Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

July 

všechny recenze uživatele

Nejlepší anime seriál, jaký jsem dosud viděla (pravda, nebylo jich mnoho - ještě Code Geass, Neon Genesis Evangelion, Ergo Proxy, Ghost in The Shell a začátek nedokoukatelně špatné Pricess Lover). Postavy jsou pěkně vykreslené, SF svět je zajímavý, příběhy v jednotlivých epizodách poutavé, vtipné i melancholické a seriál dává smysl (na rozdíl od veškerých dalších jmenovaných). ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Po stránce propracování daného světa, hudby, postav a atmosféry naprosto úžasné, přesto jediné co bych trochu uvítal by bylo rozvedení oné "hlavní dějové linie" jinak nemám nic by co vyloženě vadilo. A konec má u mě velké plus. Doufal jsem že takový bude a naštěstí se tak vyplnilo. Nejlepší epizody: 1x05 - Ballad Of Fallen Angels, 1x25 - The Real Folk Blues I, 1x26 - The Real Folk Blues II ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Zvěsti o inspiračním zdroji pro Whedonovo Firefly nelhaly, protože posádka Bebopa i při omezeném počtu čtyř a půl člena působí dokonale nesourodě a v mnoha ohledech absurdně. Space cowboy jde ale ve své neuchopitelnosti ještě o něco dál, protože jeho rozpětí dosahuje snad ke všem žánrům, a co je nejdůležitější - umí ve všech naplno zabodovat. Ať je na programu horrorová Toys in the Attic, k zbláznění vtipná Mushroom Samba nebo akcí i hlubší myšlenkou nabitá Pierrot Le Fou, berou si scénáře z profláklých vyprávěcích postupů hlavně to nejlepší a dané ingredience přetaví v hodně chutný výsledek. Na nejvyšší hodnocení to ale paradoxně nestačí právě kvůli s tím spjaté epizodičnosti. Hlášek, vystřílených nábojů i Spikových hlubokých pohledů je sice dost a dost, ale hlavní zápletce se ve výsledku dostane jen nějakých šesti epizod, což je vzhledem k atmosféře Syndikátu a charismatu samotného Viciouse až trestuhodná škoda. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I'm not going there to die. I'm going to find out if I'm really alive." Nestarnúca anime klasika o lovcovi odmien a jeho tragikomickej ceste za láskou. Cowboy Bebop je dnes už dobre známy projekt so statusom klasiky, vzdávajúc hold béčkovým westernovkám, sci-fi kúskom a špionážnym projektom zo začiatku druhej polovičky 20. storočia, dokreslený dychberúcim Jazzovým podmasom. Dej pojednáva o skupinke menej úspešných "živnostníkov", skladajúcich sa z charizmatického, chronického fajčiara Spike-a, bývalého policajta Jet-a, hackera Radical Edward (určeniu pohlavia sa radšej vyvarujem), svojráznej vesmírnej podvodníčky Faye, ktorá už nemá, čo stratiť a špeciálne vyšľachteného psa menom Ein. Príbehová štruktúra je hlavne zložená z osvedčených honov na ľudí, ktorých právny systém označil za nebezpečných, no okrem týchto pasáži sa tu striedajú dejové linky daných postáv, ktoré vám vyrozprávajú svoje motívy, príbehy a trápenia. Hlavná dejová linka sa venuje najmä Spike-ovi a jeho príbehu o tom ako "Bowser odniesol Máriovu princeznú do iného hradu" teda až na to, že Bowser je v tomto prípade hlavný záporák Vicious (ktorý, paradoxne až toľko priestoru na scéne nedostane) a princezná Peach sa volá Julia. Seriál výborne strieda vážne témy s tými veselými a tak sa, narozdiel od Fullmetal Alchemist, nemusíte báť toho, že by sa na dlhšiu dobu zasekol na monotématickej nôte. Koniec hovorí za svoje. Kruh uzavretý a nechá vás premýšľať nad tým, čo ste to vlastne videli. Jedinú väčšiu výhradu, na ktorú som narazil je občasná otravnosť postavy Ed, ktorá mala očividne slúžiť, ako katalizátor seriálovej sentimentality. Ak by som to mal nejako zhrnúť, potom je podľa môjho skromného názoru Cowboy Bebop perfektný seriál aj pre ľudí, ktorých anime absolútne nezaujíma. Vrúcne odporúčam, aj po tých rokoch (a Netflix live-action adaptácii) sa stále dá, na čo pozerať. "See You Space Cowboy..." ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ také 4+ alebo 5- (stupňuje sa to, takže predpokladám 5*)... Som na 9. časti :) ("Hej, Jet, vieš, že existujú 3 veci, ktoré neznášam? Spratkov, potvory a divošky." :) ) Hm, dopozerané... ale zostávam na 4*. Dobrý seriál, ale v porovnaní s Trigunom menej zábavný a aj menej vážny... Až tak som sa nenasmiala a ani som to s nimi až tak neprežívala. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)
  • V úvodním snímku osmého dílu je možné spatřit, že se diváci v kině dívají na honičku myši a kočky. Scéna byla inspirována populárními kreslenými příběhy Toma a Jerryho ze seriálů Tom a Jerry (od r. 1940) a Tom a Jerry (od r. 1990). (P. J. D.)
  • Souboj mezi Spikem a Abdulem Hakimem ve druhé epizodě na mostě se shoduje se soubojem mezi Billym (Bruce Lee) a Hakimem (Kareem Abdul-Jabbar) ze snímku Hra smrti (1978). Spike používá i stejný bojový styl a to Jeet Kune Do. (Jigvell)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama