Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem na něčem rostl, tak na to nedám dopustit a s chutí se k tomu vrátím i dneska a tenhle seriál je kus mého dětství. Proč tedy dávám jenom 3*? No je třeba to zprůměrovat jako celek a časem bohužel i tomuhle seriálu došel dech. Epizody z Morettim jsou špičkový, ty z Burkhardem ještě ucházející, ale to co přišlo potom s tím duem nesympatických kokotů je na čistej odpad. Škoda, že to po šestý sérii neutnuli. Hodnotil bych výš.50% ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl velký fenomén a já to jako malá měla strašně ráda ale chyba byla, že to mělo tolik sérií a že se tam postupně měnilo tolik policistů - páníčků Rexe. Koukala jsem na sérii s Tobiosem Morettim a pak na sérii s Gedeonem Burkhardem a když pak i on v seriálu skončil a přišel tam nový policista a zároveň Rexův nová pán a dokonce i první ženská-policajtka, tak to už stálo za starou bačkoru. Podle mě to mělo s odchodem Burkharda ze seriálu prostě celé skončit. Ale jako malá jsem to milovala, díly jsem viděla několikrát za sebou a hrozně mě to bavilo a když se na to podívám teď, po tolika letech kdy jsem to neviděla, tak mě přepadne taková nostalgie. Někdy je to lepší než ty americký kriminálky, kde je všechno dokonalé a které jsou na jedno brdo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem na to koukal často a toho psa jsem měl hodně rád. Připomínal mi našeho psa, kterého jsme tenkrát měli. Ze začátku to bylo samozřejmě vcelku dobré...ale když mu zemřel první páníček...tak to šlo z kopce jak se psem tak i se seriálem. Ten pes byl prý nějaký baron a dokonce měl i nějaké jmění, ale nevim jak to s nim nakonec skončilo. Možná jeho potomci stálě točí v tehdá nejlepší rakouské kriminálce. (5/10) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Komisař Rex je jedna z věcí, které jsem začal sledovat opravdu v ještě útlém věku. Ještě si dokonce i pamatuju, že se vždycky vysílala na Primě, tehdy začátek prime dokonce 19:55! Klasický motiv policajta a psa je filmovým fandům pochopitelně dobře známý, ale řekl bych, že Rex je u nás vlastně ještě něčím víc, a i takovým synonymem pro správného Německého ovčáka. Postupem času se u seriálu měnilo hlavní osazenstvo (až do posledních řad nevydržel vůbec nikdo z původních), kdy první parta, okolo komisaře Mosera je obecně braná jako ta nejlepší, a jeho smrt je určitě ta nejemotivnější část seriálu. Po jeho odchodu nastoupil komisař Brandtner, který byl za mě taktéž úplně v pohodě, a přinesl do seriálu víc takové té akční a pohybové stránky, než jen klasické vyšetřování. Po jeho odchodu to šlo ale už definitivně do kytek, a poslední parta už byla jen stínem předchozích charakterů. No, ale těch housek se salámem se muselo na natáčení spotřebovat :) ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Psy mám rád, ak sa jedná o plemeno Husky, Aljašský malamut, rôzne sibírske psy ako Lajky, Akita Inu, Čivavy, Yorkshirské psy, ale aj Westhighlandského bieleho teriéra, či Basety, Bígle, Jack Ruselly, Slovenské Čuvače, ostatné plemená nemám rád. Tento seriál chodil roky na slovenských a českých televíziách a hrozne sa mi sprotivil, po rokoch som videl už aj všetkú tú naivitu vo filmoch, opakujúce sa príbehy a chyby, či deje. Východná Európa bola vždy braná ako centrum zla a ten pes dokázal skoro všetko, už chýbalo, aby zostrojil aj bombu. Nepochybne psy dokážu veľa a niektoré aj možno viac ako tento, ale bola to taká hlúposť a tak sa mi tento seriál znechutil, že inak nemôžem. Väčšinou sa pri seriáloch pri častom opakovaní ukáže ich príťažlivosť. Napríklad pri Krok za krokom, Dva a pol chlapa, Káčerove, Mladých ninja korytnačkách mi to ukázalo, ako ich mám stále rád a nevadia mi ich opakovania, ba naopak stále sa na ne teším, ale pri tomto sa ukázalo, že to bola samá chyba a mal som z toho až husiu kožu a tá večná rakúska zima ma ubíjala. Sledovať toto po škole alebo pred večerom mi poobedia a večeru vždy znechutilo. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Elke Winkens, představitelka komisařky Niki Herzogové byla vybrána ze 120 uchazeček. (Stocki)
  • Herečka Sabine Petzl hraje ve 2. sérii (třetí,čtvrtý a pátý díl) policistku Elisabeth Bohmovou, která spolupracuje s komisařem Moserem (Tobias Moretti) a dokonce s ním prožije románek. Ve 3. dílu 6. série "Na plný plyn" se stejná herečka objeví v roli spolupachatelky vraždy a do třetice se tato herečka objeví i v 4. díle 9. série "Vitamíny na smrt". (hendrich6)
  • První představitel Rexe, ovčák Reginald von Ravenhorst, odmítal slyšet na jméno Rex, a tak jej všichni herci oslovovali Reginalde. Vše pak museli upravit zvukoví technici. (korbitch22)

Reklama

Reklama