Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Spock 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že jde o povedenou záležitost, solidní zpracování a příběh, který dokáže diváka vtáhnout do děje. Osobně se mi líbila i partička čtyř lovců odměn, šlo vidět, že se jim snažili tvůrci vytvořit zajímavé osobnostní profily. Jen tu malou holku jsme moc nepobíral. Velké plus pro mě měly ale ve zpětném pohledu dvě věci. První byl velmi „sympatický“ záporný hrdina, měl své tajemství a kouzlo. Tou druhou věcí pak byl závěrečný let několika historických letounů. Nevím čím to bylo, ale připadlo mi to od tvůrců velmi sympatické a překvapivé, vysloužilí „letci“ zachraňují svět na vysloužilých strojích. Každopádně doporučuji všem příznivcům anime žánru. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nechýba tomu nič, čo robí japonské animované filmy japonskými animovanými filmami. Zázračné je, že aj keď preniknete do spôsobu, ktorou sú tieto príbehy podávané, tie najlepšie z nich vás neomrzia a vždy niečím drobným prekvapia. Bude to asi šťastne vymyslená štruktúra a asi tu svoje zohrávajú aj prakticky neobmedzené možnosti tvorcov. Zjednodušene povedané – stačí skvelý nápad a ceruzka. TO je na výsledkoch fest cítiť... ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele

Ta filmová délka mi nějak k Bebopovi neseděla, ikdyž jsem se celých 116 minut bavil. Vlastně je to klasická jen o "trochu" delší epizoda, ikdyž oproti seriálu je zde několik změn. Zaprvé je to menší změna prostředí, které již není tak sci-fi, ale blíží se o něco více současnosti (že to město vypadá jak New York s Eiffolovkou uprostřed mi nikdo nevyvrátí). Za druhé nám trochu ubylo humoru na úkor filozofického bloumání po městě, což je mi trochu líto, ale nijak to filmu neublížilo. Bebop ale nezklamal, ponechal si své nejlepší atributy, jako je skvělé promíšní několika žánrů, dospělý vzhled (což není u anime tak časté), skvělá hudba a realistické postavy (ikdyž ten Spike už se nám pomalu začíná přesouvat do skupiny nezničitelných Rambů). Sayonara Space Cowboy 85% ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Akční anime jízda s velmi zábavnou posádkou lodi Bebop. V první půli má film nastavené velmi svižné tempo (příběh hnedka vtáhne do děje; akční sekvence bezchybné; poměrně příjemná animace), v druhé části snímek již zvolní trošku nohu z pedálu rychlosti, což je škoda, přesto ještě za slabších 5 hvězd. Už chápu, proč je toto dílo tak oslavované :o)). ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý. Celovečerní formát Bebopovi prospěl. Seriál nemohl díky nenávaznosti epizod a jejich krátkosti na ploše 20 minut plně rozvinout nějakou zápletku, filmu se to podařilo. Skvělá animace a perfektní hudba po celý film a kvůli úvodnímu songu Ask DNA a závěrečné Gotta Knock A Little Harder jsem si úvodní a závěrečné titulky pustil několikrát po sobě. 9/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama