Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film, ktorý je svojou tematikou príbuzný o deväť rokov mladšiemu snímku Olovená vesta (1987), sleduje životy piatich mladých brancov amerického námorníctva od obdobia ich vojenskej prípravy v roku 1967 až po misiu vo Vietname v roku 1968, ktorá sa rýchlo zmení na živú nočnú moru. Márny boj a korupcia juhovietnamských spojencov spolu s neustálym ohrozením v dôsledku neschopnosti veliteľa ich roty vedú mladých mužov k plánu boje opustiť. Povedia im, že ak sa im podarí poraziť súperov vo futbalovom zápase, môžu stráviť zvyšok času hraním exhibičných zápasov za frontovými líniami. Avšak vo vojne vo Vietname nie je nič také jednoduché, ako sa to môže zdať... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Válka je vždy dobré téma pro film, pokud mají tvůrci co říct, a jak to vypadá u snímku "The Boys in Company C" se tohle dá říct, protože to je film, který ukazuje válku z pohledu vojáků. Není to zbytečně vyhrocené, není to šílené v duchu "Apokalypsy", ale přesto je to silná výpověď o šílenosti válečné vřavy. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních kritických filmů o Vietnamské válce. V zásadě jde o předlohu Olověné vesty, do které si dokonce Kubrick vzal Ermeyho jako komandujícího seržanta výcvikového tábora, přesto z něho kradlo mnoho dalších jako např. Četa, Oběti války. Ze všeho nejvíc je akcentována naprostá absurdnost. Veskrze se více či méně propraly všechny populární témata - šikanující výcvik, rasismus, neschopný velitel se zeleným mozkem, hledící hlavně na počet zabitých nepřátel - "I want a body count god damnit!" (na toho jen tak nezapomenu), konflikty uvnitř čety, skrytý nepřítel, válečné zločiny, beznaděj... Musel jsem přidat i 4 hvězdu, protože navzdory četným chybám (jak už zde bylo zmíněno např. nepříliš přesvědčivé výkony některých herců, zdlouhavý úvod), to na mě docela silně zapůsobilo. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Je trochu s podivem, že tento film u nás není vůbec známý, přestože tematicky se vyrovná těm nejlepším filmům z vietnamské války. Škoda slabších hereckých projevů, které nezachraňují občasné výkřiky zoufalosti scénáře (scéna s rozsypanými pytlemi na mrtvoly) a také ležérnosti natáčení filmů v 70. letech, která mi zkrátka smrdí. 65 % ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Film popisuje osudy vojáků jednotky C, která skutečně ve Vietnamu na začátku roku 1968 bojovala. Je tu zvolena podobná linie jako v o 9 let mladším Full Metal Jacket , tzn., že nejprve sledujeme mariňáky ve výcviku a potom v akci přímo ve Vietnamu. Kvalit Kubrickova majstrštyku film samozřejmě nedosahuje, ale i tak stojí za shlédnutí. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Víc psychologický film než akční. Výcviková polovina skvělá, ale ve Vietnamu už to není ono. Pořád jen mluvení o ničem víceméně. Řeší se tam skoro všechno, od rasismu až po body count, jenže ani jedno pořádně. Že bych si třeba zapamatoval nějakou postavu, to nehrozilo vůbec. Všichni vypadají stejně a hrají stejně špatně. Český dabing mi tady hodně chyběl. 3* ()

Reklama

Reklama