Reklama

Reklama

Les Maîtres du temps

Trailer
Animovaný / Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Francie / Švýcarsko / Západní Německo / Velká Británie, 1982, 78 min

Obsahy(1)

Na planetě Perdide uniká ve zvláštním vozidle Claude se svým synem Pielem před vražednými sršni. Při havárii je však Claude smrtelně zraněn a malý Piel zůstává v nehostinném prostředí sám pouze s vysílačkou, které říká Majk, a která k němu promlouvá několika hlasy posádky vesmírné lodě. Ta ho letí zachránit, ale cesta je daleká, nástrahy planety Perdide nemalé, a i uprostřed posádky lodi se ukrývá osoba, kterou zajímají pouze vlastní zájmy, které by záchrana Piela ohrozila. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám od Lalouxe nejradši Gandahar. Masters jsou na tom stejně s Planetou, která mě jako ostatní tolik neuchvátila. Masters možná o trošičku lepší. Tempo je pomalé, ale takové mystické. Je to opět nádherná prezentace cizích světů a různých bytostí. Líbila se hudba a vůbec celkové zvuky. Laloux svými třemi filmy vytvořil animovaný podžánr, který asi nesedne každému, ale oplývá kouzelnou představivostí. ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Animácia príbehu je celkom zaujímavá, ale dej ma moc nezaujal. Chýbal silnejšie prepracovaný príbeh, emócie a myšlienka. Niektoré nápady akoby neboli dopracované. Chlapec príde na začiatku o otca, ale nie je tam žiaden žiaľ. Rovnako časť s jaskyňou, ktorá chytí a vtiahne zvieratko Wah-wah (či ako sa volalo), mohla byť viac rozpracovaná. Ukážu len chápadlá (laná) a nič viac. Žiaden pokus o záchranu. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z Lalouxových filmů tenhle vnímám jako nejslabší už jen kvůli tomu, jak nevyužívá svých vedlejších dějových linek, soustředí se hlavně na tu primární a díky tomu tam chybí větší celistvost, ale zároveň nemůžu říct, že bych se nebavil. Stejně jako Divoká planeta a Gandahar to má podmanivou atmosféru, dostatek kreativity a i nějaký menší přesah, takže to v rámci jeho tvorby vnímám sice jako nejslabší film, ale nikoli však jako špatný. A konec mě popravdě dost překvapil, takový jsem skutečně nečekal, ale co jsem nad tím přemýšlel, tak právě ta jeho hořkosladkost tam naprosto přesně seděla a jakýkoli jiný konec by byl buď moc depresivní, nebo moc očekávatelný. Jen si říkám, jaká je škoda, že Laloux těch filmů neudělal víc, protože talent stoprocentně měl a ani nemám pocit, že by se za tu dobu stihl vyčerpat - Gandahar se mi totiž líbil ze všeho nejvíc. Silné 3* ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Prvně bych chtěl říct, že nechci srovnávat tento animák se známější Divokou planetou. Les Maîtres du temps mě velice potěšili, užil jsem si to maximálně, byl to nádherný sci-fi příběh s podmanivou atmosférou a na konci jsem byl až dojat (i díky skvělé hudbě). Naštěstí se všechny vedlejší postavy držely v mezích přijatelné vtipnosti a sympatií (žádný Jar Jar Binks se tedy nekonal) a když už jsem u nich, gnomové byli skvělí! ;-) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál jestli Moebiova kresba sedne do Lalouxova stylu-ale zbytečně..Všechno sedí perfektně a je to zase úžasné sci-fi bez hranic ...Pravda je, že surrealistickou naléhavost Gandaharu nebo divoké planety to nemá, ale zase je tam docela dost vkusného humoru, citu pro vyprávění a celkově je to animák přijatelnější pro širší okruh diváků a věkových kategorií(teda až na ten trochu psycho konec). ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama