Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šikanovaný student vojenské akademie dostane za úkol uklízet v katakombách pod kaplí. Při svém úklidu narazí na místnost, kde je mimo jiné ukryta kniha Satanova. S pomocí počítače přivolá Satana a pomstí se všem, kdo mu činili příkoří. (JohnSmith)

Recenze (51)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že ten film nemá jedinou kladnou sympatickou postavu. To mě docela mrzí, protože s hrdinou, s nímž by se dalo soucítit, by byl Evilspeak špičkovým hororem satanského subžánru. To otravné obtloustlé individuum v hlavní roli jej však v mých očích znatelně táhne dolů - ne že by hrálo jakkoli špatně - spíš naopak - ale prostě si neumím stoprocentně vychutnat film, v němž mě všichni štvou. Alespoň že to ten tlouštík se svými zvířecími kamarády ve finále pěkně rozjel. Opravdu báječný závěr. 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vraždící prase z Pekla! Jéésh, tohle byl strašný osmdesátkový film. Evilspeak je nudný horor o trýzněném chlapci ve škole( ono o šikaně se ani moc mluvit nedá,jelikož krom vyhození kšiltovky z okna, mu nic jiného neprovedli). Zápletka je předvídatelná, herci jsou k ničemu, efekty strašné a gore jsem se dočkal až závěrečných 10 minut,což je žalostně slabé a film se dostává na absolutní dno,jakmile prase začne zabíjet lidi ! Správně PRASE!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Evilspeak je další z několika desítek tzv. "videonasties" filmů, které byly dlouhou řadu let ve Velké Británii zakázány a do dnes některé jsou či existují v této zemi pouze v různých CUT verzích ... Tento film sice nepatří mezi ty nejdrsnější a njzvrácenější, které na tomto seznamu najdete, ale i tak je dost brutální, "nasty" a "sleazy", aby byl i tak v mnoha zemích ne přímo zakázán, ale alespoň označen nálepkou 18, R apod. ... Toto je jeden z posledních filmů z výše zmiňovaného seznamu, který jsem donedávna neviděl a zadařilo se až později ... V podstatě do poloviny filmu jsem si íkal, proč zrovna tento film patří do výše zmíněné škatulky... Neuvěitelně kvalitně natočené psycho-drama o šikanovaném týpkovi na vojenské univerzitě. Šikana přichází jak od žáků, tak od vygumovaných a úchylných učitelů. Vše prfektně podané a zahrané, člověk alespoň vidí, jak to na vojně chodí (tedy já na vojně nebyl a věděl sem proč tam nechci ...). Oběť je sice obtloustlejší a mírně upocený nešťastník, ale garantuju vám, že to je právě on, kdo vám celý film bude jedinný ze všech postav sympatický a že mu budete vyloženě držet palce... Tento hrdina narazí na středověké artefakty ve sklepení univerzity a zapojí si zde krásně zastaralý počítač (opět velká hodnota filmu - vidíme jaká "výpočetní technika" se na počátku 80. let používala-tedy alespoň jak asi vypadala ...). Pomocí PC se mu podaří spojit se středověkým satanistou a ten mu pomůže zosnovat pomstu na všech šmejdech, kteří mu kdy co udělali ... Od půlky filmu pak na nás vyskočí prvních pár gore scén a docela nechutný a dramatický thriller se začne rychle měnit a gradovat v opravdu grandiozní horror!! Finále je opravdu úžasné a celý film pak zvedá o laťku víš, spousta násilí, brutality, chaosu, špičkově provedených gore scén, usekané hlavy, rozmašírovaná těla obětí divokými prasaty ... GENIÁLNÍ horror!!!! Nic nevykrádá, naprosto originální, špičkově provedený, řádně nchutný, násilný, krvavý, brutální, napínavý, ... A ke všemu ta úžasná temná středověká hudba ... Ta vše žene ještě více vpřed ... Chápu, že vyznávání satana, různé formulace a zaříkávadla, pentagramy, text ústředního hudebního motivu a samotný závěr (text na obrazovce počítače) není zrovna to, co by měla mládež a děti vidět a vstřebávat .. Já rozhodně nejsem žádný satanista a tuhle ideologii (či demagogii ...) vůbec neberu vážně, ale v tomto filmu prostě vyzněl satanismus jen jako nástroj dokonalé pomsty. Opravdu špičkový horror, který každému doporučuji (v UNCUT verzi)... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela nenápadný a polozapomenutý kousek ze zakázaných "videonasties" hororů. Úspěšně skloubil několik žánrů do jednoho, aniž by vypadal přeplácaně a vyzněl trapně. Z drtivé většiny se jedná o drama mladíka, jehož šikanují spolužáci z vojenské školy a učitelům je zase jenom pro smích. Pak trochu toho sci-fi, ale to jenom kvůli starému počítači, skrz něhož obtloustlý hrdina naváže spojení s dávno zesnulým satanistou. A právě tady se dostáváme k satanskému prvku, díky kterému se Evilspeak mění v tu správnou řezničinu. Ze šikanovaného mladíka se stává posel satanův, aby se konečně pomstil všem svým trápitelům. Závěrečných 15 minut se až šokujícím způsobem změní v nehorázný masakr, kde není nouze o brutální mňamky jako usekané hlavy, vytrhnuté srdce a sežrání zaživa prasaty. Už jenom tenhle krvavoučký konec si zaslouží napařit hvězdu navíc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bubba Bully Team vs. kadet „Cooperdick“ a jeho satanistický software Esteban. Prostředím vojenské akademie to připomene pokračování The Omen, ale už od předělu mezi prvními dvěma scénami (useknutá hlava očividné figuríny - výkop školního mače socceru) tomu nelze upřít osobitost. Pod finále s útočnými vepři už sice praskal tenký led jezera parodie, ale Weston to i díky temným chorálům a divácké shovívavosti nakonec ustál. Produkční zajímavostí je, že se pro účely natáčení částečně zrekonstruoval zchátralý kostel v South Central Los Angeles a kněz, který v něm dříve pracoval, před tím zázrakem poklekl a modlil se k Bohu. To ještě netušil, že jej štáb za pár dnů spálí do základů. Nedivím se, že to byl oblíbený film Antona Szandora LaVeye.. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Evilspeak, který začíná jako příběh o šikaně, se nakonec promění v nápaditý, originální postsatanský snímek, ve kterém hrají hlavní úlohu vepři a "compjůtry". Dočkáte se zde mnoha klasických situací z běžných satanských hororů spojených s nejmodernějšími technologiemi té doby. Brutální béčko ve výborném osmdesátkovém hávu plné krve a místy i černého humoru vás posadí na zadek a donutí vás bez mrknutí sledovat až do konce a navíc ještě silně potrápí vaší bránici. A představitel hlavního hrdiny, outsidera, snad ani nemohl být vybrán lépe. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborný satanský horror! Začátek v minulosti, kdy měla inkvizice dostatek sil, aby se vypořádala s každým odpadlíkem či protivníkem, dává tušit, že ďábel nespí. Příběh šikanovaného sirotka na vojenské akademii (kde jinde hledat nejdůmyslnější šikanu) se začne měnit s nálezem deníku prokletého Otce Estebana. Když ti nepomůže Bůh, obrať se na toho Druhého! Výborná hudba (R.Kellaway) i oku lahodící kamera jen podtrhují celkové vyznění. Určitě se vybaví mnohé klasické filmy (Carrie, Omen, Chramst...), jako celek však působí film originálně. Prasata jako likvidátoři obětí fungovali do té doby snad jen v mafiánských filmech a dramatech z Itálie. C.Howard se skvěle zhostil ponižovaného vojína, v závěru filmu mu šílenství doslova kouká z očí. Osobní drama o utrpení se postupně mění v plánovanou pomstu, jež je připravována v ponurém podzemí kaple. Krvavý masakr představuje velkolepý ohňostroj gore efektů, kdy vzduchem létají hlavy, ruce, gejzíry krve a dojde i na vnitřnosti. Není divu, že cenzuře se tenhle film pranic nelíbil... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Stredoveký barbarský úvod, pľuvanec do tváre posluhovača božieho, vyobrazenie pentagramu do jemného prímorského piesku a následný satanský obrad Otca Estebana, demonštrujú jeho silu čiernej mágie. Aj napriek tomu, že tieto časy sú už dávno minulosťou, jeho sila v podobe knihy zla pretrvala až do súčasnosti. Jej náhodné objavenie a skúmanie šikanovaným kadetom Americkej vojenskej akadémie v zabudnutých katakombách miestneho kostola, ktorých temné priestory je nútený, dalo by sa povedať nedobrovoľne využívať ako únik pred svojou ponižujúcou existenciou pod slnkom, majú študijné udalosti v konečnom dôsledku zmeniť na staré dobré satanské potešeníčko. Osvojenie čiernej mágie a samozrejme vzkriesenie duše Estebana, majú byť tými poslednými krokmi uzatvárajúcimi jeho život čoby odvrhnutého paka, ktorému sa každý posmieva. Jeho sila pomaly ale isto narastá. “Ave, Ave .....Satanas. Ave, Ave .....Satanas. Sanguis, Minimus. Ave, Ave .....Satanas. Sanguis, Satanas, Minimus. Ave, Ave .....Satanas. AVE!” ### Horor, prevažne sa jedná ale o drámu pomsty, kde sa krviprelievanie dostane na základnú líniu až v závere snímku, sa podarilo natočiť iba za tri týždne a to s rozpočtom 1,000,000$. Satanskú tematiku a spôsob realizácie "Evilspeak-u" Erica Westona, dokonca ocenil aj zakladateľ a vodca "Church of Satan" - Dr. Anton Szandor LaVey. "Evilspeak" je známy aj tým, že vo Veľkej Británii sa v auguste roku 1983, po tunajšom FULL Uncut (100 min. - PAL) a následne aj Cut vydaní VHS nosičov distribučným štúdiom “Videospace“, dostal v marci 1984 na neslávne slávny zoznam tzv. "Video nasties". Ban trval až do roku 1987, kedy na trh prichádza zásluhou distribučného štúdia “Horror Classics“ ich Cut zostrih, skrátený oproti originálu o 3 minúty a 34 sekúnd. V roku 2004 síce distribučné štúdio “Anchor Bay“ vydalo opätovne Cut verziu filmu, tentoraz ale v remasterovanej kvalite na DVD, no neskôr v rámci toho roku prišlo štúdium aj so zremasterovanou FULL UNCUT verziou, ktorú cenzori z BBFC označili certifikátom Rated: 18. Na záver by som uviedol ešte jednu zaujímavosť týkajúcu sa minutáže filmu. Spočiatku to vyzeralo, že sa FULL UNCUT verzia, z ktorej všetky vydania filmu všade možne po svete vychádzali, podľa slov režiséra bohužiaľ pravdepodobne nezachovala. To ale našťastie neplatí! FULL UNCUT sa podarilo nájsť a zremasterovať. Táto nezostrihaná pôvodná verzia má pri PAL-e dĺžku 100 minút, pre NTSC platí 104 minút. PS - videná práve táto nezostrihaná verzia. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Don´t Skype with Satan! Vymaštěná guma-čekatel si v reakci na šikanu vytáhne z Applu dvojky smlouvu s Peklem. Infernální chyba. Bavím se jako čert...Víte jak by vypadala slavná sprchovací scéna z Psycha, kdyby místo chudáka Normana vlezlo do vany prase? Já si to taky neuměl představit. Je to chro, chro, choré. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Vojenská škola, šikana, zaprášená knížka ve sklepě, okultismus, satanismus....k tomu (moc dobrý) prasečí xicht v hlavní roli, prasečák a jeho lidožraví obyvatelé ve vedlejší roli, no na rok 1981 dost dobré, dnes už však poměrně nezajímavé. 67% sedí... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Snímek Evilspeak vypráví příběh celoživotního losera.Coopersmith přišel o rodiče,je sice na vojenské škole,ale zde je pro změnu šikanován jak spolužaky tak učiteli.Prostě dostávaákapky ze všech stran.Až mi ho bylo líto.Jediným přítelem mu byl negřík a štěně Freddie.Takže žádná sláva.Když už je v koncích narazí na jakousi knihu psanou satanistou Estebanem.Pomocí knihy a počítače se spojí s temným pánem a můžu vykonat svou krvavou pomstu.Opět mix žánrů,ale i zde byl skvěle pospojován.Atmosferické psychologické drama,šikana,satanismus a pomsta.To vše je zdařile namícháno a utváří tento(zapomenutý)hororový film.A jak se tak koukám tak ho nevidělo ani moc lidí,což je škoda.Vyzdvihnout musím hlavního outseidera,jelikož jeho výkon hlavně ke konci byl perfektní.Třičtrvrtě filmu vsází film spíše na atmosféru aby se konec mohl zvrhnout v peklo na zemi.Kde nechybí pár useklejch hlav,vytrhlé srdce a doslova prasečí piknik.No prostě pekelná zábava. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Totálna chujovina s meganesympatickým hrdinom v hlavnej úlohe, ktorého terorizuje banda kokotkov, až som mu po chvíli normálne začal nadržiavať. Avšak záverečný 'armagedon' ma tak rozvalcoval od smiechu, že si film zaslúži aspoň tie dve hviezdičky podľa mňa! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa dosť nedocenený osemdesiatkový satanský horor. Ak by ho presne takto nakrútil Carpenter, tak by išlo zrejme o dosť kultovú záležitosť, niekde na úrovni Prince of Darkness. Samozrejme niektoré vizuálne momenty sú z dnešného pohľadu smiešne, avšak myšlienkový rozmer tohto filmu je myslím celkom veľký. Implicitne ukazuje, čo robí pôsobenie v armáde s mysľou človeka, tematizuje otázku oprávnenosti pomsty, ukazuje neschopnosť autorít a nedáva dôvod sa na nich spoliehať. Ale prvoradá je tu hororová "zábava" a minimálne finále je veľmi "chutne" krvavé. A v podzemí to vyzerá ako v štúdiách Hammeru. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První hlavní role herce a uchyláka Howarda dopadla na výbornou. Howard je typ herce kterýho když vidím tak jsem rád, má správně nechutnej výraz a už od pohledu vypadá na nechutnýho hajzla(což udajně není, prý je to veselý a hodný chlap), a já ho mám celkem rád. Ale i tak jsem se bál že neutáhne celej film sám. Ale opravdu jsem se zmýlil. On to utáhl a hrál výborně. Jen teda to není moc horor jako spíše film o šikaně která se na konci dost obrátí. Konec je jedna velká gore scéna a výborná. A ta šikana a způsoby šikany byly výborné. Nic přehnanýho a zároven jste fandily Howardovi at je všechny nakope. Příjemnej méně známej film. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor s originálním nápadem. Uťáplej týpek na vojenské univerzitě je šikanován ze všech stran, jak odpornými spolužáky kteří by si zasloužili nejlíp vyliskat, tak fanatickými vojáky z vedení univerzity. Náhodou ve sklepení najde knihy se starými satanistickými rituály a pomsta může začít. Film plyne relativně pomalu a volně, je jasné že se všechno stupňuje až do makabrózního finále, které je mimochodem velice povedené. Trochu krkolomná a polopatická mi přišla týpkova komunikace se satanem skrze počítač, ale proč ne. Navíc je to film z roku 1981, takže zavzpomínáme jaké to bylo když vše valilo pouze přes textové uživatelské rozhraní. Na svou dobu celkem povedenej kousek, neurazí, ale ani nijak nezvedne ze židle. 6/10 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatka presne podľa môjho gusta s pútavou okultnou zápletkou a perfektným masakroidným záverom. Clinta Howarda som doteraz vnímal najmä ako predstaviteľa záporných postáv, zväčša kdejakých komicky pôsobiacich pomätencov ču úchylov najhrubšieho rangu, dokonca som si ho ani nedokázal predstaviť bez jeho typickej plešiny, po pozretí Evilspeak-u som však pochopil, že on je to vlastne skvelý výrazový herec. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2014] Zlořečení je překvapivě dobře fungující slepenec satanistickýho hororu, dramatu o šikanovaném klučinovi ze školního prostředí a sci-fi prvku v podobě počítače fungujcího jako nástroj ďábla. (Schopnost nainstalovaného programu bezchybně překládat texty z latiny do angličtiny působí úsměvně a Google Translate bledne závistí.) Celou dobu mi jen vrtalo hlavou, proč se hlavní hrdina ve svý situaci obrací zrovna k Satanovi. Po úvodu z minulosti s vyhoštěným otcem Estebanem následuje vtipný přemostění do současnosti a dlouhou dobu sledujeme naprosto normální školní drama, u kterýho sem naprosto netušil, jak naváže na satanistickou linku. Pak vstoupil na scénu stařičkej Apple, program Esteban (nenainstalovaný spojení s duchem otce Estebana), kostel, skrývající temná tajemství, a příběh začal nabírat grády. Varování: Obsahuje černej humor a černou magii. Nevhodné pro křesťany a slabší povahy. DATA KOMPLETNÍ | ► trailer tak trochu jinak, aneb střípky z Otrlce ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

ESTEBAN! Sakra, takový zajímavý a zvláštní osmdesátkový horror, se skvělou hudbou (výborný hudební motiv), zajímavými triky a neotřelými nápady, o prasatech nemluvě, a já se k němu dostanu až teď? Až je mi z toho stydno. Zajímavé uchopení démonické tématiky a výpočetní techniky. Tohle má na to, stát se kultem. ESTEBAN. I WILL RETURN! 3.5* ()

Reklama

Reklama