Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dnešnej mládeži môžeme možnosť výberu rôznych seriálov iba závidieť. Nám musel stačiť aj pes, ktorý stále žral žemle, naháňal šibnutú slečnu, ktorá si o sebe myslela že je princeznou Sisi či hľadal vraha strieľajúceho na nič netušiacich ľudí pri jazere. Na druhej strane, dnešná mládež nemá ani potuchy kto bol vrchní rada Vacátko a tak prišla o viac ako mi. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl velký fenomén a já to jako malá měla strašně ráda ale chyba byla, že to mělo tolik sérií a že se tam postupně měnilo tolik policistů - páníčků Rexe. Koukala jsem na sérii s Tobiosem Morettim a pak na sérii s Gedeonem Burkhardem a když pak i on v seriálu skončil a přišel tam nový policista a zároveň Rexův nová pán a dokonce i první ženská-policajtka, tak to už stálo za starou bačkoru. Podle mě to mělo s odchodem Burkharda ze seriálu prostě celé skončit. Ale jako malá jsem to milovala, díly jsem viděla několikrát za sebou a hrozně mě to bavilo a když se na to podívám teď, po tolika letech kdy jsem to neviděla, tak mě přepadne taková nostalgie. Někdy je to lepší než ty americký kriminálky, kde je všechno dokonalé a které jsou na jedno brdo. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pes, který nosil smůlu svým majitelům (pamatuji, že většina z nich skončila pěkně rychle na krchově), požíral housky kolegům a mezitím chytl pár zločinců nikdy nepatřil k mým oblíbeným seriálovým mazlíčkům, spíše naopak. Ale zase psík - ovčák je docela rozkošné zvířatko, takže mánii, kterou lidé v 90. letech pochytili a která se částečně táhne do současnosti, chápu. ___ Já jsem sice moc dílů jsem neviděl, ale měnit to nehodlám. Komisař Rex je totiž blbost, Vaších 40% mluví za vše. Jediné, co se mi líbí je úvodní znělka a to je na seriál, který bych měl pravidelně sledovat, opravdu málo. 20% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Komisár Rex" bol najchytrejším (a aj najsympatickejším) členom viedenskej kriminálnej polície. Čo na tom, že to bol pes - pekne stavaný nemecký ovčiak. Rafinovane si vedel poradiť s každou prekážkou. Zadržal nejedného nebezpečného zločinca priamo pri čine. Vedel prejsť cez rozum aj svojim ľudským kolegom. Čudujem sa, že nevedel aj rozprávať. * ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem sledoval tento seriál pravidelně a opravdu jsem se bavil. Bohužel s přibývajícími sériemi šla postupně kvalita dolů a dolů a to, co běží dnes, to už je absolutní odpad. Přesto by bylo dost nehumánní kvůli hloupým kokotům, kteří si chtějí ještě namastit kapsy na úspěšném krimiseriálu, dávat odpad. Takže 1 ooobrovská hvězdička patří Rexovi, který je neuvěřitelný a to podotýkám, že nejsem pejskař. A 3 hvězdičky za pár prvních sérií, na kterých jsem v zásadě vyrůstal. Hodnocení odpad zde však opravdu nechápu. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Prvním Rexem se stal Santo von Ziegelmayer (uvádí se i B.J.), ale často je zmiňováno jméno Reginald von Ravenhorst, toto vznešené jméno si ale vymysleli jen scenáristé. Postupem času odešel Santo do psího důchodu a nahradil ho Rhett Butler – ten si zahrál štěně ve filmu Komisař Rex: Mladá léta (od r. 1997), v seriálu si, ale zahrálo více německých ovčáků. (Stocki)
  • Představitel Rexe měl svůj vlastní dům nedaleko Hollywoodu. (patrik1177)
  • Seriál se vysílal ve více než sto zemích, např.: Mexiko, Argentina, Vietnam, Kanada, Kypr, Japonsko a Venezuela. (M.B)

Reklama

Reklama