Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (552)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - "Blade" je jeden z nejlepších filmů,které jsem měl tu čest vidět (bez ohledu na žánry). A "Blade II" mě v ničem nezklamal, naopak. Film je vyprávěn v jiném stylu, je comicsovější, nemá takovou hloubku jako jednička, o to je akčnější a krvavější. Což není na škodu. A když k tomu přidáte Karla Rodena a nádhernou vampýrku Nyssu, stačí zvolat jediné - kult je zpátky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Del Toro pojal svůj snímek výrazně jinak, než v případě prvního dílu. Z filmu takřka úplně vymýtil veškerý humor a nahradil jej podstatně temnější a vážnější atmosférou. Osobně mám pocit, že tím snímku ublížil. Podobný příběh přeci jenom nejsem schopný brát úplně vážně. Tím spíše ne po zhlédnutí prvního dílu. Dojem nedokázala vylepšit ani účast hromady super herců v čele s Perlmanem a, v té době ještě velkou neznámou, Normanem Reedusem. Příjemné bylo zasazení děje to stověžaté Prahy. Uchem občas proletěly libozvučná slůvka jako "piča" a "kurva". Děj přinesl nové tvory - jakousi vylepšenou verzi upírů, což také nebylo kdovíco úžasného. Celkově tedy pěkné tři kousky. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Bladea 2 som nikdy nemal rád. Sklamal ma ohromujúcim spôsobom už v kine. Po jednotke, ktorej dávam 9 upírov z 10, predstavovala razantný pád dole. Od slabého ústredného záporáka (aj keď je otázne, kto ním vlastne je, v priebehu filmu sa to mení), mizerná (oproti skvelej jednotke) akcia a priemerné efekty. Dokonca ani masky ma neoslovili. Film je miestami príliš nechutný. Sklamal ma návrat Krisa Kristoffersona, ktorý bol v prvej časti boží, ale v dvojke jeho postava výrazným spôsobom hapruje (nevraviac o podrazáckom spôsobe, akým ho scenárista vrátil späť do hry). Žoldnierske vampírske komando je smiešne; pripomína košík plný hladných mačiatok, ktoré si omylom obliekli motorkárske bundy a teraz sa tvária strašne drsne. Kladne hodnotím Wesleyho Snipesa (aj to len čiastočne, povedal by som, že sa ani nesnažil zakrývať, že ho natáčanie v ČR otravuje a nebaví), Rona Perlmana, pár fajn nápadov (bomba na hlave, žiletka) a pôsobivú atmosféru resp. vynikajúcu českú výpravu. Všetko ostatné je mimo. Divákom sa však snímka páčila, v Cineme dostala 8O% a pri rozpočte 54 celosvetovo zarobila 155. Kino Považan NMnV 2002 ()

Baldachýn 

všechny recenze uživatele

Ovšem pokud budeme posuzovat Blade II jako film, najdeme takřka učebnicový příklad špatného pokračování. Kdysi jsem si definoval čtyři syndromy špatného druhého dílu série: přeplácanost, hysterická opatrnost, trapné zmrtvýchvstání oblíbeného hrdiny a debilní podtitul. A nebýt toho, že před premiérou film přejmenoval z Blade II: Krvavá štvanice na pouhé Blade II, našel bych tu syndromy všechny. (Reflex) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Blade neoplýval bůhvíjak povedenými triky a byl zbytečně rozmělňován řadou neakčních scén. To Blade 2 je z jiného těsta – triky jsou skutečně na úrovni a počínaje úvodní rozehřívačkou až do „překvapivého“ finále se furt něco děje. A nuda to rozhodně není. Wesley Snipes se drsně tváří a nadto ještě cedí jednu drsnou hlášku za druhou. Nová rasa „násosků“ působí na plátně nepříjemněji než feťáci v pražském metru a naturalističnost pitvy jednoho z nich pohla i mým nadstandardně odolným žaludkem. Jinak přítomnost českých scenérií a českého Karla Rodena sice potěší, ale v kontextu celého filmu vám podobné detaily budou celkem ukradené. Druhý Blade je nejen především, ale jenom nonstop bezmyšlenkovitou hororovou akcí, která vás vysaje do poslední kapky krve. Takže milí upíři, pokud nebudete mít někdy kolem půlnoci nic na práci, zásobte se čerstvou krví a račte se kouknout na návrat denního tvora. 80% Zajímavé komentáře: Lateef, Rex Mundi, D.I.G ()

Galerie (138)

Zajímavosti (54)

  • Když se na upíří discotéce proměňuje čerstvě nakažený Priest (Tony Curran), při mnoha z jeho výkřiků bolesti je možné vidět, že má některé zuby spravené plombami, což by jako čistokrevný upír mít neměl. (KillHurt)
  • Když Blade (Wesley Snipes) zlikviduje dva upíry na motorce, jednomu dře přilbu o kolo a ta se poté rozpůlí. Je však rozpůlená ještě dříve a drží jen za pásek. (Pepy)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama