Reklama

Reklama

Pavoučí labyrint

(neoficiální název)
  • Itálie Il nido del ragno (více)

Obsahy(1)

Profesor Whitmore se vydává do Budapešti, kde chce najít profesora Rotha, se kterým ztratil kontakt. Roth zde pracoval na překladu tajemných náboženských textů. Po příjezdu začíná Whitmore pomalu rozplétat děsivé tajemství, při kterém mu začíná jít i o vlastní život. (Chupacabre)

Recenze (19)

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že niektoré trikové efekty sú z pohľadu dnešného diváka už dosť zastaralé a úsmevné, snímok má však iné prednosti. Disponuje veľmi dobrou mysterióznou atmosférou a zaujímavým rozpletaním záhady okolo starovekej náboženskej sekty. Fanúšikovia staršej hororovej školy si rozhodne prídu na svoje. Atmosféra a napätie na konci filmu pekne vygradovali, čo celkový dojem ešte vylepšilo. Ja som spokojný, zaslúžený nadpriemer. 70/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Atmosferický mysteriozní příběh dává vzpomenout (jak je zde připomenuto) nejen Argentovu trilogii o Matkách. Argentovy oblíbené barvy - červená a modrá, oběť potácející se bílým látkovým labyrintem a následně malující krvavé obrazce i pokřivená perspektiva (profesor vychází z domu a nakloněný obraz kamery je jakousi předzvěstí hrůzných událostí, které budou následovat) a smysl pro detail. Temná hudba (Franco Piersanti ) mi připomínala Jerryho Goldsmitha a jeho Vetřelce... Podle názvu by člověk čekal invazi osminohých potvor, ale tvůrci připravili pro diváka něco onačejšího. Starověké božstvo, jehož kult není mrtvý, jak si mnozí mysleli. Mechanické efekty působí možná trochu úsměvně, ale pořád věrohodněji než digitální. Profesor se chvílemi choval jako blb, celkovému vyznění snímku to naštěstí příliš neuškodilo. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný taliansky kúsok. Sprvoti som si myslel, že pôjde o neskoré giallo, postupne sa však z toho vykryštalizoval zaujímavý okultný horor, v ktorom nechýbajú hrôzu naháňajúce momenty či drastické mordy a celé to ukážkovo vyvrcholí do dramatického finále s menšou, z pohľadu súčasného diváka už trochu zubom času nahlodanou monstroidnou vložkou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Obskurní horor z italských luhů a hájů, tedy nic neobvyklého. Pomalu se rozvíjející příběh nabere grády zjevením vražedné a vřískající čarodějnice Stéphane Audran, tady klobouk dolů za masku, bál jsem se jí víc než Jamamby v podání Jaroslavy Adamové, a to už je co říct ! 'Kvitují i lehké pošimrání v podbřišku v podobě odhaleného kožíšku Paoly Rinaldo, ale nejvíc mne asi v tomto vůbec ne neoriginálním počinu rozsekalo finále, trikově sice příšerné, nápadem však grandiozně nechutné. Odcházím tedy spokojen. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

The Spider Labyrinth z italské produkce se z úvodních scén může tvářit nezáživně, ale jeho rafinované vrstvení mysteriózních prvků vás postupně na konci zavede do zákoutích, které by vás zpočátku asi nenapadly. Když už padla ta Itálie, tak film koketuje s několika giallo prvky. Ať už jde o detektivní zápletku, lehkou hru s nasvícením a barevnou stylizací, tak i detailní krvavé taškařice. Rozhodně neočekávejte ťapkání vražedných pavoučích monster! Pavouk se tu pouze pojí s jakousi podivnou sektou o které se ví jen pramálo. Do toho bizarní pokoukáníčko v závěru hodné správné "osmdesátkové atmošky" a když mávnete rukou nad některými ne tolik zdařilými efekty, tak se jedná o skvělou a povedenou podívanou pro milovníka těhletěch starších klenotů. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama