrtý díl je o Kilimandžáru a vylézt tam je i můj sen, tento díl mě uchvátil asi nejvíc. 7/10 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama