Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen v období šedesátých let, kdy v Itálii vrcholila vlna popularity historických příběhů, zejména z období starého Říma. Děj filmu se odehrává ve čtvrtém století našeho letopočtu, kdy po smrti imperátora Constantina nastupuje vláda jednoho z jeho synů, který je ještě krutější něž jeho otec. Zatímco císař Constantin, po smrti zvaný Veliký, vydal v roce 313 n. l. Milánský edikt, který zakazoval pronásledování křesťanů, jeho nástupce práv křesťanů nedbal. Ve filmu krutost nového imperátora způsobí zemětřesení, které přivolá ukřižovaný starý křesťan na římský lid. (curil)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Byly to opět krásné plakáty které mě přivedly k tomuto pestře barvitému, kostýmnímu, epickému sandálu, který se odehrává v Římě v době rozmachu křesťanství a jednoho nenáviděného imperátora který právě vystřídal umíravšího imperátora Constantina. Bohužel, nevím v kterém roce, podle mého mínění někdy v letech 360-365 n.l. Constantin byl však už v těch letech dávno mrtvý a zanechal po sobě tři syny, kteří z otcových vlastností zdědili spíše ty špatné rysy, především pak krutost. Málo známý, či spíše zapomenutý film, ani mě nějak více nepřesvědčil. Příběh je po historické stránce spíše nesmyslný a až do druhé poloviny skoro bez akce, když nepočítám nějaké ty gladiátorské scény z arény. V jedné z nich hlavní hrdina, gladiátor, vybojuje svobodu pro své blízké - křesťany, poražením třech nepřátel. Pak je tu jen bitka v lese, u soutěsky a nakonec ničivé zemětřesení (vyvolané na kříži zabitým starým křesťanem), které je po technické a trikové stránce spíše slabé, kulisy Říma vzhledem připomínaly spíše nějaké menší provinční město. To vše samozřejmě v rámci nízkorozpočtového filmu by se dalo pochopit. Zaujala mě tak jen krásná mladá herečka v roli barbarky a hezká epická hudba od Riza Ortolaniho... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Margheritiho mam zakodovaneho ako rezisera fajnych filmov - Danza Macabra, La vergine di Norimberka ... ale tu aj majster tesar sekol vedla - snad asi najubohejsie peplum, ake som videl . 40 % ()

Reklama

Reklama