Reklama

Reklama

Stroj času

  • Česko Cronos (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1536 alchymista Uberto Fulcanelli, skrývající se před inkvizicí v Mexiku, započal práci na zařízení, které mělo svému majiteli dopomoci k věčnému životu. To zařízení se jmenovalo Cronos. O čtyři století později nalezne starožitník Jesus Gris podivný přístroj ukrytý v starobylé sošce archanděla. Jesus kouzlu mechanického skarabea, jenž odměnou za lidkskou krev propůjčuje svému majiteli novou životní energii, záhy podléhá. Není však sám, kdo o existenci Cronosu ví...

Tímto filmem s pochybným českým názvem STROJ ČASU se na počátku devadesátých let zviditelnil dnes již kultovní mexický režisér Guillermo del Toro (BLADE 2, HELLBOY, Faunův LABYRINT), přičemž do hlavní role obsadil herce Frederica Luppiho. Ten se objevil i v Torových pozdějších filmech PRINC BEZ KRÁLOVSTVÍ a FAUNŮV LABYRINT. (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já jsem věčnost.......... Tyhle věcičky pocházející z hluboké minulosti jsou skoro vždycky nepochopené, zneužité a nebo nebezpečné. Stroj času v tomto příběhu je datován někam do 16. století. A k jeho používání je potřeba přísných pravidel. Jsou dva muži, jeden má stroj a druhý má návod k používání. Sejdou se jejich zájmy ? CHYBA VE FILMU - Okolo 37 minuty je vidět ve skle dveří na střeše hlavu pracovníka štábu........ Film má celkem nevinný název, ale nepouštějte si ho během jídla (Stejně je nezdravé u jídla cokoliv dělat). Například scény okolo 45 minuty "na záchodě" dokážou zvednout i žaludek. CITÁT - Jak může být někdo méně mrtvej ?........ CHYBA VE FILMU - Okolo 50 minuty je řečeno, že tělo nebude mít obřad, nebude ukazováno a bude rovnou spáleno. Přesto je po krátkém střihu tělo vystavené a ukazované....... Asi tak hodinu to bylo napínavé a dobré, ale pak se z toho začala stávat směsice nesmyslností a podivností. Už jen to když se dovíte jméno hlavního hrdiny. Pak se mi to přestalo líbit. 60 %. Film je věnován památce Josefin Camros. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Takový slušný mainstreemový standard, co možná i nese nějaké poselství, ale na druhý den už člověk neví, o čem to vlastně celé bylo. Převést smrt se povedlo lépe Dařbujánovi než mexickým hledačům nesmrtelnosti - pravda, začátek byl slušný a sliboval přinést něco nového a zajímavého z hlediska scenáristiky a krve na plátně, ale výsledek je dost přizpůsoben budoucímu komerčnímu úspěchu v zahraničí – dětský horor. Nejspíš taky proto je angažován herec ze západu, který si po hrdelních skřecích v Boji o oheň a dementním mnichovi ve Jménu růže musel k francouzštině přidat i znalost španělštiny. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

NĚCO TAKOVÉHO SE PŘIHODÍ JEN JEDNOU V ŽIVOTĚ. JEN JEDNOU ZA CELÝ ŽIVOT....... /// Když starožitníka Grise pokouše kovový ,,něco“, začne se cejtit mnohem líp. Takovej mladší.... Záhadnej přístroj, kterej dokáže prodloužit život, téma věčnýho života, záhadná a fascinující kniha psaná latinsky. Nechtějte horor, spíš pohádku s téměř komiksovým motivem a filosofii poetickýho Frankensteina. Tomu odpovídá atmosféra, bohužel i tempo. Originální jednohubka spíš pro nehororový publikum a fandy G. del Tora. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím, že Ron Perlman hrál v divnejch filmech. 2.) Máme doma sochu, ze který vylejzaj švábi. 3.) Thx za titule ,,Etmare“ a ,,joSew“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jedna z prvotin docela dobrého mexického režiséra nedopadla vůbec dobře dle mého vkusu. Jako thriller to nebylo nic strašidelného, jako drama nic dramatického a mysteriózní byl jen námět. Prostě takové bez šťávy a tak nemůžu dát víc než 2 hvězdičky, a to jen slabší. Jeho novější filmy jsou rozhodně nápaditější a napínavější. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film o upíroch sa dá natočiť dvoma spôsobmi. Buď okopírujete klasické Draculovké horory, ako množstvo hororov dnešnej doby a bude to hrozná sračka. Alebo si môžete vymyslieť niečo originálne. Áno, to je presne prípad Cronosu. Film by som za horor veľmi nepovažoval, ale skôr sa drsnejšiu drámu, s veľkou morálnou hodnotou. Nevedel som, že film je z Mexika, nuž ale herecké výkony ma celkom dostali. Aj keď deti vo filme nemám rád, ale musím priznať, že tu mladá dáma hrala dobre. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Přibližně ve 37. minuty je ve skle dveří na střeše vidět hlavu pracovníka štábu. (Terva)
  • Před dokončením filmu musely být provedeny finanční změny kvůli stále zvyšujícímu se rozpočtu. Jednou z těchto změn bylo i rapidní snížení platu Rona Perlmana. Na což Ron přistoupil jedině díky tomu, že Guillermo del Toro byl jeho velmi dobrý přítel. (Chatterer)
  • Ve filmu jsou použita jména Jesus Gris a Angel de la Guardia. Pokud jména přeložíme, dostaneme „Šedého Ježíše“ a „Strážného anděla“. Anděl chrání strýčka a Ježíš má šedé vlasy, později i kůži. (HellFire)

Reklama

Reklama