Reklama

Reklama

Space Men

  • USA Assignment: Outer Space (více)

Recenze (5)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem se v první řadě nudil, a to je dost dobrý důvod, proč mu nedat nějaké vyšší ohodnocení. Přitom je to zvláštní, protože když jsem přemýšlel, co mi na příběhu reportéra meziplanetárních novin, který se během reportáže nejen zamiluje (jak jinak), ale taky připlete k ohrožení Země, vadilo, nějak jsem nemohl na nic moc přijít. Jo, můžu si stěžovat na slabší scénář a to, že se ve filmu nic moc neděje, ale tvůrce podezírám z toho, že to tak mělo být. Naopak jsem ocenil důraz na technické detaily, že navzdory dějové synopsi nejde o žádnou miliontou variaci další space opery, ale "jako že" poctivé vědecké sci-fi. Samozřejmě s velkou nadsázkou, jasně, ale snaha byla. Jenomže se všechno nekonečně vleče, dramatické situace jsou natočeny tak nějak polovičatě a výsledný dojem je únavný. A to je škoda. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dej je svižný a ubieha, vo filme sa vlastne stále niečo deje a nieje obkecaný, ako niektoré podobné snímky tohto žánru z rovnakého obdobia. Ale réžia tohoto slávneho talianského tvorcu béčok, stojí za prd a herci mu v tom jeho fiasku náležite pomáhajú. Triky sú vec podobná, ale ak nemáte rozpočet, nemáte prostriedky a tak vo vesmíre lietajú všelijaké ihly a vibrátory. Možno ich potom niekto využil na patričné úkony, ale to je už zase iný príbeh. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když umístíte příběh do roku 2116, nemusíte se příliš bát, že vás někdo vytahá za uši, že jste nezachytili fakta správně. Máte tedy prostor zacházet libovolně s fyzikou, biologií, astronomií, logikou a tak podobně. A teď objektivněji: Do Margheritiho se s oblibou strefuji a dělám chytrého, jak před 60 lety točil scifi rychlovky s italskou polevou. Zatím jsem viděl a okomentoval 3 nebo 4 jeho filmy, nyní jsem sáhl po jeho úplně nejstarším. Trochu překvapení, protože mi vadí poměrně málo. Vyžívá se ve voiceoverech, děj se vleče. Film je přetechnizovaný (což z dnešního pohledu nepřidá), plný absurdně levných triků, ale jinak střízlivý a přijatelný. Soustředí se na příběh řevnivosti přenesené do kosmu, taková docela příjemně jiná atmosféra, kdy se na sebe kosmonauti ani moc neusmívají, ale nic si nedarují. A jako obvykle dojde na napravené horké hlavy, stmelení kolektivu tváří tvář hrozící katastrofě a poučení na konci. Na svezení se na kosmické vlně to celkem jde. P.S. viděl jsem extrémně vybledlou barevnou kopii, skoro do černobíla, a o to lépe vynikl vizuálně "negativní" člen posádky, černoch s bílými vlasy... vtipné. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbnia která prvních 50 minut docela nudí a pak je celkem nervydrásající. Herci hrají celkem solidně a hlavně mě překvapily efekty které celkem ujdou. Je škoda že film zapadl protože znám daleko horší filmy, tohle je celkem koukatelné béčko. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Typický film na tehdejší dobu, kde se na plátně něco děje a herec v pozadí to komentuje. To je hodně velká škoda, protože tohle mělo na víc. Ke zmatkům v názvu a roku. Původní ITALSKÝ film byl dán do kin v srpnu v roce 1960 pod názvem „Vesmírní muži“. Tehdy byl po sci-fi hlad. Následně byl celý film „poameričtěn“ a Samuelem Z. Arkoffem dán do kin pod názvem „Assignment: Outer Space“. Stalo se tak o rok později v prosinci. Ještě varování, nedívejte se na film v žádném případě z technického hlediska!! Chápu, že to dost dobře nejde, když ve filmu uvidíte výbuch evidentně ukradený z jiného filmu, protože v něm jsou vidět pozemské artefakty. Musíte se prostě od technického hlediska odpoutat. Protože chyb ve filmu je neskutečně hodně. Asi „rychlá jehla“ dokázala své. Nejlegračnější je to, když přes kosmonauta prosvítají hvězdy. No, podobných kopanců najdete obr množství. Například přistávání rakety a dosednutí přímo na trysky, místo na nějaké opěrky je uchvacující. Dějově snímek ujde. Buďto děj stojí, nebo šlape jak divý. Budiž však snímku připočteno jako plus, že je to skutečně sci-fi, a ne zas nějaká stupid odnož filosof-fi nebo ještě něčeho horšího. Já dávám dvacet, protože opravdu více nelze. Přesto snímek DOPORUČUJI ke zhlédnutí. Pobavíte se v každém případě. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama