Reklama

Reklama

Medový doutník

Trailer

Obsahy(1)

Paříž, 1993. Sedmnáctiletá Selma žije v buržoazní berberské rodině. Jednoho dne se seznámí s okouzlujícím mladíkem Julienem, který ji velmi přitahuje. Dívka si poprvé uvědomí, jak přísná jsou pravidla její patriarchální rodiny, která významně zasahuje do jejího soukromí. Když islamismus ovládne její vlast a rodina se rozpadne, Selma objeví sílu vlastní touhy. Musí se vzepřít a bojovat. Inspirována odvěkou silou svého lidu se vydává vstříc budoucnosti svobodné ženy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku zklamaná, z popisu jsem čekala něco jiného. Takový čistý průměr, dokoukala jsem v pohodě, ale znovu už vidět nemusím. Film není špatný, ale v té hromadě filmů na podobné/stejné téma se ztratí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rodina založená na islámských, byť ještě velmi umírněných, tradicích - otec patriarcha, matka přizvukující uťápnutá štěkna. A mladá slečna, vyrůstající v otevřené svobodomyslné společnosti, která už jaksi vyznává poněkud jiné hodnoty. Hodnoty, které si bude muset vydobýt, i kdyby to znamenalo postavit se vlastní rodině... V rámci tématiky a svého subžánru nic vyloženě překvapivého. Snad jen abychom nezapomněli, že se jedná o francouzský film, nechybí kýčovité mírně oplzl... eeh, I mean, smyslně ženské úvodní titulky, které na diváka v ladném rytmu tepající vagíny vyloženě křičí slovo F.E.M.I.N.I.S.M.U.S., a které mě s přehledem hned v úvodu málem odradily od sledování. Nakonec se ale z filmu vyklubala poměrně inteligentní, specificky evropsky intimní, ale přesto vkusná zpověď o nelehké pozici dívek a žen v tradiční muslimské patriarchální společnosti. Se sympatickou hrdinkou, citlivou režií a v neokoukaném prostředí. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Takový ten typický francouzský film, který neosloví příliš mnoho cizinců, konkrétně Čechů. Alžířsko je nám vzdáleno, společná bolestná francouzsko-alžírská historie není nijak významně zastoupena ani v učebnicích dějepisu. Asi jako Francouzi neřeší nějaké česko-polské nebo česko-slovenské vztahy. Je to dobře natočený film s pohlednou hlavní herečkou, ale ničím zvláštním nevybočuje ani nevyniká. Takových filmů nalezneme jen ve Francii stovky. Za týden si nevzpomenu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Anotace trochu zavádí.Selma ve filmu je dívka která teprve hledá své místo v životě.Až setkání s baičkou jí ukáže před čím vlastně rodiče utíkali a jaký lepší život pro ni chtěli.Podle mě nakonec sama zjistila, že vymetání večírků a cizích postelí ji nic nepřinese a přehodnotí lidi kolem sebe. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, ktorý nás privádza do 90tych rokov, kde sledujeme alžírsku buržoáznu rodinku žijúcu v Paríži. Spočiatku to pôsobí ako bežný film o dospievaní Selmy, ktorá sa spoznáva s Julienom. No postupne sa film uberá iným smerom ako sa prvotne mohlo zdať. Pre nezainteresovaného diváka neznalého históriu a kultúru to asi bude dosť podivné, ale práve tento etnologický alžírsky záber tomu filmu pridáva na zaujímavosti. Potenciál tu bol veľký, ale mám pocit, že sa to napriek pozoruhodnému námetu drží pri zemi. Na viac ako 3* to veru nie je (bohužiaľ). ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama