Reklama

Reklama

Stroj času

  • Česko Cronos (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1536 alchymista Uberto Fulcanelli, skrývající se před inkvizicí v Mexiku, započal práci na zařízení, které mělo svému majiteli dopomoci k věčnému životu. To zařízení se jmenovalo Cronos. O čtyři století později nalezne starožitník Jesus Gris podivný přístroj ukrytý v starobylé sošce archanděla. Jesus kouzlu mechanického skarabea, jenž odměnou za lidkskou krev propůjčuje svému majiteli novou životní energii, záhy podléhá. Není však sám, kdo o existenci Cronosu ví...

Tímto filmem s pochybným českým názvem STROJ ČASU se na počátku devadesátých let zviditelnil dnes již kultovní mexický režisér Guillermo del Toro (BLADE 2, HELLBOY, Faunův LABYRINT), přičemž do hlavní role obsadil herce Frederica Luppiho. Ten se objevil i v Torových pozdějších filmech PRINC BEZ KRÁLOVSTVÍ a FAUNŮV LABYRINT. (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, jako by Toro svojí plnokrevnou prvotinou vzdal hold všem svým oblíbencům. Tajemný příběh o nesmrtelném alchymistovi jako by vypadl z Gordonova šuplíku, krásné kulisy a výprava připomínají to nejlepší z Argenta a druhá polovina dá okatě vzpomenout na Raimiho DARKMANA. To vše však Toro podává s už jasně čitelným vlastním rukopisem ( oldschoolový look, fascinace hmyzem ), jehož originalita se naplno projevila v geniálním EL LABERINTO DEL FAUNO. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NĚCO TAKOVÉHO SE PŘIHODÍ JEN JEDNOU V ŽIVOTĚ. JEN JEDNOU ZA CELÝ ŽIVOT....... /// Když starožitníka Grise pokouše kovový ,,něco“, začne se cejtit mnohem líp. Takovej mladší.... Záhadnej přístroj, kterej dokáže prodloužit život, téma věčnýho života, záhadná a fascinující kniha psaná latinsky. Nechtějte horor, spíš pohádku s téměř komiksovým motivem a filosofii poetickýho Frankensteina. Tomu odpovídá atmosféra, bohužel i tempo. Originální jednohubka spíš pro nehororový publikum a fandy G. del Tora. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím, že Ron Perlman hrál v divnejch filmech. 2.) Máme doma sochu, ze který vylejzaj švábi. 3.) Thx za titule ,,Etmare“ a ,,joSew“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Transformacni filmy miluju (neplest si s Transformers!) a pokud je pricina premeny starodavne zarizeni, ktere dela z lidi upiry, pak uz vubec neni co resit. Del Toruv celovecerni debut dopadl velmi dobre, zejmena svym scenarem, ale ani zpracovani vubec nezaostava a ukazuje, ze ma Del Toro v ramci hororu urcite co rict. Navic Ron Perlman, to je proste reznik, ze ktreho mate radost jen co se objevi na scene. 7/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu mne sužovala palčivá otázka, co kdyby si toho krvesaje prodlužujícícho život přiložil k přirození ? ... No jo no, byl by to jinej filmovej žánr, já vím, ale já se prostě nemohl téhle obsedantní myšlenky zbavit.. nu a jinak byl tenhle raný Toro takový malý skoro až horor pro celou rodinu. Vysát Jesus Gris svou vnučku, nu to by byla jiná, škoda, moje sadistické choutky zas jednou nebyly plně uspokojeny a ani Perlmanova mladá držka to nevytrhla. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Začalo to zajímavě, zajímavé to bylo v průběhu a zajímavě to i skončilo. To je tak, když za filmem stojí zajímavý scénář. Nicméně mi to přišlo strašně lacině udělané a kupodivu i dost špatně zrežírované, což bych u Del Tora vážně nečekal. Utraceného času sice nelituji, ale už jsem hodinu a půl života strávil i lépe. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Před dokončením filmu musely být provedeny finanční změny kvůli stále zvyšujícímu se rozpočtu. Jednou z těchto změn bylo i rapidní snížení platu Rona Perlmana. Na což Ron přistoupil jedině díky tomu, že Guillermo del Toro byl jeho velmi dobrý přítel. (Chatterer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. května 1993 na filmovém festivalu v Cannes. (BMW12)
  • Původně byl rozpočet filmu 1,500,000 dolarů, ale zvýšil se na 2 miliony, a tak se ve své době stal nejdražším mexickým filmem vůbec. (Chatterer)

Reklama

Reklama