Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český kreslený středometrážní film, který čerpá námět z lidové pohádky Boženy Němcové. Přitroublý čert Kokeš je Luciperem poslán na svět, aby přinesl kněžnu, která je už přetížena četnými hříchy. Nedopatřením se však stane, že Kokeš místo kněžny přinese ráznou vesničanku Káču, která obrátí peklo vzhůru nohama, takže Kokeš se s ní musí co nejrychleji vrátit na zem. Tam si Káču vezme na starost Jíra, kterému za to Kokeš slibí, že půjde hned pro kněžnu. A svůj slib opravdu splní. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (16)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dnes už poněkud archaický snímek pro filmové fandy a pamětníky. Vychází z výtvarné tvorby Josefa Lady. Pro nejmenší je příliš dlouhý a pro ty odrostlejší moc infantilní. Technická kvalita je po tolika letech už taky problematická..Mluvené slovo působí spíš rušivě, animace odpovídá své době, ale výtvarná stránka je stále ještě pozoruhodná, především pak "pekelná" část. Byrokraticky pojaté peklo plné seznamů a dokumentů mi připomnělo některá oddělení naší firmy :). Celkový dojem 45 %. ()

ripo

všechny recenze uživatele

Na známé klasické národní pohádce Boženy Němcové o resolutní Káče a hloupém čertu Kokešovi nastiňují autoři malým divákům obraz vesnického života za feudálních dob a smíchem a vtipem se vypořádávají s církevními představami o pekle. Film je určen pro nejširší distribuci a je promítán v pásmu spolu s filmy Černý démant, Ježkova dobrodružství a Tábor. Filmový přehled 13/1956 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem coby malé děcko tuhle pohádku bral jako jednu z nejděsivějších věcí, kterou jsem kdy viděl. Teď po více jak třiceti letech už sice ono nostalgické kouzlo vyprchalo, ale i tak si myslím, že na tehdejší dobu šlo o povedenou animovanou pohádku, které nechyběla slušná atmosféra ani příběh. Dnešní generace už nad tím spíše pohrdnou, ale já jsem určitě nezanevřel… ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace, skvěle namluvené party, skvělá pohádka... Ovšem musí se na ní dívat někdo, kdo si uvědomuje, že animované filmy existovaly i před Pixarem... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, kdyby nebylo kresby podle Lady a známý hereckých hlasů, pravděpodobně by tahle pohádka zapadla. Jedná se o celkem tradiční zpracování, které ukazuje, že Ladova kresba nemusí být pro animaci tou nejvhodnější. Právě z hlediska animace film spíše zklame, než aby skutečně nadchnul, některé scény ale dokážou vytvořit správnou, až děsivou atmosféru, ale jen na krátkou chvíli. A proč musí být Káča kreslená jinak? Ten potřebný efekt se z toho nedostavil. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Taková ta Ladovská kresba a styl dodávají těmto pohádkám zvláštní šmrnc. I když je toto téma hodněkrát natočeno, tak já jsem byl velmi spokojen. 70% ()

PELC 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru nejlepší náš animovaný film. Dodnes nepřekonatelný. Že má horší technickou kvalitu? O důvod víc film odborně restaurovat a digitalizovat! ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Mě to teda zas taková nuda nepřišla. Pravda, je to už dost starý snímek a je trošku někde jinde, ale po technické stránce je natočen výborně. I když skoro by se to obešlo bez "mluvení". ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tahle filmová podoba Čerta a Káči je už hodně, hodně stará. Je to vyloženě animovaná rarita té doby, která dnes téměř po 70 letech je spíše takovou nostalgickou vzpomínkou na výtvarnou tvorbu Josefa Lady. Alespoň takhle to pochopí starší ročníky, kterým se animace dozajista líbit bude. Za to dnešní děti to již bavit nebude. [505. hodnocení, 15. komentář, 63%] ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomíná Nezbednou pohádku akorát že Čert a Káča neměla tak nudný obsah, ba naopak akční a úsměvný. Jinak asi tu čtvrtou hvězdičku si zaslouží samotné ilustrace Josefa Lady a hlas Ladislava Peška. Každá jeho stopa ve filmu na mě udělá dojem. ()

Petr59 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak špatné. Určitě lepší, než některé dnešní animované české filmy. Ale pravda je, že jisté nedostatky to mělo. Mohlo to být zpracováno trochu záživněji a lépe. ()

AJACON 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost s vynikající hudbou a dabingem. Pohádka napoprvé možná nezaujme, ale když ji sleduji po několikáté s dětmi, musím říci, že super a rozhodně moc hezky zpracováno. ()

Reklama

Reklama