Reklama

Reklama

Dedicato al mare Egeo

  • Japonsko Ege-kai ni sasagu (více)
všechny plakáty
Drama / Pornografický
Itálie / Japonsko, 1979, 109 min

Obsahy(1)

Erotický thriller z řeckých ostrovů, ve kterém se odrostlý puberťák, jinak mladý umělec Nikos (Claudio Aliotti), rychle mění z obyčejného čumila v kance ve vztahu se dvěma ženami. V pozadí však číhá mladičká, němá a zamilovaná dcera Eldy (Olga Karlatos) a přemýšlí, jak to vlastně mezi ním, její matkou a jinou ženou je... (Karlos80)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Japonský romanopisec Masuo Ikeda a jeho vlastní pohled na evropskou kinematografii. Tohle je Italsko/Japonská záležitost, ale z Japonska to má opravdu pramálo, vlastně jen režiséra, obsazení je jinak vesměs italské a filmovalo se rovněž v Itálii, a od druhé poloviny také v romantickém Řecku. Co do žánru tak jde o erotické drama, o dospívajícím studentu umění Nikosovi, který žije v podnájmu, a současně je v mileneckém vztahu s jeho krásnou paní domácí, úžasná řekyně Olga Karlatos (jo opět mě uhranula), která tu žije ještě se svou němou dcerou, a ta je zase do sukničkáře Nikose tajně zamilovaná. Zvláštní to vztahy, ale v Itálii bylo možné v tý době asi oprvdu vše, na sex tu mezi nimi dojde kdykoliv se jen naskytne vhodná příležitost, malá holka je většinou svědkem těchto pro ní ne moc lichotivých situaci, takže vždy ztropí nějakou tu scénu-třeba ho kousne do nohy. To není ale vše, vše nabere spád a obrátky, až když se na scéně objeví duo luxusních švédských turistek/modelek (hrají blondýnka Staller aka Cicciolina její umělecké jméno a brunetka Stefania Casini), dvě známé eurohvězdy, z niž ta první to dotáhla až do italského parlamentu a dokonce i do porna a ta druhá si zahrála třeba v Argentově "SUSPIRIE". Focení, nahota, voyerismums, živočišný lesbický sex provozovaný v nějakém bíle osvětleném ateliéru, ale úplně nejvíc mně zde dostala scéna v luxusním hotelu mezi Nikosem a Staller, to byla parádně ulétlá a perverzní scéna, hodně k tomu napomohla taková vyloženě přitroublá hudba, jinak melancholické mistrovo hudební skóre s vokály známé Dell?Orso je nezapomenutelné (ostatně vyšlo samostatně na soundtracku, viz malá ochutnávka http://www.youtube.com/watch?v=g__skOrEqeU). Je to melodrama, je zde hodně erotických scén a explicitního sexu (ne hard, všechny důležité partie jsou tu zakryty), krásné řecké scenérie (Egejská riviéra je ohromující) filmu také hodně pomohly a dodaly na exluzivtě, jen škoda konce, který byl opravdu dost předvídatelný a svým způsobem i nepravděpodobné (scénář byl holt slabší to se musí uznat ale o to tady asi nešlo). Jinak nemám moc výtek, příjemná, krásní a hlavně koukatelná záležitost a samozřejmě i oslava ženského těla jako takového. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Typická italská lechtivá zbytečnost ze 70. let, točená jen kvůli nahejm holkám. Tak za ty holky jednu hvězdu, jinak ztráta času, nedoporučuju to nikomu. ()

Reklama

Reklama