Reklama

Reklama

Chlupáčci

Trailer 5

Obsahy(1)

Pupí a Eda patří do rodu Chlupáčků. Roztomilých, chlupatých zvířátek ve tvaru donutu. V roce 1835 tihle chlupáči poklidně žijí v hojném počtu na Galapágách. Jenže Eda je věčně nabručený pesimista, zatímco jeho sestra Pupí je nezbedná neposeda, která působí zmatek kamkoliv přijde. Takže oba moc nezapadají mezi ostatní. Když Pupí nešťastnou náhodou zničí přípravy na nadcházející Květinový festival, ona i její bratr jsou ostatními vyhnáni. Vydávají se na zakázané území najít květinu tak krásnou, aby jim Chlupáčci odpustili a přijali je zpět. Při průzkumu narazí na záhadnou zářící květinu. Ta je ve skutečnosti bránou do současnosti. A tak než se Pupí a Eda nadějí, během chvilky se ocitnou v moderní Šanghaji plné aut, světel a rámusu. Naštěstí získávají dobrého kamaráda a průvodce, psíka Klerence. Díky němu ke své hrůze zjistí, že Chlupáčci v roce 1835 vyhynuli. Edu a Pupí čeká největší dobrodružství jejich života. Musí se pokusit najít cestu zpět v čase, ale hlavně zkusit zachránit svůj druh před zánikem… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 5

Recenze (19)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tragický animák od tvůrců Simpsonových. Úvodních 15 minut je čiré zlo  v podstatě to nejhorší co můžete  kdy  v animácích vidět pak se to zlepší příchodem vyhynulých tvorů, aby začaly zpívat a jsme opět tam kde jsme. Místy to hodí dobrý vtip (cca jeden z 20) a vtipnou scénu (zhruba jednu za celý film) a to je vše. Většina animáku je ve stylu, že někdo někam padá nebo se pořád bouchá do hlavy a celkově nevím kdo je cílovka malé děti asi ocení roztomilost , ale zase je zde scéna s mrtvolama, která je i za hranou dospělí se budou nudit navíc odečtěte si body za  homosexuální agitku (tenhle chlupáček je pěkný a i ten pes působí přitepleně) . 40 procent za ty vyhynulé tvory co se snaží o humor ty měly být hlavní postavy. 40 procent do kina bych na to nešel ani zadarmo. P.s. filmová chyba na konci ten pes jak veze tu bombu na tom dronu tak ve scéně u útesu je čas 2:55 a pak to skočí na 3 minuty přitom ten čas ubývá ne přibývá. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na post režiséra snad ani diváka nepřekvapí, proč mají chlupáčci zrovna tvar morčátkovitého donutu - tato neobvyklá fyziologická vlastnost je jak nápaditá, tak i lehce znepokojivá, když je značnou část stopáže vidět skrz hlavní hrdiny - skoro jako by měli čistý průstřel hrudní(č)ku. Příběhově obsahují Chlupáčci zajímavé momenty - zejména s cestováním v časoprostoru - a jednotlivé postavičky jsou i přes několik infantilně pojatých aspektů vesměs v pohodě. Chvílemi mi však přišlo, že tvůrci skákali nejen skrz časoprostor, ale i smysluplnost děje, který byl místy až moc zkratkovitý (například mírně odbytá postava záporáka) - nicméně chápu, že jde primárně o snímek pro mladší a tím méně náročné publikum, které má pobavit a morálně poučit (v případě inteligentní blbounky a jejího románku jsem byl však v tomto směru lehce na vážkách). Animace je vcelku povedená a nejednou jsem se v průběhu filmu upřímně pousmál, což beru jako plusový bod. Chlupáčci nebudou nejspíš masovou filmovou událostí, nicméně na jedno zhlédnutí jsou ideální. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia „Chlupáčcov“ nemali veľké ambície a do animáku vložili len minimum porcia zábavnejších scén. Čo je trochu nelogické, pretože scény („cestovanie časom“) a vedľajšie postavy („vyhnuté zvieratá“) ponúkali jednu možnosť za druhou. Nehovorím, že niektoré neboli využité („Mozart hrá na gitare“), ale celkovo je to menej, čo by bolo potrebné. P.S.: Možno už môj reflex nie je rýchly, ale postava nepriateľa bola pre mňa menším prekvapením. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Tongo 

všechny recenze uživatele

Budu souhlasit s ostatními komentáři že film je jednoduše nenáročný ale příběh mi přišel docela komplikovaný a rychlý tak ,že jsem chvilku nedával pozor a nevěděl jsem o co jde. Nápad filmu mi nevadí a chvilkami mě i docela bavil . No a postavy jsou jednoduše celkem v pohodě i když nápad na to že hlavní hrdinové filmu jsou prostě křečci s dírou v břichu , je poněkud zvláštní ....Takže bych to popsal asi nějak takhle : "Vypněte mozek , a koukejte se na film o chodících donatech " 3 hvězdy. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Animace jsou vynikající a oproti jiným pohádkám je velkým plusem originalita, není to variace na již použité témata ani využití již existujících postav, místy je to i vtipné (zejména v části výprav a návratů), docela funguje i chemie mezi oběma hlavními postavami, osvěžující je i smečka záporáků. Tím však výčet toho povedeného končí. Sci-fi prvky jsou sice originální, nicméně spolu s tím film sám sebe chytil do klasického časového paradoxu (vyhynuli? nevyhynuli?) a nedává po vědecké stránce smysl. Hlavní výtka však míří ke Klerencovi - tato postava je velmi málo propracovaná, a to především po stránce motivace, jeho jednání není uvěřitelné a velmi to kazí dojem, navíc jeho setkání s páníčkem je vyloženě absurdní. Velmi plochý je i velký záporák. Nepovedl se i závěr - využití zvláštní schopnosti květiny je podivné a románek tam vyloženě nemá co dělat, navíc je inspirovaný sérií Shrek. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama