Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

agathon 

všechny recenze uživatele

Svého času to byla klasika a některé zápletky byly i docela nápadité. První díly za tři hvězdičky. Brzy kvalita nezadržitelně klesá a propadá se do hlubin, kam snad ani podobně nezadržitelně zabíjené Místo činu nikdy nespadlo. Řekl bych, že definitivního dna se seriál dotkl po smrti komisaře Mosera, předtím mě ale docela i bavilo na něj dívat. Stockinger možná je "držka", ale nicméně je nedílnou součástí houskově-vídeňské poetiky na hraně nablblosti- Ten seriál si nikdy na nic nehrál... a psa měli vždycky dobře vycvičenýho... bavilo mě to rozhodně víc než Lassie a bylo to i o poznání míň kýčovitý a patetický. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vpodstate platí presne to isté, čo som napísal pri Siskovi. Nechce sa mi to opakovať, tak len toľko, že psí komisár mi pripadal ešte o niečo horší a či dám odpad, jednu hviezdu, alebo dve je absolútne irelevantné, pretože cieľoví diváci majú o 40 až 50 rokov viac ako ja a hodnotenie na csfd nie je tým pádom pre komisárových divákov nijako smerodatné. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kriminálka, co vznikla v Rakousku....první 2 série (s Moserem a Brandtnerem) byly slušné, ale jak tomu bývá, umělé natahování ničemu neprospívá = celý seriál měl skončit už když G. Burkhard odmítl dál točit, možná, že smrtí Mosera by to bylo ještě umocněnější na city.... Co možná nevíte, ale tušíte: a) První díl se vysílal 10. listopadu 1994. Jedná se o koprodukci rakouské veřejnoprávní televize ÖRF a německé komerční Sat1, b) u rakouské policie se hodnost komisař nepoužívá, c) Epizody, ve kterých hlavní roli hrál Tobias Moretti a později Gedeon Burkhard, dosahovaly pěkných čísel. Poté co přišla dvojice Alexander Pschill a Elke Winkens, sledovanost klesla a seriál nakonec skončil, d) někdy Rex sežere housku se salámem celou, jindy z ní vytáhne jen ten salám (na scéně byl jiný "Rex"), e) pokus o humor s houskami se dařil snad jen první řadu, pak se z toho stala fraška (bez nápadu) ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

V podstatě nevýrazný, nudný a hodně obyčejný seriál, ke kterému mám ovšem zvláštní vztah. Teda resp. jen k první sérii s Tobiasem Moretti. Po první výměně páníčků, tedy příchod Gedeona Burkharda šla kvalita hodně dolů, asi tím, jak je ten nový komisař nesympatický. Nejnovější majitelé Rexe jsou už tuplem nemožní a vyslovení názvu Komisař Rex se mnou už nic nedělá. Jestli mám nějaký oblíbený brak, pak je to asi tohle. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mám rád psíky, problém je však ve scénáři, kterej se mnohdy snaží vykreslit ty nejzlejší zločince a při akčních scénách tam vždycky přiběhne hlavní komisař, kterej křivě míří zbraní a hraje si na akčního cápka. Samotní záporáci maj vždycky ke konci silácký kecy, drží rukojmí a míří na ně zbraní, ale vždycky zezadu na ně ve slow motion a asi 25ti střihnutých momentech na ně skočí Rex. Z tohohle jsem už vyrostl... ()

Galerie (1 233)

Zajímavosti (44)

  • Když první představitel Rexe Reginald odešel do psího důchodu, ještě poté se byl několikrát podívat na natáčení na svého psího nástupce Rhetta a velmi si rozuměli. (W.Wicki.W)
  • Seriál Komisař Rex byl původně plánovaný jen na třináct epizod s pilotním filmem. (Stocki)
  • Konkurzem na prvního představitele Rexe prošlo více než 40 německých ovčáků. (Stocki)

Reklama

Reklama