Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 1
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop patří do té skupiny seriálů, kterým se nedá téměř nic vytknout. Snad jedině absence stěžejní dějové linie může pár lidí zamrzet. Ovšem k vyzdvihnutí toho nabízí Bebop daleko víc. Skvělou netradiční atmosféru, soundtrack, který se umisťuje na předních místech anime žebříčků, zajímavé charaktery a především spoustu zábavy vycházející jak z nevnucujícího se humoru, tak z slušné akce. Vzhledem k atraktivnosti jednotlivých dílů mi hlavní dějová linie příliš nescházela, ale bohužel se mi nepovedlo do seriálu nijak vcítit. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, Cowboy Bebop predstavuje výbornú vstupnú bránu do anime a pre fanúšikov starej animácie je to povinnosť. Seriál obsahuje nesúrodú posádku vesmírnej lode a epizódnosť, aj keď nájdeme niečo ako hlavný dej, a to venovanie sa hlavnej postave seriálu Spikeovi, a jeho nemesis, Viciousovi. Tieto epizódy (5;25;26) sú najlepšie z celého seriálu a svojou vážnosťou a krvavosťou robia anime veľkú česť. Ku tomuto hlavnému djeju síce patrí aspoň ešte jedna epizóda, nie je však kvalitou porovnateľná s týmito tromi. Medzi slabšiu A kvalitu patria osobné epizódy o Jetovi (10;16), druhej najkvalitnejšej postave z posádky a pár vážnych epizód ohľadom celej posádky, ktoré vedia potešiť hororovou atmosférou (6;11;20). Faye epizódu A kvality ohľadom svojej minulosti má len jednu (15). Ed, bezpohlavná postava seriálu prihovárajúca sa detskému divákovi, takéto epizódy nemá, je skôr otravná. Každopádne sa celý seriál určite pozerať dá a prekvapí výbornou výtvarnou stránkou a obrazmi, ktoré nezabudnete. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop je zkrátka klasika. I když epizodické seriály bez hlavní příběhové linky moc nemusím, tak i přesto se mi Bebop líbil. Největším kladem je rozhodně fantastický humor, stylová hudba (bez které by to snad ani nebyl Bebop) a kruté završení. Nejvíce se mi však líbilo poučení, že bychom neměli nechávat věci v ledničce. Takže pozor na to cowboys. 8/10 ()

DailyDreamer 

všechny recenze uživatele

Směsíce těch nejrůznějších filmových žánrů a hudebních stylů namíchaná tím nejlepším možným poměrem ingrediencí. Posádka lodi Bebop je sorta unikáních jedinců se zajímavými životními příběhy, jejichž společné soužití je nesmírně zábavné sledovat, no a Spikeovo frajerismus sahá až za hranice vesmíru :-) ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Jak mě prvních několik dílů moc nezaujalo, přišly mi nudné a stereotypní, o to víc mě tenhle seriál chytnul asi v polovině. Nejen že se tou dobou konečně začaly rozvíjet nějaké linie odhalující (ač jen nepatrně) minulost některých hrdinů, ale i samotní hrdinové si více a více získávali moji oblibu. Mezi posádkou lodi Bebop mi asi nejsympatičtější přišla ukecaná Ed (ke které skoro neodmyslitelně patří ošklivý, ale roztomilý psík Ein). Její praštěnost je nekonečným zdrojem vtipných hlášek a dílem Mushroom Samba mi neskutečně přirostla k srdci. O co víc jsem se smála během některých dílů v polovině seriálu, o to blíž jsem pak měla k slzám u posledních epizod. Teprve v tu chvíli jsem si uvědomila, jak moc mi bude celá posádka Bebopa chybět. -- V hodnocení naprosto souhlasím s Mariusem - těch 9/10 je opravdu zasloužených. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)
  • Trojice starochů (Antonio, Carlos a Jobim), je ve skutečnosti odkazem a poctou populárnímu brazilskému skladateli a muzikantovi Antonio Carlos Jobim. (P. J. D.)
  • V úvodním snímku osmého dílu je možné spatřit, že se diváci v kině dívají na honičku myši a kočky. Scéna byla inspirována populárními kreslenými příběhy Toma a Jerryho ze seriálů Tom a Jerry (od r. 1940) a Tom a Jerry (od r. 1990). (P. J. D.)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama