Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (552)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $54miliónovTržby USA $82,348,319Tržby Celosvetovo $155,010,032║ zaslúžene komerčne najúspešnejší zo série! _Guillermo del Toro natočil viac než slušné pokračovanie. Miestamy výborné strhujúce tempo, spomalená kamera je tiež veľkým plusom, prim hrajú aj triky aj keď nie vždy špičkové ale stráviteľné a Wesley Snipes vo svojej životnej úlohe. /75%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl jedničku a s odstupem času to není úplně ono. Dvojka má jeden klíčový trumf v podobě Guillerma del Tora. A Prahu. Akce (i když v nejednom případě nedává smysl) je dynamičtější a krvavější. A celé to oproti zmiňované jedničce i dnes (o dvě dekády později) vlastně docela chutná. I když toho Karla Rodena předabovali, darebáci jedni. Na scéně se nicméně objevuje nová hrozba, Smrťáci, kteří si rádi smlsnou nejen na lidech, ale i na samotných upírech. A ještě se zatraceně rychle rozmnožují. Ultradrsňák Blade tak musí přehodnotit své sympatie a kopat za krapet jiné mužstvo. Guillermo (za mě ještě v dobách, kdy mu to sedlo – v posledních letech je totiž v mých očích zoufale přeceňovaným tvůrcem) ctí prvky jedničky, ale navrch přispěchal se svou specifickou poetikou, láká na vymazlené masky i všelijaké vnitřní orgány. Celkově děravý scénář, ale nejtrvanlivější díl z celé dosavadní série. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že skvělý Gulliermo del Toro netočil už jedničku. Měla totiž drobet zajímavější a rozhodně dějovější scénář. Druhé setkání s upírem-neupírem očasává vše "nepodstatné" a soustředí jen na samotnou akci. Ale koneckonců proč ne, když když del Toro ve všech ohledech přitvrzuje a v žádném případě tak nečiní prvoplánově. Vizuál je promakaný, akční scény jsou dostatečně coolové, tvrdé a hlavně svojské. Blade II neobstává ve srovnání s klenoty akčně-hororového žánru, protože mu chybí cokoliv, co byj jej byť nepatrně povyšovalo nad bezduchou, byť umně natočenou řežbu. Nicméně, čas od času, není pořádně našlapaný akční výplach na škodu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám na tento film zaujímavé spomienky. V letnom kine hviezda začal pri jeho projekcii pohiehať v areáli opitý divák. Nebol to ani upír, a asi ani filmový kritik. Takže k filmu. Nájsť pre európana vhodný komiks, ktorý by ho oslovil, je dosť ťažké. Nemajú tu totiž tradíciu. Blade sa tiež nestal žiadnym mojim favoritom. Ale v USA to zrejme funguje, napr. Roger Ebert tento film miluje. Bonusom je české industriálne prostredie, tento ťah Torovi vyšiel. V podstate to asi ani lepšie natočiť nešlo, len mňa tento typ akčnej zábavy bohužiaľ nudí. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Najlepší Blade. Bez konkurencie. Minúty nabité akciou, tvrdý a nekompromisný Wesley Snipes, pár škaredých upírov, nechutné vnútornosti, zrada, krv, hnus, strieľanie, šerm, boj...Waw, to je presne to, čo chcem vidieť a to čo očakávam. Ron Perlman vo vedľajšej úlohe, Karel Roden zastrelený desiatimi guľkami, úžasný soundtrack. Guiellermovi by bolo potrebné zagratulovať, len v niektorých chvíľach som mala pocit, že nevybral práve najlepších hercov, nemyslím tým Wesleyho ale vedľajšie postavy. Krôčik k dokonalosti. 85% ()

Galerie (138)

Zajímavosti (54)

  • Když se na upíří discotéce proměňuje čerstvě nakažený Priest (Tony Curran), při mnoha z jeho výkřiků bolesti je možné vidět, že má některé zuby spravené plombami, což by jako čistokrevný upír mít neměl. (KillHurt)
  • Když Blade (Wesley Snipes) hází proti nadupírům UV granáty, upíři „zkamení“. Když je však zasáhnou sluneční paprsky, rozletí se na malé kousíčky, přestože by efekt měl být stejný. (Pepy)
  • Když Blade (Wesley Snipes) v podzemí při souboji proti nadrase upírů použije UV bombu, tak se upírka Nyssa (Leonor Varela) hluboce nadechne, než se potopí. Ale upíři přeci nedýchají. (DaviD3141)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama