Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 1
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Kovbojové vždycky kouřili. Každej z nich totiž ví, že to cigárko je opravdu ten nejmenší nepřítel. Jinak jsou Spike a Jet vcelku zarážející dvojka lovců odměn vzhledem k jejich ratingu ulovených hlav, seriál mý svý silný stránky. Seriál mi byl doporučen kvůli jistý podobnosti s Archerem, a i když si myslím, že do zálivu anime mě žádný chapadlo nepřitáhlo, docela to ušlo. ()

Valgaav 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop je anime rozhodně kvalitní podívanou a dnes už takřka seriálovou klasikou. Ne však každému může vyhovovat seriál postrádá jasnou dějovou linii, osobně seriály bez příběhové linky moc nemusím, ale přesto se mi Bebob líbil má své osobní kouzlo. Jedná o spojení retro a sci-fi, ovšem povedené. Má svoji osobitou kresbu, která podtrhuje retro atmosféru a to nemluvím o zajímavě zvoleném hudebním doprovodu.Určitě tvůrci Cowboy Bebopa rozhodně dokáží každou epizodou mile překvapit. Moje hodnocení 8/10 ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

CB je dlouhym milostnym dopisem johnu woo-ovi, spaghetti westernum, harlemskym najtklubum 40tych let a kazdemu milovnikovi scifi,noir,jazzu, anime, cool akce, martial artu a hard-bitten humoru. Tento moralne nejednoznacny pribeh 4 bounty hunteru kteri se perou s osudem je pro me stale tim nejlepsim co mi anime dalo. Nemohou ho dostihnout ani velikani jako jsou naruto, noir, berserk, samy, grejv, kgne,.. zkratka je mym osobnim milesem ve svete jazzu, diegem ve svete fotbalu a marquezem ve svete magickeho realismu ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

I think it`s time to blow this thing, get everyone and stuff together... (Vynikající noirová pochoutka, provoněná melancholií mezihvězdných prostorů a cynickým humorem ostřílených lovců odměn. Spike a Jet přiberou vlastně velice obyčejného psíka Ein, potkají Faye, která jim zpočátku nepadne do oka (s podivem :), ale jak víme, co se škádlívá, mívá se rádo, a přestože kromě zvířat a ženských nesnáší Spike (otázkou je jesli mu to věřit) už jenom děcka, doplní kompletní posádku vesmírné lodi Cowboy Bebop i spratek neidentifikovatelného pohlaví jménem Ed. Bang! Ó vesmíre, div se, nevzinkne žádný guláš, ale jeden z nejveselji smutných animé příběhů jaké kdy oko mé spatřilo. Na klišé se tu hraje minimálně, hudba na druhou stranu hraje vskutku první housle. Převážně jazzový, ovšem místy žánrově velice široce zapřáhlý soundtrack se stává takřka ústřední postavou, diktující rytmus a náladu vyprávění ústředního příběhu i jeho nezbytných odboček, které převypravují minulost posádky lodi). ...three, two, one, let`s jam! 90% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop patří do té skupiny seriálů, kterým se nedá téměř nic vytknout. Snad jedině absence stěžejní dějové linie může pár lidí zamrzet. Ovšem k vyzdvihnutí toho nabízí Bebop daleko víc. Skvělou netradiční atmosféru, soundtrack, který se umisťuje na předních místech anime žebříčků, zajímavé charaktery a především spoustu zábavy vycházející jak z nevnucujícího se humoru, tak z slušné akce. Vzhledem k atraktivnosti jednotlivých dílů mi hlavní dějová linie příliš nescházela, ale bohužel se mi nepovedlo do seriálu nijak vcítit. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Souboj mezi Spikem a Abdulem Hakimem ve druhé epizodě na mostě se shoduje se soubojem mezi Billym (Bruce Lee) a Hakimem (Kareem Abdul-Jabbar) ze snímku Hra smrti (1978). Spike používá i stejný bojový styl a to Jeet Kune Do. (Jigvell)
  • V páté minutě 7. epizody zmíní hlasatelka jména Mackey a Mannie. Jedná se odkaz na známou Disney dvojici Mickey Mouse a a Minnie. Ve 22. epizodě Andy zmíní jméno Wyatt Earp - jedná se o legendárního pistolníka z divokého západu. (P. J. D.)
  • Ruční zbraň Jeta Blacka je Walther P99. Fayina ruční zbraň je typ Glock 30. 45. (Natami)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama