Reklama

Reklama

Entre las redes

  • Francie Coplan ouvre le feu à Mexico (více)

Obsahy(1)

U těla zavražděné mladé dívky je nalezen mikrofilm s fotografiemi vzácných uměleckých děl, které zmizely za druhé světové války. O mikrofilm se začnou zajímat francouzské tajné služby a vysílají svého nejlepšího agenta Coplana, aby zjistil, kdo za obchodem s uměleckými díly stojí. Coplan předstírá zájem o výtvarné umění a zúčastní se veřejné dražby vzácných obrazů. Seznamuje se s tajemnou hraběnkou a ve sklepeních jejího sídla pak objevuje neuvěřitelné poklady z evropského kulturního dědictví. Zdá se, že je na stopě, hraběnku ale krátce nato nachází zavražděnou.
Populární literární postava agenta Coplana se od konce padesátých let těšila zájmu filmařů a v době nadprodukce špionážních filmů v 60. letech se zpracování jedné z literárních předloh s agentem Coplanem ujal i italský režisér Riccardo Freda, který se jinak věnoval jiným žánrům. Na rozdíl od francouzského režiséra Maurice Labra, který natočil s touto tématikou dva filmy, se Freda musel spokojit jen s průměrným hereckým obsazením, přestože natáčel v exotickém Mexiku, další exteriérové scény vznikly v Barceloně a Paříži, film však zaznamenal jen malý úspěch. (argenson)

(více)

Recenze (1)

Isard 

všechny recenze uživatele

Režisér Freda se osvědčil, nicméně role Francise Coplana se opět chopil jiný herec. A je třeba uznat, že Lang Jeffries se do ní náramně hodil. I tato coplanovka totiž patří k drsnějším eurospy, kde se agent věnuje více akci, než posedávání po nočních klubech a milostným dobrodružstvím. Navíc jsou akční scény často hodně nápadité, ačkoli je fakt, že nabízí pohled na až moc velkou spoustu tehdejších „triků“. Neschází ani nějaký ten bizár (schůzka na horské dráze) a vlastně jediným mínusem je, že film vypadá přece jen laciněji. Takže i když se příběh odehrává v Mexiku, moc z něj nevidíme. I padouchovo podzemí je tentokrát skromnější. Nicméně, pořád jde o vynikající eurospy. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama