Osmnáctiletý mladík se sice bude jednou živit jako obuvník, avšak jeho největší láskou je létání na rogallu, čemuž je ochotný obětovat cokoli. Hudbu napsal a vlastní texty si nazpíval Marek Eben. (oficiální text distributora)
dobytek
Dost divnej film, ve kterym hlavní role hrajou nějaký totální dřeváci a o to víc překvapí, že ve vedlejších rolích so objeví třeba Josef Somr nebo Karel Augusta. Jinak je film o tom, že se nějaký 2 týpci a 1 buchta učej na přijímačky a nakonec lítaj na rogalu a do toho zpívá Marek Hřeben. Fakt úlet...(19.9.2009)
oje
Nemastný neslaný výjev ze života mladistvých, který se potlouká od ničeho k ničemu a nesleduje žádnou zápletku nebo zajímavou situaci. Kdybych napsal, že omladina hledá sama sebe v životním přelomu po dokončení studia, naznačovalo by to hlubší myšlenku, kterou ale film rozhodně nemá. Nástup do práce, přijmačky na vysokou nebo hopsání s rogalem po louce s krychloidní helmou na hlavě sleduje film výhradně s odstupem a nulovou schopností něčím upoutat.(24.8.2011)
Aky
Přeháním s hvězdičkami kvůli obsazení, film za to nestojí.(1.8.2011)
hous.enka
Opravnene opomijena ceska komedie o mladych lidech, kteri touzi splnit si svoje sny. Zajimave je snad leda obsazeni, pribeh je mizerny (milostny trojuhelnik, kdy se vsichni tri ve vsem nejak moc motaj). Za zminku stoji i hudba bratru Ebenovych.(21.8.2011)
Hennes
Žádný zázrak, takový velice průměrný snímek o učních a jedné touze létat. Jenže sehnat duralové trubky není jen tak ( švece už má totiž pan mistr v kastlíku tři). Jak už píše ve svém komentáři "slunicko2" : bohatství je v lidech, pane, jak nám tu tvrdí Miloslav Štibich alias Matějka. Ve snímku se jedná o jednu lásky k létání, o další lásku ke spolužačce Hance a o studium.(20.8.2011)
slunicko2
Příjemný oddechový film pro nostalgiky. 1) Hlavní přednost filmu jsou hlavní představitelé - přitažlivý 20letý Michael Hofbauer a herecky slabší, ale neméně pěkný Jan Valenta. 2) Roztomilé je připomenutí tehdejší bezzubé komunální satiry, která tepala a tepala, aniž cokoli vytepala. Inu, peníze nejsou všechno. Bohatství je v lidech, pane. 3) Příjemně hrající špičkoví doboví herci a písničky Marka Ebena jen dokreslují lehce nostalgickou atmosféru, kterou snímek navozuje. Jo jo, to byly časy, kdy učňovská mládež žila stavbou rogala a sexuální zkušenosti osmnáctiletých kluků se omezovaly na sledování převlékající se dívky dírou v kabince na koupališti.(20.8.2011)
GIK
Perfektní hudba od Ebenů, škoda, že je jí tam tak málo.(21.8.2011)
ggggg
1 hvězdička za to, že se to točilo v našem městě, 1 hvězdička za Ebenovy písničky a 1 hvězdička za pád Somra do popelnic na našem dvorku.(17.9.2011)
coco.brice
odpad!film absolutně o ničem(21.8.2011)