Reklama

Reklama

Recenze (14)

Topco 

všechny recenze uživatele

Za mňa sa až taká pecka nekoná. 10 rokov po klasike "Out of the Past" by som od jej od režiséra čakal predsa len vycibrenejšiu technickú stránku. Každopádne, ide o veľmi ozvláštňujúci noir, a to vďaka celej rade scén: súboj pri ropných vežiach, útek z módnej prehliadky, prostredie zasnežených hôr vo Wyomingu, snehová fréza + obsadenie Aldo Raya, čoby typovo nie typického noirového hrdinu. Ak si navyše zoberieme, že to vznikalo v produkčne skromných podmienkach, je to veľká spokojnosť. ()

flu 

všechny recenze uživatele

“The tougher they are, the more fun they are, tra-la-la.” Na svou dobu zručně natočený suspense thriller, krásně nasnímané béčko s několika (opravdu) vtipnými a originálními scénami, cool dialogy (pochopitelně mězi ústředním párem Ray/Bancroft, ale překvapivě též v rámci cheap crook dvojky Keith/Bond) a povinným happyendem. Nic míň, ale nic víc, ale na ty 4* to nakonec bude. Chcete-li však pořádný noir od Tourneoura, dejte si nepřekonatelný "Out of the Past". ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý noir o mužovi, o ktorom si myslia, že ukral 350 tisíc dolárov z bankovej lúpeže a chcú ich späť...Do toho femme fatale v podaní Anne Bancroft, príjemná čiernobiela kamera, dobrá hudba a poctivá réžia. Škoda, že príbeh nebol viac prepracovanejší, takto je to len mala jednohubka, ktorá čoskoro vyprchá. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Melancholický noir na sněhu. Neviděl bych to jako béčko. Spíše jako vynikajícího přímočarého nežánrového zástupce svého žánru s nezvyklým hrdinou. Navíc ta kamera... On si prostě Tourneur s černobílým filmem rozumí lépe než kdo jiný. Jediná výraznější výtka tak jde na adresu nesympatického účesu Anne Bancroft; s takovou zhůvěřilostí si chuděra před veřejnost vystoupit nezasloužila. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce a ve všech ohledech napínák jako fík, s prvky hodnými Hitchcocka. Nikdy bych nevěřil, že Alda Raye zažiji jako přirozeně sympatického a (zvlášť v barové sekvenci) roztomilého chlapíka. Nálada je navzdory občasnému sněhu černá, kulisy nejdramatičtějších scén odkazují do říše indiánských westernů. Jistému kritikovi vadila titulní píseň v úvodu - já ji vnímal jako zdařilý kontrastní prvek. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama