Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pes, který nosil smůlu svým majitelům (pamatuji, že většina z nich skončila pěkně rychle na krchově), požíral housky kolegům a mezitím chytl pár zločinců nikdy nepatřil k mým oblíbeným seriálovým mazlíčkům, spíše naopak. Ale zase psík - ovčák je docela rozkošné zvířatko, takže mánii, kterou lidé v 90. letech pochytili a která se částečně táhne do současnosti, chápu. ___ Já jsem sice moc dílů jsem neviděl, ale měnit to nehodlám. Komisař Rex je totiž blbost, Vaších 40% mluví za vše. Jediné, co se mi líbí je úvodní znělka a to je na seriál, který bych měl pravidelně sledovat, opravdu málo. 20% ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

První sérii s komisařem Moserem v podání Tobiase Morettiho bych dal tak tři a půl. Postupně tomu docházel dech a po smrti hlavního hrdiny se to všechno zvrtlo. Ačkoliv ani ty první série nebyly nic moc, tak s Gedeonem Burkhardtem přišla do seriálu dost slušná trapnost a po jeho odchodu se z toho stala jen příšerná, odporná nuda o jednom čoklovi a několika pitomcích, kteří uměli hrát ještě hůř než ten pes. Šílený. ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

První natočené řady s komisaři Richardem Moserem a Alexem Brandtnerem mají velice slušnou úroveň. Pamatuju si, jak jsem se jako malý kluk díval večer od osmi na každý jejich díl... a jak jsem pokaždé obrečel Moserovu smrt. I v dnešní době si na ně občas udělám čas. Do těch nových dílů s Hoffmannem a Herzogovou se ale už pouštět neměli. Vůbec mi ti dva nebyli sympatičtí a seriál mi celkově docela otrávili.50% ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

V podstatě nevýrazný, nudný a hodně obyčejný seriál, ke kterému mám ovšem zvláštní vztah. Teda resp. jen k první sérii s Tobiasem Moretti. Po první výměně páníčků, tedy příchod Gedeona Burkharda šla kvalita hodně dolů, asi tím, jak je ten nový komisař nesympatický. Nejnovější majitelé Rexe jsou už tuplem nemožní a vyslovení názvu Komisař Rex se mnou už nic nedělá. Jestli mám nějaký oblíbený brak, pak je to asi tohle. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem na něčem rostl, tak na to nedám dopustit a s chutí se k tomu vrátím i dneska a tenhle seriál je kus mého dětství. Proč tedy dávám jenom 3*? No je třeba to zprůměrovat jako celek a časem bohužel i tomuhle seriálu došel dech. Epizody z Morettim jsou špičkový, ty z Burkhardem ještě ucházející, ale to co přišlo potom s tím duem nesympatických kokotů je na čistej odpad. Škoda, že to po šestý sérii neutnuli. Hodnotil bych výš.50% ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Dvojice rakouských scenáristů Peter Hajek a Peter Moser nabídla společnosti Mungo-film námět na kriminální seriál s hlavním hrdinou psem již v roce 1991. (Stocki)
  • Představitel Rexe měl svůj vlastní dům nedaleko Hollywoodu. (patrik1177)
  • Speciálním psím tréninkem prošli všichni představitelé policejního psa včetně Reginalda von Ravenhorsta u hollywoodských cvičitelů z Los Angeles Teresy Ann Millerové a jejího otce Karla Lewise Millera. Jejich psí škola Accurate Animal Action byla založena roku 1978 a specializuje se na výcvik zvířat pro filmařské účely. (Lynette)

Reklama

Reklama