Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Pominu-li fakt, že seriály se zvířaty a tím méně s čokly v hlavní roli nemusím a že jde o dílo nechvalně proslulých skopčáků, tak má tento detektivní krimi seriál jedno obrovské a neodpustitelné mínus a to je vyzrazení pachatele hned v prvních minutách dílu. Na copak má potom divák zbylých 40 minut čučet a jaké napětí má očekávat? Jak pár chlapů z vídeňské kriminálky v čele s jejich čoklem žerou housky se salámem a dlouho pátrají po pachateli, jehož identitu včetně motivu a do detailu provedeného činu již shlédl? Navíc je téměř v každém dílu trapné klišé, jak Rex kromě zadržení pachatele ještě stačí zachránit další potenciální oběť sotva pár vteřin před vraždou. Slabé 2 * dávám jenom proto, že jsem na to kdysi pravidelně koukal, tedy alespoň na první řady s Moserem a Brandtnerem, pak mě to s těmi novými policisty přestalo bavit úplně. A za pár dílů, jež byly čestnou výjimkou v tom, že pachatel nebyl divákům naservírován hned na začátku. 35% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvú sériu som nevidel, pričom asi tá bola najlepšia (ako vo všetkých seriáloch). Pokým tam bol Tobias Moretti, bol to celkom slušný kriminálny seriál s roztomilým Rexom. No potom to už bola len jedna veľká reklama na plnené žemle, ničím nezaujímavé „kriminálne?“ prípady. Len ľutujem toho psa, ktorý si nemôže povedať ako ostatní herci „končím“ a musí túto brečku ťahať ďalej. Jeho herecký výkon je lepší ako výkony všetkých hercov, ktorí v tom hrali, dokopy. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pes, který nosil smůlu svým majitelům (pamatuji, že většina z nich skončila pěkně rychle na krchově), požíral housky kolegům a mezitím chytl pár zločinců nikdy nepatřil k mým oblíbeným seriálovým mazlíčkům, spíše naopak. Ale zase psík - ovčák je docela rozkošné zvířatko, takže mánii, kterou lidé v 90. letech pochytili a která se částečně táhne do současnosti, chápu. ___ Já jsem sice moc dílů jsem neviděl, ale měnit to nehodlám. Komisař Rex je totiž blbost, Vaších 40% mluví za vše. Jediné, co se mi líbí je úvodní znělka a to je na seriál, který bych měl pravidelně sledovat, opravdu málo. 20% ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, který bohužel selhal na scénáři. Námět je sám o sobě velmi dobrý, ale ty dialogy, ta řeč, kterou tam na sebe ti lidé mluví. No hrůza. Ten kdo vymyslel námět by si zasloužil nějakou cenu, protože kdyby se povedl scénář a trochu upravily jednotlivé díly z jednoduchosti do složitosti, bylo by to super. Rexe jsem jako malý do slova žral a rád se kouknu i dnes. První tři série s komisařem Moserem byli nejlepší. Příběhy byli dobré, ale moc jednoduché. Ale co se týče celkového pohledu na seriál v tomto období, dal bych krásné čtyři hvězdičky. Pak když nastoupil Brantner, už to nebylo ono, ale zase se zlepšili dialogy a složitost dílů. Díly ovšem už byli o něco slabší, ale stále bych dal čtyři hvězdičky. Pak přišel Hoffman a Herzigová a už to šlo pryč. Scénář na prd a jednoduchost jako bejk. Představitelé Rexe by si zasloužili zvířecího oscara, kdyby existoval:-). Nejraději jsem měl prvního představitele Rexe a to Reginalda Von Ravenhorsta. I ta první parta byla celkově nejlepší. Vizualita a intra seriálu nic moc. Pro měl byl Rex zvířecí hrdina. Pokračování Návrat komisaře Rexe teda taky nebyl nejhorší, ale už to holt nebylo ono. U mě za čtyři hvězdičky. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vidět ty diváky, kteří se vydrží na seriál, kde hlavní postavou je pes REX, dívat několik dílů... Předně, jak je možné, že nezasáhli ochránci zvířat, a dovolí, aby se takové darebnosti o psíkovi vysílaly? Proč nebojovala policie proti tomuto seriálu, protože potom veřejnost očekává, že něco takového se děje i reálně. Osobně jsem viděl výkon policejního psa v měsící červenci 2.010, v noci, rovněž to byl německý ovčák, ale neporadil si s nálezem hledané osoby ani náhodou. Nebyl schopen ani očmuchat kufr a tašku, který pohřešovaná osoba zanechala v altánku, aniž by ho psovod nemusel nutit do práce. Potom chvilku běhal po parku a pak to vzdal. Počínal si právě tak, jak od policejního psa očekávám. A ne jako komisař REX. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Obľúbeným jedlom všetkých komisárov a taktiež Rexa boli salámové žemle, ktoré sa často rozoberali v seriáli. (VasylDeBylak)
  • Znělka tohoto seriálu se jmenuje „A Good Friend“ a má celkem tři verze (jak se mění hlavní komisaři), proto od 8. série také dojde ke změně názvu – „The Best Team“. Hudbu složil hudebník Gerd Schuller, text přidala Kathy Sampson, která je zároveň i interpretkou. [Zdroj: Wikipedia.cz] (mar48)
  • Prvním Rexem se stal Santo von Ziegelmayer (uvádí se i B.J.), ale často je zmiňováno jméno Reginald von Ravenhorst, toto vznešené jméno si ale vymysleli jen scenáristé. Postupem času odešel Santo do psího důchodu a nahradil ho Rhett Butler – ten si zahrál štěně ve filmu Komisař Rex: Mladá léta (od r. 1997), v seriálu si, ale zahrálo více německých ovčáků. (Stocki)

Reklama

Reklama