Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská šlechtična vypráví skutečný příběh své praprapraprababičky ze 16. století bratřím Grimmům, kteří jej zpracovali do pohádky O Popelce… Ovdovělý zeman August se po letech znovu ožení s hraběnkou Rodmilou, která na jeho omšelý zámek přivede i své dvě rozmazlené dcery Margueritu a Jacquelinu – jeho milovaná dcera Daniella tak získala macechu a nevlastní sestry. August vzápětí zemře a Rodomila přinutí Danielu, aby byla pouhou služkou. Daniella se náhodně setká s francouzským korunním princem Jindřichem, který prchá před nuceným sňatkem se španělskou princeznou, a pro něho neznámé venkovské děvče vzbudí jeho zájem. Danielle se princ také zalíbí. Rodmila sleduje ambiciózní plán: vetřít se do přízně královské rodiny a provdat za Jindřicha Margueritu… Pracovitá, sportovně založená a vzdělaná Daniella probudí v poněkud zhýčkaném Jindřichovi nejen vědomí zodpovědnosti za zemi a poddané, ale zachrání mu i život při přepadení bandou loupeživých cikánů. Řadě rafinovaných intrik Rodomily čelí Danilella za pomoci kamaráda z dětství Gustava, Leonarda da Vinciho a služebnictva… (TV Prima)

(více)

Recenze (159)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Tato americká Popelka mne zrovna za srdce nechytla. Místy hezké pasáže střídaly stupidní výjevy a divné dialogy a nadšení ve mne nevyvolala ani herecká představení v hlavních i vedlejších postavách - včetně Drew Barrymore, kterou mám jinak docela rád. Nechci srovnávat s naší skvělou pohádkou, ale zde mi chybělo to milé, laskavé a upřímné vyprávění, které jsem očekával. 50%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto prostoduchá hollywoodská mutace klasické pohádkové fabule o Popelce. Co v něm ale dělala postava Leonarda da Vinci, to mi bylo celý film skutečnou záhadou... Nejde mi o žádnou přehnanou historickou věrnost, ale tohle je jen primitivní vršení těch nejprofláklejších ikon západní kultury... Nejhorší možná Popelka, kterou si umím představit... ()

Reklama

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, copak to zas ti amíci zmastili? Popravdě, americké pohádky mne moc neberou - s výjimkou několika málo Disneyovek... ale s postupem času mne to zaujalo a vtáhlo do děje... Netradičně pojatá Popelka s Leonardem da Vinci mne nakonec dostala a moc se mi líbila. Je to jen 90%, ale za LdV dávám plných 5* ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Kupodivu vydržela jsem i podruhé i potřetí. Prostě je to pohádka. Děj je velice podobný Popelce, ale je v mnoha směrech jiný. Film je solidně zahraný a místy i vtipný viz repliky pro královské rodiče (T. West a J. Parfitt) a jejich syna (D. Scott). Scénář se povedl. Chtěla bych ho slyšet v původním znění. Výrazná je velmi Anjelica Huston jako macecha. I kdyz u ní se domnívám, že kdyby hrála méně, filmu by to to pomohlo. Líbila se mi přítomnost a konání mistra da Vinciho (Patrick Godfrey): „Budu známý jako muž, který otevřel dveře”. A líbilo se mi, že některé da Vinciho dílko bylo opravdu podobné mladé Drew Barrymore. ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který by si měli povinně pustit lidé bez rozdílu věku. Ano, je to variace na Popelku, a tudíž nakonec zlé intrikánky budou potrestány, ale historický kabát v "reálných" kulisách příběhu moc svědčí. Kouzla kmotřičky víly, případně holoubků, tří oříšků atd., nahradily přátelství a technika a vedlejší zápletky jsou živé, zábavné, jednoduše báječně osvěžující - nezkažená sestra a kapitán stráže, učedník, který potkává velkého umělce či kouzelná scéna na svatbě a oddaně milující španělská princezna. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Leonardo da Vinci žil od roku 1516 až do své smrti roku 1519 žil ve Francii na pozvání krále Františka I. Ten byl francouzským králem v letech 1515 až 1547. Na trůnu ho vystřídal jeho syn Jindřich II. Ten vládl od 31. července 1547 do své smrti v r. 1559. (Yalka)
  • Při závěrečné scéně z výšky na odjíždějící kočár bratří Grimmů a hrad si lze všimnout zaparkovaných automobilů pod hradem. (GLaDO)
  • Postava prince je inspirována francouzským králem Jindřichem II. Ten se ale narodil pouhý měsíc před úmrtím Leonarda da Vinciho v roce 1519. (mix2x)

Reklama

Reklama