Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oheň a led je animovaným filmem z dílny Ralpha Bakshiho (animovaný Pán prstenů) a jak už je u tohoto autora zvykem, zavede nás do krajin fantasy, které však tentokrát mají víc společného s legendárním barbarem Conanem než s roztomilými Hobity. Tento kultovní snímek se svým pojetím vymyká z řady animovaných filmů a stal se jednoznačně nejlepším dílem svého druhu. Za dobu své existence si přitáhl nespočet obdivovatelů a do dnes je velmi uznávaným dílem. (Filmhouse)

(více)

Recenze (86)

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela překvapivě dobrý fantasy mírně připomínající conana, nicméně ze začátku sem z toho nebyl nějak odvázanej a abych pravdu řek, tak sem to měl chuť vypnout, ale nakonec se z toho vyklubalo hodně dobrý animovaný fantasy s na tehdejší dobu fakt výbornou animací pohybů, škoda jen toho hodně uškrcenýho příběhu, kterej vůbec nemá možnost k nějakýmu většímu rozvinutí a taky škoda, že hlavní postava nebyla ten řezník se sekerou a v masce ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasická neoriginální, roztříštěná fantasy historka (takového "conanovsko-tarzanovského" typu) bohužel kromě realistické ruční animace zaujme už jen máločím dalším (nestačí ani "krev a mlíko" princezna, od začátku do konce se producírující jen v titěrných bikinkách – i na ledovci). Holt obdivování plynulosti lidských pohybů (zjevně obkreslených podle živých figurantů) a Frazettových maleb pozadí má své meze, když režie, příběh ani postavy "nezaseknou". ()

Reklama

Ukko 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že film je blbej jak pučtok a mě to vůbec nevadí. No, asi to bude tím, že mám rád fantasy (přiznávám). Takže to shrňme. Za prvé: hlavní výsadou filmu je jednoznačně animace, která je opravdu vydařená. Za druhé: scénář je prostě sword and sorcery, takže nečekejte žádné filozofování ale patos plný kýče, krve a svalnatých hrdinů. Za třetí: "zadek" princezny, ten mě hypnotizoval celou dobu sledování filmu. Sečteno a podtrženo, hezký tři hvězdy... I když za ten zadaek možná čtyři. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Smolík=Bakshi od osobitého kočičáka Fritze či magických Wizzards uhnul do vod sterilyty ze kterých se nad hladinu dostaly jen princezniny křivky(na to je fakt radost koukat) a pár krátkých scének ve kterých se kreslíři mohli vymanit z otrockého obkreslování herců..Tady se prostě ukazuje, že snaha o realističnost proporcí a pohybu nikdy(!!) nepředčí kreslířovu fantasii a rukopis.......A ani po příběhové stránce to není žádný zázrak. Pořád se to motá odnikud nikam a některé (i hlavní postavy)jsou ve výsledku zcela zbytečné. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zajímavé fantasy, Bakshio mám moc rád, i když jsem na jeho filmech nevyrůstal, ani jsem je prakicky moc neznal, tak tenhle autor si mě chytl hned prvním filmem co jsem od něho viděl(Wizards) a pak to jelo Fritz the cat a teď Fire and ice. Je pravda že tohle je z těch 3 kousků asi nejslabší, ale i tak. Bakshi udělal nádherný svět který podrthl nádhernou animací. Škoda že tyhle filmy se už nedělají. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Na kresbě postav a světa se podílel slavný Frank Frazetta. (ČSFD)

Související novinky

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

31.07.2011

Kdysi dávno byl kandidátem na režii nového Conana. Nic z toho nebylo. Pak chtěl natočit novou verzi Rudé Sonji. Z toho taky sešlo. Robert Rodriguez ale pořád touží po pořádné heroic fantasy se… (více)

Reklama

Reklama