Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dnešnej mládeži môžeme možnosť výberu rôznych seriálov iba závidieť. Nám musel stačiť aj pes, ktorý stále žral žemle, naháňal šibnutú slečnu, ktorá si o sebe myslela že je princeznou Sisi či hľadal vraha strieľajúceho na nič netušiacich ľudí pri jazere. Na druhej strane, dnešná mládež nemá ani potuchy kto bol vrchní rada Vacátko a tak prišla o viac ako mi. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

V Rexovi se objevují podobné zápletky jako v jiných krimi seriálech. Ale tady pomáhá sympaťák Rex. Práce se psy výborná, jejich kousky parádní. Jako zákusek ke svačině, nějaké žemli, či housce, proč ne? I když změna psovoda a prodlužování snížilo kvalitu, takže souhlas, suicide, že lepší jsou ty první řady. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Když moji spolužačce vykradli firmu, strávila řadu hodin u nikam nevedoucích výslechů, kde jako by si po čase našli bezradní policisté ideálního viníka v její osobě. To ji tak rozčílilo, že v pohoršení nad neschopností policie křičela : „To je neslýchané, jen se podívejte na televizi, denně tam uvidíte, jak takový tlusťoch řeší případy ze svého křesla a jinde to dokonce vyřeší obyčejný pes a tady si celá slavná policie neví rady.“ Moc se mi tahle historka dokreslující velkou popularitu tohoto, docela podhodnoceného seriálu líbila, vždyť i zde ho bodovalo 14 a půl tisíce lidí. Já se k nim přidám. Každý seriál musí zachovávat svoji originalitu v osobě vyšetřovatele, protože řešené případy jsou ve všech seriálech dosti podobné. Rex originální je, a na prosbu vnučky musím ještě hvězdičku přidat. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Zabite ma, ale mne sa to celkom páčilo! Hlavne časti s Morettim ako charizmatickým komisárom Moserom - ani ďalší kolegovia neboli vyslovene zlí, ale už to nikdy nebolo ono. Je síce pravda, že z času na čas sa na sebe jednotlivé časti podobali viac, ako je zdravé, a dnes by ste ma k sledovaniu ďalších eskapád tejto policajnej grupy prehovorili len ťažko, no aj napriek tomu išlo o príjemný televízny seriál. Pravoverní zoofilovia lepiaci si plagáty s Rexom na stenu si môžu ešte jednu hviezdičku pridať. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pes, který nosil smůlu svým majitelům (pamatuji, že většina z nich skončila pěkně rychle na krchově), požíral housky kolegům a mezitím chytl pár zločinců nikdy nepatřil k mým oblíbeným seriálovým mazlíčkům, spíše naopak. Ale zase psík - ovčák je docela rozkošné zvířatko, takže mánii, kterou lidé v 90. letech pochytili a která se částečně táhne do současnosti, chápu. ___ Já jsem sice moc dílů jsem neviděl, ale měnit to nehodlám. Komisař Rex je totiž blbost, Vaších 40% mluví za vše. Jediné, co se mi líbí je úvodní znělka a to je na seriál, který bych měl pravidelně sledovat, opravdu málo. 20% ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Při výběru vhodného psího hrdiny si tvůrci pozvali specialisty na trénink psů z Los Angeles. Ti přijeli do Německa, vybrali si z útulku vhodné tříměsíční štěně a půl roku jej trénovali. (Jizni Tlapa)
  • Natáčení seriálu probíhalo v letech 1994 až 2004. Původně mělo být jeho natáčení ukončeno na jaře 2004, avšak ještě na podzim 2004 vznikly už s částečně jinými producenty další tři díly. Poté se spekulovalo i o samostatných filmech, ale nakonec se v roce 2007 začaly filmovat nové epizody v Itálii. (patrik1177)
  • Speciálním psím tréninkem prošli všichni představitelé policejního psa včetně Reginalda von Ravenhorsta u hollywoodských cvičitelů z Los Angeles Teresy Ann Millerové a jejího otce Karla Lewise Millera. Jejich psí škola Accurate Animal Action byla založena roku 1978 a specializuje se na výcvik zvířat pro filmařské účely. (Lynette)

Reklama

Reklama