Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Recenze (171)

golfista 

všechny recenze uživatele

Sice průměr, ale kouknout se na to bez problémů dá. Pobaví, nepřekvapí a hlavní devizu - kontrast jihu a severu naplno ocení pravděpodobně jenom v Americe. A konečně ... Reese je fakt moc pěkná a její rozhodování mezi Joshem Lucasem a Patrickem Dempseym je opravdu velice VELICE těžké (aspoň moje dcera to tvrdí :) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dost průměrné i na romantickou komedii. Chybí tady nadhled a absurdita jako v Pravé blondýnce, příběh je neuvěřitelně prostinký (jak jinak, ale u některých filmů jsem tenhle fakt schopná odpustit, pokud je vyvážen nějakým jiným kladem, viz.opět Pravá blondýnka) a ani herci se moc nepředřeli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nehorázne prázdny nezáživný dej, nechápem ako toto mohlo uspieť. Že by Reese Witherspoon bola až taká hviezda čo by zlanárila davy fanúšikov. ║Rozpočet $30miliónovTržby USA $127,223,418Tržby Celosvetovo $180,622,424 ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% Sever proti Jihu? To teda. Synové Konfederace si hrají na válku, v níž Yankeeům zatnou tipec, americké zlatíčko Reese Witherspoon na nafoukanou módní bestii bez minulosti a Andy Tennant jako obvykle na city. Film, ve kterém je Dakota Fanning roztomilá a Candice Bergen trousí smrtelné hlášky, kde exceluje pes-potápěč, jižanští pošuci, homosexuální přítel a rodiče tak příšerní, že své vlastní začnete pokládat za zázrak přírody. A co je nejlepší? Jediná originalita scénáře: hrdinka si vybírá mezi Panem "sláma a charisma mi kouká z bot " Božským Joshem Lucasem a Panem " diamanty u Tiffaniho, růže v bytě, budu tě nosit na rukou" Dokonalým Patrickem Dempseyem. Roztrhejte si mě:) P.S. Dabing je neředěné peklo. Doporučuji mrknout na alternativní psycho-armageddon konec na DVD. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. Sweet Home Alabama - Jewel [3:34] ,2. Mine All Mine - Shedaisy [3:56] ,3. Falling Down - Avril Lavigne [3:51] ,4. Gonna Make You Love Me - Ryan Adams [2:35] ,5. To Think I Used To Love You - Uncle Kracker [3:24] ,6. Keep Your Hands To Yourself - The Calling [3:11] ,7. Bring on the Day - Charlotte Martin [4:34] ,8. Long Gone Lonesome Blues - Sheryl Crow [2:48] ,9. You Got Me - Jason Chain [3:41] ,10. Now That I Know Of - Shannon McNally [4:36] ,11. Marry Me - Dolly Parton [3:08] ,12. The Weekend Song - The Freestylers [3:56] ,13. Score - George Fenton [4:59], ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl být objektivní, tak za 3*, ale vzhledem k tomu, že jsem platonicky zamilovaný do paní Witherspoonové, tak nemůžu než ještě jednu hvězdu přihodit. Ona totiž film vytahuje z průměru. A zasmál jsem se taky dostkrát... Když nemáte na typickou romantickou komedii nesmyslné nároky, musíte být spokojeni. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná romantická komedie, která ač nemá typický charaktery hlavních postav v podobě zlých a hodných, tak se to stejně veze na vlně klišé, včetně konce, i když ne tak děsně profláknutých jako obvykle, ale kdo už nějakej ten film viděl, tak ho nemůže prakticky nic překvapit, nicméně o to tady stejně nejde, nikdo přeci nemůže od tohohle čekat nějakej nečekanej konec nebo tak něco. Zabaví to v rámci možností slušně, ale víc se z toho nevyždíme ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nevím, do jaké míry šlo o promyšlený marketingový tah ze strany agentury zastupující Reese Witherspoonovou, nebo o spontánní tvrzení ze strany publicistů působících v oblasti filmové branže, kteří podlehli jejímu šarmu, každopádně od začátku její herecké dráhy o ní kolovaly řeči, které Reese charakterizovaly jako cílevědomou chytrou herečku, které jde o budování dlouhodobé kariéry, a tudíž si pečlivě vybírá náročné role. Je mi líto, ale už poněkolikáté musím konstatovat, že z téhle cesty, pokud to vůbec kdy byla pravda, zabloudila k tuctovým komerčním projektům. Holka na roztrhání je banální romantická komedie s tím nejpředvídatelnějším dějem, na které je sympatické snad jen to, že nepodlézá už tak nízkou laťku produkce pro odrostlejší puberťáky a cílové publikum Prima Love. Asi jí ty prachy stojí za to, mě ale na Holka na roztrhání nestojí víc jak za 2* a 40 % celkového dojmu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Námět na kterém se dá stavět, záplava známých sympatických tváří a takový zoufale nevtipný shit. Romantické komedie mám rád a nekladu na ně žádné velké nároky, marná sláva, NOTTING HILL je jen jeden a mě bohatě stačí poctivý průměrný romantický zabíječ času, třeba JAK ZTRATIT KLUKA V 10 DNECH. Takhle ale ne, přátelé. Reese Witherspoon pro mě byla po skvělých VELMI NEBEZPEČNÝCH ZNÁMOSTECH a příjemné PRAVÉ BLONDÝNCE zárukou kvality, ta se ale nedostavila, jak zklamaně uznal i zbytek rodiny (ještě méně náročný než já) dívající se se mnou. Minuty se vlekly a pořád nepřicházelo nic, co bych klasifikoval jako vtipné a s každou další přibývající minutou získávala hlavní postava na káčovitosti a rostly mé antipatie k ní. Přitom všech klasických rekvizit romantických komedií se tu všude válí dost, jen je nikdo nedal správně dohromady. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Škoda toho českého názvu, protože v Sweet Home Alabama je všechno. Ani bych nečekala, že to bude tak povedená romkom. A nenechte se mýlit, Reese Witherspoon a Patrick Dempsey? To přece nejde dohromady ;) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak copak to tu máme? Reese, která si užívá svou roli, ale v Pravé blondýnce jí to slušelo více (a teď nemyslím jen vzhledově). Lucas byl vcelku fajn, Dempsey by zřejmě uspěl i v konkurzu na příštího Boha, protože co on zde hrál, to snad nebyl ani člověk, to byl nadčlověk, vzhledem k té dokonalosti. Jako malé plus tu máme Rhonu Mitru a Melanie Lynskey. Celkově mi vychází, že Holka na roztrhání je průměr jako vyšitý. Moc se u toho nenudíte, čas uběhne vcelku rychle a podíváte se na pěknou Reese. Nic víc, nic míň. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden fešák, druhý fešák. Kterého si asi úspěšná módní návrhářka vybere? Respektive jeden ji požádal o ruku, druhý už její ruku dávno má, konkrétně zarputile odmítá rozvod. Po letech se tak úspěšné děvče musí vydat do jižanského městečka a urovnat několik věcí. A pochopitelně se vše solidně zkomplikuje. Jsme totiž na poli romantické komedie, klišé čeká na každém rohu a vyprávění je krapet rutinérské. Na druhou stranu to příjemně ubíhá a osobní kouzlo tria Reese Witherspoon, Josh Lucas a Patrick Dempsey má sakra co nabídnout. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak toto je presne ten typ filmu, kde v prvých desiatch minútach viem, aký bude záver .... Ani tentokrát som sa nemýlil. Klasické, ničím nevybočujúce klišé, klasické pre tento druh filmov.... Pobaviť mohla už len komediálna zložka filmu .... Nepobavila .... Slabučký čajíček ... ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Šedivě průměrný romantický snímek o tom, kterak se mladá žena vrací do svého rodného městečka a uvědomuje si tam, jak se hrozně změnila a co je vlastně v životě důležité. Příběh je skutečně tak jalový a tak jasně nalinkovaný, že hned víte, jak to celé skončí a že v tom nebude chybět rozhodnutí na poslední chvíli a závěrečná scéna v dešti, ale pokud do toho jdete s tímto očekáváním, tak vás film rozhodně neurazí a v rámci možností se i pobavíte. 2,5* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdepak holka, to film je na roztrhání a k zahození. Takhle prázdná není ani moje peněženka, a jednoduchá ani sousedovic fena. Souboj severu s jihem mi připomínal hvězdné účinkování našich hokejistů na mistrovství světa; bez jiskry, bez chuti, bez nápadu, bez klobouku bos a já natloukl si nos... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Napriek celkom osviežujúcej zápletke je Sweet Home Alabama k smrti nevtipná zívačka, kde nefunguje ani romantika a už vôbec nie humor. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +ustřední trojlístek, závěr, citový dopad -v hodně momentech špatný film, snad až trapný nebo nevýrazný/// Z tohoto filmu mám rozporuplné pocity. Být po celou dobu takový jako byl závěr, tak jsem spokojen. Jenže větší část je docela o ničem a zbytečná. Co filmu musím pochválit tak to, že na mě působil takovým stylem, že jsem se vžil do hlavní představitelky a rozhodování mezi oběma borci bylo i pro mě velice těžké. Z rodičů ušel snad jen Fred Ward, jinak to bylo hodně trapné a nekoukatelné. Z tohoto filmu mám pocit, že buď nebyl využit potenciál příběhu úplně naplno a nebo je určen pro jiné publikum než to evropské./// Celkem 51%/// ()

Reklama

Reklama