Reklama

Reklama

Přípitek

  • Česko Proslov (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Adrien trčí na otravné rodinné večeři. Otcovy historky se opakují posté, matka se vyžívá v nudných konverzacích a sestřin snoubenec je jako vždy přechytralý. Adrienova expřítelkyně mu navíc neodpovídá na zprávu. Naděje, že ji získá zpátky, se zmenšuje. Minuty se vlečou a Adrien má jasno – horší už to být nemůže. Pak ale přijde poslední rána. Budoucí švagr Adriena požádá, aby pronesl přípitek na svatbě. Adrien nesnáší svatby. A mluvení na veřejnosti. A svého budoucího švagra. Ale říci "ne" nedokáže. V hlavě se mu okamžitě začínají rozjíždět barvité scénáře toho, co všechno by se při jeho přípitku mohlo pokazit... V hravé francouzské komedii, vybrané do programu festivalu v Cannes, září v hlavní roli Benjamin Lavernhe (Dokud nás svatba nerozdělí). (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Přípitek je film o pětatřicet let starém Adrienovi, které sedí na rodinné večeři a v hlavě si přemítá 38 dní starý rozchod se svojí expřítelkyní a vizualizuje si svůj „přípitkový“ proslov na plánované svatbě své sestry. Po celou dobu filmu se mu hlavou honí různé scénáře, které divákům představuje tak, že k nim mluví napřímo. Po čase je právě způsob prezentace snímku velmi otravný, a pokud Vám není hlavní představitel, Benjamin Lavernhe, sympatický, začnete se brzy po začátku nudit a 88 minut dlouhý Přípitek se Vám bude zdát jako věčnost. Film jde svým zpracováním připodobnit k dlouhému stand-up dramedy výstupu, kdy je bohužel vypravěčem silně nesympatická, egocentrická, hypochondrická a emočně narušená postava. Pokud si kladete otázku, zda se divák alespoň u Přípitku zasměje, tak je odpověď též záporná – pětkrát, a to hodně zlehka. Osobně mi největší radost udělaly závěrečné titulky, při nichž hraje song „Sarà Perché Ti Amo“ od Ricchi E Poveri. Jedna hvězda za snahu o netradiční filmové zpracování pro artové nadšence. V multiplexech nemá takový snímek místo, a tyto kino řetězce pouze hazardují se ztrátou svých pravidelných návštěvníků. Pro typického filmového konzumenta je Přípitek ztrátou vynaloženého času a peněz. 👎 (27.06.2021) ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád, keď postava musí zákonite svoje myšlienky vysvetľovať čumením do kamery či už sedí na hajzli alebo honí v posteli. Hlavne pokiaľ ide o tak afektovaného retarda, ktorému máte chuť dať poriadnu do držky, aby ste mu vyrovnali tú vykostenú fasádu. Scenár mohol zafungovať, ale nie s tak otravným čurákom, ktorý prenáša svoju neurózu na vás. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Jen galantní, empatická "slovobrána. Otvírák," kterému hrdlo nevysychá. Střízlivý rétor - glosátor pozvedne Den D, čas motýlka na květině. Zaperlí, když mu duši dáš, důvěrný pocit, člověka. Žádný vjem, enfent terrible, napadající publikum, ani přehnaně výřečného showmana, libujícího si v pódiových hříčkách, který se jazykově odvázal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zoufalá situace vyžaduje zoufalé činy, nebo alespoň přehrání jejich scénářů.. Nezvykle pojatá komedie, ve které se zrcadlí skutečnost, že v rámci komunikace v mezilidských vztazích záleží stejnou měrou na formě i obsahu. Trauma z vláčku na svatbě sdílím s hlavním hrdinou, nejlépe je vagón v danou chvíli odklidit někam do depa.. Apropo, až to skončí, nezapomeňte zamést z podlahy před televizí zbytky sutě ze zbořené čtvrté stěny.. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že hlavní postava, na které celý film stojí, zrovna moc sympaťák není, fakt je i ten, že na komedii to žádná závrátná kadence vtipů zrovna nebyla. Na druhou stranu je Přípitek docela fajn příběhem s celkem originálním stylem vyprávění a dvě tři scény jsou zde fakt k pochcání smíchy. Takže za mě slušnej průměr... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V záverečných titulkoch odznie taliansky hit "Sarà perché ti amo" od Ricchi E Poveri. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 21. října 2019 a trvalo 6 týdnů, natáčelo se v Paříži. (bianci)
  • Ide o adaptáciu rovnomenného románu od Fabrice Caro vydaného v roku 2018. (Arsenal83)

Reklama

Reklama